Pride Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Jedne z najpiękniejszych przynęt na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Przepraszam, że trochę zaniedbuje wątek ale ostatnio jak mam możliwość to spędzam czas nad wodą. Wrzucę taką fotkę przedsmak. Proszę zwrócić uwagę na te zęby! Niedługo pojawi się trochę starych nowości ;-) PozdrM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Irlandzka baracuda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Wklejam kilka zaległych fotek. Przez cały dzień wypracowałem tylko 4 brania. Na początek spad ryby na Piranię w nowym kolorze Albino. Później po przestawieniu się na łamaną płocie wyholowałem taką oto rybę. Branie i hol na GoPro więc może kiedyś się je pokaże. Kolejne branie było najbardziej atomowym jeb***** jakie dotychczas miałem. Prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że ryba może uderzyć z takim powerem! Niewiele brakowało a wyrwało by mi wędkę z łapy. Piękny hol zakończony podebraniem ręką przez kolegę. Okrzyki radości, kilka fotek i do wody Później po kilku godzinach ciszy przy kolejnej zmianie wyjąłem z pudełka killera dziesiątkę i mówię do kumpla - "patrz teraz co zrobi weteran" i w pierwszym rzucie ląduję taką rybkę. Wszystkie ryby wyjęte na kijowego Beast Mastera za małe pieniądze. Aż dziw, że ryby się skusiły, przecież to nie patyk z pracowni!PozdrM Edytowane 30 Czerwca 2015 przez Melanzyk 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Kawal rybska Mierzyles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 111cm, waga super ciężka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 ta płoć w paszczy lwa wygląda jak żywa pięknie oj pięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Piękny okaz, ale że na Beast Mastera ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 No widzisz. Najwidoczniej te szczupaki jerka nie czytają i nie wiedzą na co brać nie wypada Dziś pobudka po 3,5h snu ok godz 4:20, szybkie ogarnięcie się i ogień nad wodę. Niestety progrnoza się nie sprawdziła i zamiast porywów 25km/h miałem taflę na jeziorze Z rana zaliczyłem 3 brania na płocię, ale szczupaki waliły chyba z zamkniętymi paszczami. Później zdecydowane branie dużej mamuśki, niestety na wyjętego już z wody szczupaka v2 i w końcu zaliczony jakiś 75-tak na płocię.... cieniutko więc przestawiłem się na trollig. Chciałem przetestować moją nową 40-centymetrową zabawkę bo ponoć miały na nią brać same giganty. Ale jak to w życiu bywa wyszło jak wyszło PozdrM 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 W PL popukaliby Ci się w głowę z taką przynętą Na moje 15cm przynęty dziwnie patrzą. A w sumie to na mnie Na zasadzie "po co rzucać przynętą wielkości patelniaka" Graty wielkie! W każdych warunkach coś wyciągniesz. Tafla czy nie - Melkowi to ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Pozwolę sobie pokazać przynęte, której poświęciłem najwięcej czasu ze wszystkich Trochę to trwało ale w końcu się udało Przedstawiam Killera v2 PozdrM 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Można prosić o więcej szczegółów? Strasznie mi się spodobał nowy Killer i chyba nie tylko ja czekałem na powrót mniejszych przynęt spod Twojej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Rzeczywiście wygląda bombowo, praca taka jak w piranii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Można prosić o więcej szczegółów? Strasznie mi się spodobał nowy Killer i chyba nie tylko ja czekałem na powrót mniejszych przynęt spod Twojej ręki Rzeczywiście wygląda bombowo, praca taka jak w piranii? Jest przynęta 10cm długości. Waga będzie ok 38-40g. Napiszę dokładnie po pierwszej partii, która będzie robiona dopiero za ok 3tyg.Praca nie taka jak w Piranii. Praca taka jak w Killerze w wersji 1, który ma dobre kilkaset ryb na koncie w tym sporo metrowych. Przynęta do energicznego jerkowania. Kto ma jedynki to wie co i jak. W opadzie fajnie lusterkuje, przy powolnym jednostajnym prowadzeniu przynęta pracuje bardzo plynnie podobnie jak swimbait (bardzo fajne prowadzenie na ospałe mamuśki). Przy podbijaniu/jerkowaniu przynęta odskakuje na boki (nie mylić z odjazdami na boki) w sposób nieregularny/nieobliczalny który działa jak magnes na szczupaki, robimy zatrzymanie i baaaam. Wtedy następuje najwięcej brań, często przy samej łodzi. Sam miałem na jedynki kilka tak widowiskowych brań, że nogi mi zmiękły i nie wiedziałem co robić, haha Nie łowiłem v2 w trollingu jeszcze ale na 100% działa dobrze, podobnie jak wersja 1, która bardzo dobrze sobie w trollingu radziła. Na ostatnich testach gdy ją wsadziłem do wody podczas dryfowania okazało się, że pięknie pracuje już przy dryfie 1,5km/h. Według mnie najlepszą akcje z takiego jerka można wycisnąć kijem, który jest w miarę miękki. Myślę, że łowienie sztywną pałą ogranicza trochę możliwości prowadzenia mniejszych jerków. Mam nadzieję, że opis wystarczający PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Dla mnie w zupełności wystarczający i jednocześnie bardzo kuszący 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Maluszek z ostatniego wypadu. Dostałem nieźle w kość od jeziora. Plan na ten dzień był trollingowy bo coś mi jebło w krzyżu jak wyjmowałem silnik z auta i o rzucaniu moglem zapomnieć. Zacząłem późno a o 16 pogoda mnie wygoniła z łowiska. Już nie było przyjemności w tym ani trochę... kto pływał na fali na pontonie wie o czym mówie, kto był w Irlandii to wie co to jest fala Ciężko było utrzymać odpowiednią prędkość, nie mówię juz o kierunku dlatego przyneta raz pracowała mocniej, raz słabiej itp. Zaliczyłem 3 spady na Piranie, złowiem 2 rybki. Jedna wiekości przynęty, druga taka: Jak widać po zdjęciu, pełen relax jedni to się smażą na słoneczku a inni marzną na jeziorze heh Po powrocie do domu i przejrzeniu materiału z WaterWolfa prawie osiwiałem... Filmik się wysyła więc później dodam. Na warsztacie miałem w planie dziś zaczać lakierowanie pierwszej partii Pajków v2 ale okazało się, że nie mogę znaleźć oczu 8mm i trzeba zrobić nowe. PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 uważaj z plecami. kręgosłup masz tylko jeden i nie ma do niego czesci zamiennych.pogoda classic :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Dawaj ten film bo nie zasnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Dawaj ten film bo nie zasnę Jest w wątku szczupakowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Zapraszam do obejrzenia. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się tego. O tym nie zaciętym braniu + jeszcze jednym, które przypadkowo usunąłem nie miałem nawet pojecia. Tak to już bywa na fali. Jak zobaczyłem tego pstrąga z kufą to mi szczena opadła.Przypuszczam, że zainteresował je oczojebny pomarańcz. Radku ponton ma 3,8m długości. Wydaje się duży przez ustawienie kamery, dodatkowo GoPro troszkę oddala chyba. PozdrM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ale w kamere fajnie przygrzmocil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Z pozdrowieniami dla tych, którzy muszą dziś pracować Del Toro ja miałem stan przed zawalowy parę osób napisało mi to samo M Edytowane 15 Lipca 2015 przez Melanzyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Z pozdrowieniami dla tych, którzy muszą dziś pracować 20150715_055842.jpg Del Toro ja miałem stan przed zawalowy parę osób napisało mi to samo MCzekam na kolejny odcinek z Water Wolfa :-D Edytowane 15 Lipca 2015 przez radekc1991 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 hej,, ale sie pokuł szczuply i dalej zaangażowany he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Dawno nie dodawałem przynęt to czas coś wrzucić Pirania Peacock wraz z kilkoma innymi wabikami leci w poniedziałek do Australii w poszukiwaniu GT Niestety ostatnio coś mój aparat nie chce łapać focusa z bliska i zdjęcie killera v2 lekko zwalone Zywica to Katanaresin! Według mnie lepsza od powszechnego Envirotexu. A moze by jakiegoś konkursa zrobił? PozdrM 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi