Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

A więc tak.

Płocia już ostatnie szlify i będzie kąpiel w silikonie. Niestety firma kurierska dała ciała i nie będę miał dzisiaj silikonu, będzie w poniedziałek. Ehh. Właśnie robię płetwę grzbietową. Przez weekend w robocie na spokojnie popracuje nad oczami i koniec.

Każda łuska przeszlifowana papierem gradacji 400. Linia boczna zaprojektowana na etapie robienia łusek, żeby każde cięcie było dokładnie po środku i zeby tworzyło to spójną całość.

attachicon.gifP1070673.JPG

Mam nadzieję, że się podoba!

Pozdrawiam

M

No Panie prawdziwa lurebuildingowa robota. Szacun ;) Edytowane przez spinnerman
  • Like 1

muszę powiedzieć, że widziałem dwa jerki @Melanżyka u Bujo, nawet trochę sobie porzucałem nimi - coś tonącego malowane na leszczyka - wyglądają na kawał naprawdę solidnej roboty  :good:

I da się też nimi w wodzie trochę "pofikać" , fajnie że ktoś robi przynęty w większym gabarycie

powodzenia !

muszę powiedzieć, że widziałem dwa jerki @Melanżyka u Bujo, nawet trochę sobie porzucałem nimi - coś tonącego malowane na leszczyka - wyglądają na kawał naprawdę solidnej roboty  :good:

I da się też nimi w wodzie trochę "pofikać" , fajnie że ktoś robi przynęty w większym gabarycie

powodzenia !

Friko nie dziob, kolejka jest długa :P

Dziś na warsztacie seryjka 15mm oczu 3d. Właśnie się smażą.

W końcu doszedłem do etapu, że 100% oczu wychodzi idealnie. Zero pęcherzyków powietrza!

post-49629-0-65725200-1426076252_thumb.jpg

Wczoraj złapałem swoją najmniejszą rybę spinningową :D

post-49629-0-49425500-1426076347_thumb.jpg

HAHA

Pozdrawiam

M

• Like 2

oczy wymiatają bez wątpienia najlepsze na jerku. Do pokrywania używasz encirotexu? Z czego robisz podkład, że się tak pięknie mienią, to jakaś folia holograficzna czy co?

Pozdrawiam

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 4

Dlatego uzywam normalne krecioly :P 

Kiedys dawno temu kupilem casta, ale po odstrzeleniu 5 sliderow 12-tek na jednej wyprawie stwierdzilem ze trzeba sie tego pozbyc :D  :ph34r:

Od tamtej pory jestem szczesliwym uzytkownikiem tylko staloszpulowców :D no i nie przypominam sobie zebym stracil jakakolwiek przynete przy zarzucie :D

Pozdrawiam

M

• Like 3

Dlatego uzywam normalne krecioly :P

Kiedys dawno temu kupilem casta, ale po odstrzeleniu 5 sliderow 12-tek na jednej wyprawie stwierdzilem ze trzeba sie tego pozbyc :D  :ph34r:

Od tamtej pory jestem szczesliwym uzytkownikiem tylko staloszpulowców :D no i nie przypominam sobie zebym stracil jakakolwiek przynete przy zarzucie :D

Pozdrawiam

M

w szczególności jak chce się daleko posłać jerka, raz pojechałem towarzysko połazić z kumplem co nie łowi - jak poszły mi 2 w wodę, a poszłyyyyy ze 100m :D , zapytał: ile ? ja: 60zł

zostałem zabity śmiechem, że szybko mi się portfel kurczy :P