krzysiekt1991 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Melek tak z ciekawości czy udało Ci się ukończyć projekt plotka? Bo zdjęć żadnych sobie nie przypominam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Też czekam na ta płoć by Melo . Ale tyle zamówień ma to pewnie poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) 15 cm to przynęta co najwyżej średnia pewnie tak jest.Melek takie ma i ma wyniki ja sam doświadczyłem wyjścia mamusiek za szczupaczkami 40-50cm i co - baj baj maszkaro no ale na takie klocki nie łowię bo dużych przynęt nie mam w swoim arsenale a co najwyżej średnie . . . edit: Melek czy jak byś miał być w maju w PL to będziesz miał ze sobą jakieś swoje "zabawki"?Jakbyś trafił w cykl "Naszych" spotkań to byś zabrał ze sobą cukierask.Jak nie będziesz zabierał gratów to najwyżej coś wybiorę/zamówię i się to jakoś sfinalizuje.No i najważniejsza kwestia, czy do maja zdążysz ? Edytowane 15 Lutego 2015 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Melek przekonałeś mnie do tych "średnich" przynęt. Dla mnie zawsze górną granicą było 9-10cm, polska klasyka to 3 calowe kopyto... czas się przekonać do większych przynęt. Dobrałem już swój pierwszy zestaw castingowy, teraz skrobie też "średnie" 15cm jerki no i czas na wielkie szczupaki od maja Średnie piszę w cudzysłowie bo to dla mnie prawdziwe giganty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Korpus Piranii ma dokładnie 15,5cm + oczka na linkę i kotwice. Prawdę mówiąc nie wiem jak się powinno określać długość przynęty, czy z oczkami czy bez. Arctic char prawie na ukończeniu. Jeszcze kropy i płetwy i w lakier. Zdjęcie niestety nie oddaje kolorów w 100%. P1070531.JPG PozdrMnajlepsza rzecz - pomalowane palce po walce z aero - czasami wracałem z czarnymi dłońmi z piwnicy jak z kopalniedit: nawiązując do wielkości wabików - kiedyś często gęsto siadały mi okonie 30-32cm na kopyto 4" raz na blach longa 3 złowiłem sandaczyka 15cm Edytowane 16 Lutego 2015 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Przepraszam chłopaki, że nie odpisuje ale na prawdę nie mam kiedy.Niestety muszę z przykrością poinformować, że od dziś do odwołania nie przyjmuję żadnych zamówień na przynęty.Jak już wielokrotnie pisałem robię przynęty w dni wolne od pracy a dzień ma tylko 24h więc nie wyrabiam, nie mam czasu na spanie a już co najgorsze mało czasu poświęcam mojemu kilkunastomiesięcznemu synkowi Z racji zasypania zamówieniami nie mam kiedy dokończyć killera v2 i płoci, projekt szczupaka v2 się także opóźnia więc musiałem powiedzieć STOP.Niedługo szczupaki zaczną gryźć więc będę potrzebował czasu na łowienie. W kwietniu przyjeżdża do mnie dwóch forumowych kolegów więc potrzebuję zrobić im troszkę błyskotek. Bardzo mnie cieszy, że podobają się Wam moje wyroby. Już się nie mogę doczekać Waszych majowych raportów. ROOS jak się wyrobię na pewno przywiozę coś na spotkanie. Tylko czy się wyrobię?! To są duże przynęty, a między nimi średnia Pirania. Darku (Lesiewicz) jak widzisz na zdjęciu przynęta przyszła. Dziękuję. Jak tylko się ogarnę poleci coś do Ciebie. PozdrawiamMaciek Edytowane 16 Lutego 2015 przez Melanzyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) ok nie ma problemu dla mnie bardziej chodzi żeby przy okazji coś Ci "zajumać" - a jak coś będzie to będzie, rozumiem wszystko, sam nie mam czasu robić nic dla siebie a młody ma dopiero 8 m-cy i większość wolnego działamy razem - przynęty to chyba w nocy bym strugał lub kręcił pierze.Nim się człowiek obejrzy a młody powie: ojciec daj na browar edit: co do fotki to fakt to są duże, kiedyś miałem zrobić ziomowi szczupaka i karasia pod 40 i 30cm odpowiednio, moje największe dzieło ze starych czasów ma 29 cm ale nie wyszła praca w 100% plus kotew nawet do niego nie miałem http://imageshack.com/i/0hdsc0055iej- tak dla zobrazowania i nie śmiecenia nie autorskimi fotkami Edytowane 16 Lutego 2015 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ciesze się że doszła i mam nadzieję że będzie szczęśliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Melek jakiej wielkości kółek łącznikowych i kotwic używasz do zbrojenia Pirani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Kotwice 2/0. Na rozmiarach kółek się nie znam - są duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Niestety muszę z przykrością poinformować, że od dziś do odwołania nie przyjmuję żadnych zamówień na przynęty. Nie chcę ci truć dupska, ale tylko jedno pytanko : czy moje wczorajsze zamówienie się zaliczyło? jak nie to spoko poczekam, wiadomo że są ważniejsze rzeczy na świecie, a czas jest po mojej stronie bo im później tym mamuśki są większe Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ty się załapałeś jako przedostatni PozdrawiamM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Kotwice 2/0. Na rozmiarach kółek się nie znam - są duże Dzięki! Mam nadzieje, że jednak co jakiś czas wrzucisz jakąś fotkę z pracowni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Melek - mniej w necie, więcej z dzieckiem i w pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Fotki z pracowni będą na bierząco Dziś zdjęte z suszary. Pierwsza podpisana seria. PozdrawiamMelek 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Są tak charakterystyczne że podpis nie jest im potrzebny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Podpis to chyba dlatego żeby Chińczycy nie zaczęli kopiować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Plan na dzisiejszą noc! Drugie podejście do piranii. Tamtej nie mogłem zmusić do pracy takiej jaką chciałem. Jakieś dwadzieścia kilka korpusów w kosz! Może jak będzie chwila pobawię się z nią i zrobię z niej sterowca do trolla, zobaczymy.Wczoraj postanowiłem popróbować nowy wzór łusek i powiem, że idzie to bardzo sprawnie IMAG1264.jpg Pozdrawiam MelekDzisiaj sam zacząłem się bawić z dłubaniem łuski na klocku , dlatego teraz przejrzałem twój temat a ściślej mówiąc chodziło mi o zdjęcia łuski na twoich rybonach . Stwierdziłem , zresztą pewnie jak i Ty , że dopiero teraz ten nowy wzór łuski faktycznie przypomina rybią łuskę . Jutro popróbuję coś podobnego wydłubać . Niestety nie mam odpowiednich narzędzi . Mógłbyś mi napisać jakiej wielkości są tu łuski które zrobiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Pawle napisze Ci jutro ile to ma bo w chwili obecnej jestem w pracy i nie mam przy sobie żadnej przynęty. PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Napisz mi też przy jakiej długości przynęty to tak naturalnie wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Witam, Niestety pirani nie udalo sie przetestowac na rybach bo zwyczajnie nie braly,( na wodzie bylo kilkanascie lodek z trupkami i wszyscy na zero) zaliczylem jeden strzal pistoleta ale tylko grzbiet porysowal Nie mniej jednak musze ci pogratulowac, nie myslalem, ze beda pracowaly tak dobrze jak wygladaja, do konca sezonu ( 15 marca) postaram sie zlowic cos wartego zdjecia, chetnie jak juz sie wyrobisz z zamowieniami zakupie inne modele/kolory bo zwyczajnie jestem pod wrazeniem Pozdrawiam, Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Melek ten podpis to naklejka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Sorry Pawle ale nie zmierzyłem tego dziś. Po powrocie do domu miałem jakieś pechowe chwile i pocialem sobie 3 paluchy... Później poszedłem spać bo robie właśnie kolejna nocke. Jutro Ci to zmierzę bo juz nie będę spał w dzień. Dzięki Bujo za mile słowa mam nadzieje ze przynęty będą służyć i łowić bo do tego były tworzone. Nie mają tylko ładnie wyglądać. Adashhhh podpis to jest kalkomania.Wiem chłopaki, że przynęty są rozpoznawalne ale nie każdy jest taki "porabany" jak my ze spędza pół życia na jerkbaicie wiec nie każdy musi je znać. Podpis pomaga w identyfikacji PozdrawiamM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Ty cwany lisku super pomysł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Pawle łuski mają ok 5-6mm. Browny na gotowo. Pomalowałem tez pierwsza Piranie w kolorze browna i się okazała super mega wypas :rolleyes:Po skończeniu lakierowania wrzucę fotę jak tylko zdaze zrobić. PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi