Melanzyk Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Maciek dostajesz żółtą kartkę! Kolejny wpis bez upasionej metrowki na Piranię! No wiesz co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Nie wiem co to za bit podpowiedź nr 1 jaką dał mi Youtube Jakby ktoś chciał wystartowałem konkurs na Facebooku - https://www.facebook.com/melhandmadeluresZapraszam, może a nóż widelec komuś z jerka się poszczęści lure giveaway.jpg PozdrawiamMNiebieska pirania wygląda przesmacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Takie tam kolorki. Głównie do kolegi Bujo! Zdjęcia troche kijowate, trochę prześwietlone i nie oddają tej krwistej czerwieni! Reszta się kręci na nowej suszarce bo stara powiedziała dość ! A w zasadzie to wykrakałem to.Ze 3 dni temu wieczorem przed wyjściem do pracy mówię do żony, że jakby wyłączyli nam prąd (a miałem 9 przynęt na suszarce) to bym ich za jajka powiesił. Rano wracając z roboty dostaje telefon, że nie ma prądu w gniazdkach.... światło działa ale tylko światło.... wracałem w stresie, przyszedłem do warsztatu, podniosłem obudowe suszarki i widzę, że przynęty ok, czyli padło jak juz były suche, ufff.Założyłem obudowe i poszedłem spać przed kolejną nocką. Jak spałem przyszedł elektryk, naprawił usterkę i bajer. Nie do końca. Gdy prąd już działał suszarka się znów włączyła, a że obudowa była założona nie tak jak trzeba to zablokowała całość w środku i silnik poszedł się ..... wczoraj zamiast działać musiałem skombinować nowy silnik i go jakoś zamontować.... M 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Ja jak robiłem suszarkę do wędek, to priorytetem było zasilanie bateryjne. Kupiłem silniczek z przekładnią na allegro zasilanym 4,8V ma chyba koło 70 obrotów na minutę. Takich obrotów używam do nawijania omotek, do suszenia zasilam jednym eneloopem 1,2V i obroty są w sam raz, a kręci się ponad 20 godzin. Lakieruje na noc i wiem, że do rana na 100% będzie się kręcić. Jutro będę pierwszy raz leciał e-texem cztery jerki na raz to dam znać czy da radę kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Te oczy... nie powiem są zaje...fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Kierunek Italia! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Wiem, że kiedyś już się przewijał temat przedniego oczka w poziomie ale nie mogę do tego dotrzeć, czy to daje tę przewagę że nie trzeba później ustawiać woblera odginając oczko prawo/lewo? Czy daje coś jeszcze? Widzę że w innym modelu oczko dajesz w pionie, dlatego się zastanawiam, jaki rezultat to może przynieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Nie wiem jak jest w woblerach bo ich nie robię, ale bezstrerowców raczej nie trzeba ustawiać. Chyba, że coś bardzo źle się podziało w środku Oczko w poziomie to tylko wygoda podczas robienia przynęty. Nie wypadnie (przesunie się) z silikonowej formy.PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Bo te z poziomym oczkiem wyszły jak Mel na leżąco robił po pijaku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 New toy in da house!!! PozdrawiamM 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 liczyłem na pomalowaną płoć ale ta zabawka też się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Dziś przed pracą zrobiłem pierwsza wersje oczu do płoci. Wyszły soczyście. Malowanie juz rozpoczęte. Podkreślone łuski i linia boczna. Robie właśnie druga z 3 nocek wiec w niedzielę pewnie będzie skończona. Słaba fotka z tel. PozdrawiamM 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Wyszła świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Dziś przed pracą zrobiłem pierwsza wersje oczu do płoci. Wyszły soczyście. Malowanie juz rozpoczęte. Podkreślone łuski i linia boczna. Robie właśnie druga z 3 nocek wiec w niedzielę pewnie będzie skończona. 20150326_160349.jpgSłaba fotka z tel.PozdrawiamMNo, tak. To faktycznie przypomina płoć. Znakomita imitacja. Graty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dziś przed pracą zrobiłem pierwsza wersje oczu do płoci. Wyszły soczyście. Malowanie juz rozpoczęte. Podkreślone łuski i linia boczna. Robie właśnie druga z 3 nocek wiec w niedzielę pewnie będzie skończona. 20150326_160349.jpg Słaba fotka z tel. PozdrawiamMPłoć wyszła miodna , może uda mi się ją kiedyś przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Pewnie w maju Adamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Maciek a jak tam dla mnie coś już robisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Sebastianie już niedługo jak wiesz wcisnąłes się na samym końcu Jakiś czas temu przeglądając pudło zobaczyłem kiedyś mojego ulubionego killera w kolorze niebieskim. Pomyślałem, że muszę mieć taką Piranię u siebie w pudle! Wszystkie ryby na tym filmie wzięły własnie na niebieskiego killerka!Pirania w tym kolorze wyszła apetycznie Od jakiegoś czasu wszystkie przynęty, które wędrują do mojego pudła lakierowane są nowym materiałem - żywicą o nazwie Katanaresin. Muszę przyznac, że prezentuje się bardzo ciekawie. Większość parametrów ma podobne do Envirotexu, podobnie się ją aplikuje, bym powiedział, że chyba nawet przy tej żywicy jest mniej zabawy z bąblami powietrza! Na oko widać od razu, że ów żywica jest twardsza! Po wykonaniu ostatniego testu czyli testu na zwierzętach zapadnie decyzja o przejściu w 100% na Katanaresin. Myślę, że to tylko formalność, ale bez tego testy nie były by do końca wiarygodne. Niestety pogoda ostatnio nie rozpieszcza i z tygodnia a tydzien muszę rezygnować z wypadów nad wodę PozdrawiamM 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) To swietny kolor, sprawdza sie takze na srebrniakach w innych wobkach Edytowane 30 Marca 2015 przez Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Maćku a jak wychodzi cenowo w porównaniu do Envirotexu?? Bo na fotce wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Sebastianie już niedługo jak wiesz wcisnąłes się na samym końcu Jakiś czas temu przeglądając pudło zobaczyłem kiedyś mojego ulubionego killera w kolorze niebieskim. Pomyślałem, że muszę mieć taką Piranię u siebie w pudle! Wszystkie ryby na tym filmie wzięły własnie na niebieskiego killerka!Pirania w tym kolorze wyszła apetycznie Od jakiegoś czasu wszystkie przynęty, które wędrują do mojego pudła lakierowane są nowym materiałem - żywicą o nazwie Katanaresin. Muszę przyznac, że prezentuje się bardzo ciekawie. Większość parametrów ma podobne do Envirotexu, podobnie się ją aplikuje, bym powiedział, że chyba nawet przy tej żywicy jest mniej zabawy z bąblami powietrza! Na oko widać od razu, że ów żywica jest twardsza! Po wykonaniu ostatniego testu czyli testu na zwierzętach zapadnie decyzja o przejściu w 100% na Katanaresin. Myślę, że to tylko formalność, ale bez tego testy nie były by do końca wiarygodne. Niestety pogoda ostatnio nie rozpieszcza i z tygodnia a tydzien muszę rezygnować z wypadów nad wodę P1070869.JPGP1070871.JPG PozdrawiamM To mi się bardzo podoba u Ciebie - że chętnie dzielisz się wiedzą na temat swoich przynęt oraz lurebuildingu, dlatego odkąd tylko zawitałem na tym forum zawsze chętnie tu wracam i czytam każdy post PS. Kolorek wypas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Dzięki Tszonek! Dzielę się wiedzą bo tak trzeba staram się odpowiadać na wszystkie pytania w wątku i na priv. Jakbym tylko miał więcej czasu to bym zrobił trochę filmików. Sporo osób dostało ode mnie wskazówki jak rzeźbić, jaka kolejność itp i radzą sobie naprawdę dobrze!Nie mam jakiegoś parcia na kasę jak niektórzy bo przynęty robię z pasji. Wychodzę z załozenia, że osoba, która chce zrobić przynęte sama, powinna dostać odpowiedzi na swoje pytania. Na pytania jak wyważyłem moje przynęty nie odpowiadam, nie dlatego, że mam coś do ukrycia, po prostu ludzie czasem są za leniwi i by chcieli dostać wszystko na tacy. A wyważając sami zrozumieją zasadę. Ja bardzo wiele nauczyłem się z forum więc dlaczego nie mam tej wiedzy przekazywać dalej? PozdrawiamM 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Maćku musiałem Przeleciałem Twój wątek od 1 strony Co się stało z tą ukleją dla krystiana ? ślad się urwał a co z tą ukleją ? Przy okazji odświeżyłem sobie wiele ciekawych rzeczy ! a tak przy okazji żywica jaką żywicą odlewasz ? ja przetestowałem jakiegoś RenCasta i sam jerk 15cm waży już 50g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Radku! Nie miałem jakoś weny żeby działać przy Krystkowej uklei. Oddałem mastera i formę znajomemu.Ukleja z 2 zdjęcia nie miała szansy powodzenia. Za dużo do niej musiało by iść pracy. Została zrobiona z bardzo cienkiej deski bukowej i łączenia raczej by nie wytrzymały wielkich ryb. Może zrobię niedługo nową, kto wie. Tym razem bardziej przemyślaną konstrukcję. Skończyłem konkursowego szczupaczka v2 więc coś w robocie trzeba robić!Używam dostępnej tylko na wyspach żywicy Polycraft. PozdrawiamM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi