Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Andre zerknij do tego tematu bo tu znajdziesz większość informacji, zdjęcia itp.

http://jerkbait.pl/topic/29825-%C5%82owienie-bia%C5%82orybu-na-spinning/?view=getnewpost

Ja nie mam jeszcze dobranego zestawu. Lowilem tym co miałem czyli kijek Sonik 1-5g 2,13m. Przynęty to muszki kupione na targach kręcone pod muchowke wiec waga bardzo mała. Najcięższe to 0,3g. Nie mogłem tym komfortowo rzucać i nie dorzucilem do stanowisk z rybami. Zamówiłem juz u forumowego kolegi 40 micro jigow wiec wtedy dobiorę się im do ogonow :D

Pozdrawiam

M

Kilka zdjętych właśnie z suszarki. Jeden rainbow dla niejakiego milupa? Czy jak mu tam było :ph34r: 
Własnie siadam do malowania płoci i okoni. Trzeba potestować nowe aero :ph34r:

Dziś malujemy do upadłego :rolleyes: dosłownie :ph34r: rano skończyłem nockę więc nie wiem na którym etapie padnę haha.

Kiedyś zasnąłem podczas malowania i igłę z aero wbiłem w biurko :rolleyes:

post-49629-0-29567300-1425219855_thumb.jpgpost-49629-0-63015200-1425219858_thumb.jpgpost-49629-0-25820700-1425219861_thumb.jpgpost-49629-0-12552000-1425219864_thumb.jpgpost-49629-0-27726300-1425219867_thumb.jpg

Pozdrawiam

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 9

Według mnie róż, czy jak kto woli magenta srenta to jest kolor, który każdy szczupakowiec powienien mieć w swoim pudle. A z tym czy się sprawdza to już kwestia indywidualna. Trzeba mieć wiarę w przynętę i połowisz :) mam kumpla, który tak pokochał różowe przynęty, że zakupił spraya i przemalował wiele firmowych przynęt na róż :rolleyes: Ja osobiście bardzo lubię różowe wabiki B)

post-49629-0-32888500-1425223955_thumb.jpg

Pozdrawiam

M

• Like 4

Doczekasz doczekasz :)

Na dniach będę się zabierał za szczupakowe kolory bo mam do zrobienia sporo przynęt w tej kolorystyce i kilka do przemalowania. Kilka dni wolnego przede mną wiec myślę że dam radę. Plan na jutro/dzisiaj to rozesłać jakieś 25+ przynęt i jutro na 100% musze dokończyć płoc bo czas ucieka niebłaganie. Rano będę rozsyłał zapytania o adresy.

Niestety cholerna pogoda w Irlandii zbzikowała i non stop pada deszcz ze śniegiem naprzemiennie a ja potrzebuję się rozstawic ze sprzętem do topnienia ołowiu bo ciężarów brak :(

Pozdr

M

Niestety cholerna pogoda w Irlandii zbzikowała i non stop pada deszcz ze śniegiem naprzemiennie a ja potrzebuję się rozstawic ze sprzętem do topnienia ołowiu bo ciężarów brak :(

Pozdr

M

Znam ten ból .... pamiętam jak mieszkałem na wyspie to przez prawie dwa miechy słońca nie widziałem(jak świeciło to w robocie siedziałem) Niby tylko słońce, ale jak jego widok po takim czasie cieszy :) 

Set nr 1 jest w drodze do Irl Północnej do nowego właściciela. Set nr 2 to cześć zamówienia dla kolegi jbk, która by była w drodze do Włoch gdybyśmy nie zapomnieli o małym szczególe, nie mam adresu :wacko: (o dziwo wysłanie paczki na 2 części jest tańsze).

post-49629-0-77300400-1425480809_thumb.jpgpost-49629-0-63806900-1425480811_thumb.jpgpost-49629-0-42338000-1425480813_thumb.jpg

Pozdrawiam

Melek

• Like 10

A więc tak.

Płocia już ostatnie szlify i będzie kąpiel w silikonie. Niestety firma kurierska dała ciała i nie będę miał dzisiaj silikonu, będzie w poniedziałek. Ehh. Właśnie robię płetwę grzbietową. Przez weekend w robocie na spokojnie popracuje nad oczami i koniec.

Każda łuska przeszlifowana papierem gradacji 400. Linia boczna zaprojektowana na etapie robienia łusek, żeby każde cięcie było dokładnie po środku i zeby tworzyło to spójną całość.

post-49629-0-37737000-1425646571_thumb.jpg

Mam nadzieję, że się podoba!

Pozdrawiam

M

• Like 16

Łączenia są wystrugane z jednego kawałka drewna czy doklejałeś wycięte wałki?

Doklejalem wycięte wałki. Takim spodobem można dokładniej zrobić wewnętrze wgłebienia. Rzeźbiąc z jednego kawałka nie ma szans na idealne wykończenie o jakie mi tu chodziło. Jest to wzrór pod formę więc doklejanki nie przeszkadzają :)

Pozdr

M

Doklejalem wycięte wałki. Takim spodobem można dokładniej zrobić wewnętrze wgłebienia. Rzeźbiąc z jednego kawałka nie ma szans na idealne wykończenie o jakie mi tu chodziło. Jest to wzrór pod formę więc doklejanki nie przeszkadzają :)

Pozdr

M

Widziałem na youtube jak gość robił właśnie doklejanki z wałków ale nie pod formę tylko takimi przynętami łowił. Zastanowiło mnie jak jest z wytrzymałością takiego połączenia. Twoim zdaniem mogło by się sprawdzić?

Drewniany swimbait z takim rodzajem łączeń zdecydowanie nie (i tu nie chodzi nawet o doklejane wałki). Nie ma możliwości odpowiedniego zabezpieczenia otworu na bolec łączący 2 elementy.

A jak wiadomo drewno + woda + czas = złe połączenie.

Pozdrawiam

M