Melanzyk Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Tak mam. Susza się wiec w pon wysyłka. Na środę powinny być Nie odpisywałem wcześniej bo na rybach byłem. Jeden z tych wyżej jest Twój. Który wolisz? PozdrM Edytowane 16 Maja 2015 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Nie ma znaczenia reszta pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Miałem okazje niedawno pomacać twoje wynalazki... Na foto tego nie widać, ale szczegóły i perfekcja wykonania mistrzostwo swiata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Dziś w końcu po 2 tygodniach przerwy zawitałem do warsztatu! Przygotowałem 25 korpusów do malowania. W czwartek po pracy zaczynam malowanko.Muszę skończyć zaległe sprawy w ciągu tygodnia gdyż wyjeżdzam na urlop do PL. Konkurs zakończony więc pokaże swoje szczupaczki v2 pikesmall.jpgP1070954small.jpgP1070951small.jpg W moim pudle został ten ciemniejszy. Na testowym łowieniu zaliczył metrową rybę, niestety stwierdziła ona, że nie chce fotki i nie dała się doholować... A Wam, który kolor się bardziej podoba? PozdrMmnie się podobają oba ale patrząc na szczupaka to klasyczny - takiego kiedyś miałem i w niego pięknie biły szczupaki, dopóki mi go nie "zabrali" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Od czwartku urlop więc trzeba nadrabiać zaległości. Część z dużej partii. Sporo już po lakierze, reszta do polakierowania.Wieczorem porozsyłam wiadomości na priva. Jakby doszło w sobotę do spotkania w Katowicach to część z tych przynęt będzie do "pomacania" PozdrM 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Od czwartku urlop więc trzeba nadrabiać zaległości. Część z dużej partii. Sporo już po lakierze, reszta do polakierowania.Wieczorem porozsyłam wiadomości na priva. P1080197.JPGP1080201.JPGP1080205.JPGP1080206.JPG Jakby doszło w sobotę do spotkania w Katowicach to część z tych przynęt będzie do "pomacania" PozdrMtylko do macania czy do "pobrania" też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 P1080197.JPG Wlasnie takich mi brakuje w pudelku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 A mi brakuje Waldrona Roos nie dam rady zrobić raczej nic ponad program. Dziś zabiorę kapownik do pracy i sprawdzę czy może jednak z 1 lub 2 będą wolne. Zobaczymy. Na dzień dzisiejszy ze spotkania nici i tak. Zero zainteresowania. Na opcje łowienia się raczej nie pisze bo nie mam ani sprzętu w PL ani pozwoleń, licencji. Kolejna sprawa do centrum handlowego w miarę bezproblemowo się dostane publicznym transportem a nad wodę juz trochę gorzej. Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 trudno może kolejnym razem, jakbyś chociaż miał transport to sprzęt to nie problem, coś by się wybrało zapewne w szerszym groniepożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Kilka z ostatniej partii. PozdrM 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Jeszcze takie jedno foto się znalazło nie było ustawiane co najlepsze przygotowywałem się do lakierowania, patrzę o fajny kadr Ostatnie 45 min z ostaniej nocki i urlop. Przez ostatnie 3 dni spałem może 10h w sumie przy dobrych wiatrach ale w końcu się wyśpię! Dziś tylko wizyta na poczcie i relax! PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Powróciłem z urlopu wiec trzeba odkopac wątek. Dziś zmontowałem takie coś ze Sliderowej ryby. Miłego oglądania. http://youtu.be/cCmfFTAyrgI Pozdr M 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ładny szczupak! Gratki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Jakiś czas temu szukałem na forum kogoś do zrobienia mi wieszaka na wędki. Odezwał się do mnie Robert, który w expresowym tempie wykonał dla mnie taki oto wieszak z dębu. Robota najwyższej jakości. Trochę czasu minęło zanim przetransportowałem go do siebie i powiesiłem. Brakowało mi jeszcze wykończenia z filcu więc bedąc na urlopie zakupiłem go na Allegro.Dziś pierwsza pourlopowa wizyta w pracowni i zaczałem od wykończenia wieszaka. Jestem z niego mega zadowolony. Koniec z walającymi się wędkami za fotelem! Dzięki Robet za produkt dokładnie jak chciałem i to najwyższej jakości! A teraz do roboty PozdrM 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Maćku, cieszę się, że jest OK. Pozdrawiam, R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Rybka z ostatniego wypadu. Niestety zdjęcia nie oddają nawet w połowie tego jaka była opasiona, ryba była prawie kwadratowa.Zafundowała mi wspaniały hol. Na pewno najlepszy hol w tym sezonie. PozdrM 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Jak pstrągami je karmisz to się nie dziw że są takie kwadratowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Niezły spaśluch! Graty! Horyzont coś Wam się rozmywa na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Plocia niedługo połowi fajnych ryb M 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 wieszak niezły - czym kleiłeś filc - butapren, szewski, czy jakieś coś innego ?grubas pierwsza klasaa płoć hmm pierwsza, druga i klasa mistrzowska - ja bym ją w jednej wersji głębiej (niżej) i ciemniej wycieniował i dodał fioletową opalizację i na koniec srebro lub aluminium dla refleksów świetlnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Roos filc jest samoprzylepny. Taka jakby naklejka. Zakupiłem na Allegro 3zł za arkusz A4. Masz sporo kolorów do wyboru. Pociąłem go na 2cm paski i przykleiłem bez babrania się w jakieś kleje itp. W miarę szybko (2h) i schludnie poszło. Płocia jest pierwszą i na pewno będzie lepiej, zdjęcie słabe bo nie chciało mi się robić lepszego. Zresztą nie jest skonczona bo ma tylko jedna warstwę epoxy a to by wyszło na foto. Nie lakierowalem jej po raz kolejny bo chcę ja użyć jutro na rybach jak będzie mi dane poleciec. Na kolejne płocie niestety trzeba będzie poczekac bo jak zawsze mam mało czasu. Nie posiadam dobrych/długich i cienkich wierteł więc mam problem z przewierceniem całości symetrycznie żeby działało jak nalezy. W tej musiałem poszerzać otwór bo było krzywo. Stasznie mało czasu na wszystko a szczupaki ktoś musi łowić Poniżej jakieś ostatnie sprawy. Pomalowane przed urlopem, niestety brakło miejsca na szuszarce i dopiero teraz doczekały się wykończenia. Na początek przemalowany Hell Hound, zdjęcie przed i po. A tutaj Pirania Peacock Bass w prezencie dla yglo jako motywator do zrobienia mi fajnego ładnego kijka + standardowy okoń dla Pleciony PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 BEFORE jakiś mdły i niewyraźny - chyba za dużo melanżował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Wczoraj spędziłem kolejny dzień nad wodą. Zerowanie ryb prawie zerowe. Pogoda słabo szczupakowa. Ten rok jest jakis dziwny albo pizga złem tak, że wypływanie jest niebezpieczne albo tak jak wczoraj lampa i prawie talfa na jeziorze... Przez bite 10h tylko 2 kontakty z rybami. Najpierw branie metrówy 2m od pontonu na płotkę swimbaita, niestety nie zacięte a później ta oto rybka. Kolejna opasiona metrówka do kolekcji Gdyby udało się zaciąć pierwszą rybę wynik byłby całkiem przywoity jak na taki dzień. PozdrawiamM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Na pierwszym zdjęciu widać po twarzy wagę ryby Druga to też na płociową?? Eh, też chcę pobić PB - kiedy masz wolne terminy ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Wczoraj spędziłem kolejny dzień nad wodą. Zerowanie ryb prawie zerowe. No to mnie pocieszyłeś bo już myślałem, że jakiś niefartowny jestem. Kurka - nie biją! W ostatnia sobotę-niedzielę wskoczyłem w śpiochy i przeczesałem rejon który był nietknięty wahadłami. Zalany wodą od "cyców" po pięty dosłownie (Simms-y po 6 latach puściły) brodziłem w moczarce, nenufarach, trzcinowisku. Miejsca wzorcowe pod szczupaka, przejrzystość wody rewelacyjna. Blaszki na których zawisły ziela ściągane do brzegu robiły totalny popłoch. Płocie, wzdręgi, leszczyki na widok zbliżającej się zieleniny skakały w powietrze. Początkowo myślałem, że to szczupak żeruje, szybko załapałem pomyłkę. Innymi słowy - "dupa" i tyle... Dzisiaj wieczorkiem i jutro replay. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi