Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

15 cm to przynęta co najwyżej średnia ;)

pewnie tak jest.

Melek takie ma i ma wyniki :P ja sam doświadczyłem wyjścia mamusiek za szczupaczkami 40-50cm i co - baj baj maszkaro :P no ale na takie klocki nie łowię bo dużych przynęt nie mam w swoim arsenale a co najwyżej średnie :D . . .

edit: Melek czy jak byś miał być w maju w PL to będziesz miał ze sobą jakieś swoje "zabawki"?

Jakbyś trafił w cykl "Naszych" spotkań to byś zabrał ze sobą cukierask.

Jak nie będziesz zabierał gratów to najwyżej coś wybiorę/zamówię i się to jakoś sfinalizuje.

No i najważniejsza kwestia, czy do maja zdążysz :P ?

Edytowane przez ROOS

Melek przekonałeś mnie do tych "średnich" przynęt. Dla mnie zawsze górną granicą było 9-10cm, polska klasyka to 3 calowe kopyto... czas się przekonać do większych przynęt. Dobrałem już swój pierwszy zestaw castingowy, teraz skrobie też "średnie" 15cm jerki no i czas na wielkie szczupaki od maja :) Średnie piszę w cudzysłowie bo to dla mnie prawdziwe giganty ;)

• Like 1

Korpus Piranii ma dokładnie 15,5cm + oczka na linkę i kotwice. Prawdę mówiąc nie wiem jak się powinno określać długość przynęty, czy z oczkami czy bez.

Arctic char prawie na ukończeniu. Jeszcze kropy i płetwy i w lakier. Zdjęcie niestety nie oddaje kolorów w 100%.

attachicon.gifP1070531.JPG

Pozdr

M

najlepsza rzecz - pomalowane palce po walce z aero :D - czasami wracałem z czarnymi dłońmi z piwnicy :D jak z kopalni

edit: nawiązując do wielkości wabików - kiedyś często gęsto siadały mi okonie 30-32cm na kopyto 4" :D raz na blach longa 3 złowiłem sandaczyka 15cm :D

Edytowane przez ROOS

Przepraszam chłopaki, że nie odpisuje ale na prawdę nie mam kiedy.

Niestety muszę z przykrością poinformować, że od dziś do odwołania nie przyjmuję żadnych zamówień na przynęty.

Jak już wielokrotnie pisałem robię przynęty w dni wolne od pracy a dzień ma tylko 24h więc nie wyrabiam, nie mam czasu na spanie a już co najgorsze mało czasu poświęcam mojemu kilkunastomiesięcznemu synkowi :(

Z racji zasypania zamówieniami nie mam kiedy dokończyć killera v2 i płoci, projekt szczupaka v2 się także opóźnia więc musiałem powiedzieć STOP.

Niedługo szczupaki zaczną gryźć więc będę potrzebował czasu na łowienie. W kwietniu przyjeżdża do mnie dwóch forumowych kolegów więc potrzebuję zrobić im troszkę błyskotek.

Bardzo mnie cieszy, że podobają się Wam moje wyroby. Już się nie mogę doczekać Waszych majowych raportów.

ROOS jak się wyrobię na pewno przywiozę coś na spotkanie. Tylko czy się wyrobię?!

post-49629-0-30539900-1424108156_thumb.jpg

To są duże przynęty, a między nimi średnia Pirania.

Darku (Lesiewicz) jak widzisz na zdjęciu przynęta przyszła. Dziękuję. Jak tylko się ogarnę poleci coś do Ciebie.

Pozdrawiam

Maciek

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 1

ok nie ma problemu ;)

dla mnie bardziej chodzi żeby przy okazji coś Ci "zajumać" - a jak coś będzie to będzie, rozumiem wszystko, sam nie mam czasu robić nic dla siebie a młody ma dopiero 8 m-cy :) i większość wolnego działamy razem - przynęty to chyba w nocy bym strugał lub kręcił pierze.

Nim się człowiek obejrzy a młody powie: ojciec daj na browar :P

edit: co do fotki to fakt to są duże, kiedyś miałem zrobić ziomowi szczupaka i karasia pod 40 i 30cm odpowiednio, moje największe dzieło ze starych czasów ma 29 cm ale nie wyszła praca w 100% plus kotew nawet do niego nie miałem ;)

http://imageshack.com/i/0hdsc0055iej- tak dla zobrazowania i nie śmiecenia nie autorskimi fotkami :D

Edytowane przez ROOS

Niestety muszę z przykrością poinformować, że od dziś do odwołania nie przyjmuję żadnych zamówień na przynęty.

Nie chcę ci truć dupska, ale tylko jedno pytanko : czy moje wczorajsze zamówienie się zaliczyło? jak nie to spoko poczekam, wiadomo że są ważniejsze rzeczy na świecie, a czas jest po mojej stronie bo im później tym mamuśki są większe :) 

Pozdro

• Like 1

Plan na dzisiejszą noc! Drugie podejście do piranii. Tamtej nie mogłem zmusić do pracy takiej jaką chciałem. Jakieś dwadzieścia kilka korpusów w kosz! Może jak będzie chwila pobawię się z nią i zrobię z niej sterowca do trolla, zobaczymy.

Wczoraj postanowiłem popróbować nowy wzór łusek i powiem, że idzie to bardzo sprawnie :)

attachicon.gifIMAG1264.jpg

Pozdrawiam Melek

Dzisiaj sam zacząłem się bawić z dłubaniem łuski na klocku , dlatego teraz przejrzałem twój temat a ściślej mówiąc chodziło mi o zdjęcia łuski na twoich rybonach . Stwierdziłem , zresztą pewnie jak i Ty , że dopiero teraz ten nowy wzór łuski faktycznie przypomina rybią łuskę . Jutro popróbuję coś podobnego wydłubać . Niestety nie mam odpowiednich narzędzi . 

Mógłbyś mi napisać jakiej wielkości są tu łuski które zrobiłeś ?

Witam,

Niestety pirani nie udalo sie przetestowac na rybach bo zwyczajnie nie braly,( na wodzie bylo kilkanascie lodek z trupkami i wszyscy na zero) zaliczylem jeden strzal pistoleta ale tylko grzbiet porysowal :) 

Nie mniej jednak musze ci pogratulowac, nie myslalem, ze beda pracowaly tak dobrze jak wygladaja, do konca sezonu ( 15 marca) postaram sie zlowic cos wartego zdjecia, chetnie jak juz sie wyrobisz z zamowieniami zakupie inne modele/kolory bo zwyczajnie jestem pod wrazeniem :) 

Pozdrawiam,

Bujo

• Like 1

Sorry Pawle ale nie zmierzyłem tego dziś. Po powrocie do domu miałem jakieś pechowe chwile i pocialem sobie 3 paluchy... Później poszedłem spać bo robie właśnie kolejna nocke. Jutro Ci to zmierzę bo juz nie będę spał w dzień.

Dzięki Bujo za mile słowa :) mam nadzieje ze przynęty będą służyć i łowić bo do tego były tworzone. Nie mają tylko ładnie wyglądać.

Adashhhh podpis to jest kalkomania.

Wiem chłopaki, że przynęty są rozpoznawalne ale nie każdy jest taki "porabany" jak my ze spędza pół życia na jerkbaicie :D wiec nie każdy musi je znać. Podpis pomaga w identyfikacji :P

Pozdrawiam

M

• Like 2