Gość Drac Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Mel, na spokojnie jak się czyta to jest to oczywiste Zarówno waga ryby jak i KOLOR MALOWANIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 I co teraz? Wszyscy wygrywają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Jeśli chodzi o pajka to pamiętam, że miałeś jakiegoś 17cm i około 52g wagi.Co do rybek to:- glowing orange fish-Blue and Yellow Fusilie, Caesio teres Sorry Pride, chodziło mi o wagę szczupaka złowionego. glowing orange fish, blue and yellow fusilie, szczupak 16,1 kg Marian niestety glowing orange fish to nie jest nazwa tej ryby. Mimo, że o tej samej rybie myślałeś nie mogę Ci uznać tej odpowiedzi. Jeśli dobrze zrozumiałem, to chodzi o wagę największego złowionego szczupaka, czy może się mylę? Jeżeli dobrze kojarzę, to miał bodajże około 16 kg (chyba 16,1, czy jakoś tak).A inspiracją były prawdopodobnie Cephalopholis miniata i Caesio teres. Edit. Kurczę, wyprzedzili mnie Gratuluję kolego, proszę o kontakt na priv odnośnie kolorystyki przynęty. Ja tylko dodam, że jeśli tego pomarańczowego nie ma w mojej paczce, to do końca roku nie dam Ci spokoju!Zajebisty! Cholera, dziś wysłałem do Ciebie paczkę. Dlaczego nic nie gadałeś, że takiego chcesz? Podsumowując zwycięzcą konkursu zostaje kolega korektor98. PozdrawiamMelek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Cholera, dziś wysłałem do Ciebie paczkę. Dlaczego nic nie gadałeś, że takiego chcesz? PozdrawiamMelek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian79 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Hmm... nie to że nie mogę znieść porażki ,ale nie do końca rozumiem ten argument:(Mimo, że o tej samej rybie myślałeś nie mogę Ci uznać tej odpowiedzi) Przecież ja tą rybę znalazłem pod tą właśnie nazwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Sorry Pride, chodziło mi o wagę szczupaka złowionego.Spoko, luz, to tylko konkurs, jak nie tym to może innym razem mój błąd, że źle zrozumiałem pytanie Graty dla zwycięzcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Maciek.... Ale się wstrzeliłeś z konkursem ! Fuck :-D Właśnie dzisiaj od 17stej nie mam internetu bo wracam do polski i kwitne w autobusie. Przekroczyłem granice i włączyłem wlaśnie internet... Mało zawału nie dostałem jak dostałem powiadomienia....Cały czas czekalem na konkurs a tu w "idealnym" momencie :-D Gratulacje zwyciezcy ;-) mam nadzieje że jak najszybciej będzie kolejny konkurs !!!!!!!! ...czas zainwestowac w pakiet internetu w roamingu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Maciek.... Ale się wstrzeliłeś z konkursem ! Fuck :-DWłaśnie dzisiaj od 17stej nie mam internetu bo wracam do polski i kwitne w autobusie. Przekroczyłem granice i włączyłem wlaśnie internet... Mało zawału nie dostałem jak dostałem powiadomienia....Cały czas czekalem na konkurs a tu w "idealnym" momencie :-DGratulacje zwyciezcy ;-) mam nadzieje że jak najszybciej będzie kolejny konkurs !!!!!!!!...czas zainwestowac w pakiet internetu w roamingu... Sorry Radek, jakbyś się po "zagranicach" nie woził to byś miał szansę hehe :ph34r: Hmm... nie to że nie mogę znieść porażki ,ale nie do końca rozumiem ten argument:(Mimo, że o tej samej rybie myślałeś nie mogę Ci uznać tej odpowiedzi) Przecież ja tą rybę znalazłem pod tą właśnie nazwą Witaj kolego, to że znalazłeś w internecię tą rybę pod taką nazwą to nie znaczy, że to jest oficjalna nazwa ryby/gatunku.To tak jakbyś np na pytanie o pstrąga tęczowego odpowiedział, niebiesko-różowy pstrąg w czarne kropki, albo na pytanie o model Ferrari odpowiedział czerwone sportowe auto.Twoja odpowiedź glowing orange fish to w dosłownym tłumaczeniu świecąca pomarańczowa ryba. Odpowiedzi konkursowe o które mi chodziło to: Coral Trout ewentualnie z łaciny Cephalopholis miniata oraz Blue Yellow Fusilier z łaciny Caesio teres. Największa złowiona przeze mnie ryba to szczupak 123cm o wadze 16,1kg. PozdrM EDIT: zapomniałem dodać, że ów ryby to podstawowy pokarm GT w Australii, stąd takie zamówienie. Edytowane 21 Lipca 2015 przez Melanzyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Mel, dostajesz jakieś specjalne ostrzeżenia od admina? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Mel, dostajesz jakieś specjalne ostrzeżenia od admina? mel.png Hmmm Piotr, coś w tym jest. Żona mnie w nocy tłucze, za chrapanie. Jak jestem bardzo zmęczony to mam zssyłkę do 2 sypialni bo ponoć się spać nie da...Czeka mnie niedługo wycieczka do PL na jakiś laserowy zabieg na chrapanie. Będzie to kosztowało sporo €urobaniek ale trzeba. Tutaj sobie śpiewają za taki zabieg 2600€ No ale żebym na jerku ostrzeżenia dostawał, haha PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Sorry Radek, jakbyś się po "zagranicach" nie woził to byś miał szansę hehe :ph34r: Witaj kolego, to że znalazłeś w internecię tą rybę pod taką nazwą to nie znaczy, że to jest oficjalna nazwa ryby/gatunku.To tak jakbyś np na pytanie o pstrąga tęczowego odpowiedział, niebiesko-różowy pstrąg w czarne kropki, albo na pytanie o model Ferrari odpowiedział czerwone sportowe auto.Twoja odpowiedź glowing orange fish to w dosłownym tłumaczeniu świecąca pomarańczowa ryba. Odpowiedzi konkursowe o które mi chodziło to: Coral Trout ewentualnie z łaciny Cephalopholis miniata oraz Blue Yellow Fusilier z łaciny Caesio teres. Największa złowiona przeze mnie ryba to szczupak 123cm o wadze 16,1kg. P1080573.JPGP1080574.JPGP1080575.JPGPozdrM EDIT: zapomniałem dodać, że ów ryby to podstawowy pokarm GT w Australii, stąd takie zamówienie. Ładniunie zabaweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Hmmm Piotr, coś w tym jest. Żona mnie w nocy tłucze, za chrapanie. Jak jestem bardzo zmęczony to mam zssyłkę do 2 sypialni bo ponoć się spać nie da...Czeka mnie niedługo wycieczka do PL na jakiś laserowy zabieg na chrapanie. Będzie to kosztowało sporo €urobaniek ale trzeba. Tutaj sobie śpiewają za taki zabieg 2600€ No ale żebym na jerku ostrzeżenia dostawał, haha PozdrMCzystej dobrej wódki się napij, to Ci przejdzie. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Mel, dostajesz jakieś specjalne ostrzeżenia od admina? mel.png Piotrek gdzie ty zaglądasz reklama jest dopasowana do twojej historii przeglądania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Zapraszam do obejrzenia. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się tego. O tym nie zaciętym braniu + jeszcze jednym, które przypadkowo usunąłem nie miałem nawet pojecia. Tak to już bywa na fali. Jak zobaczyłem tego pstrąga z kufą to mi szczena opadła.Przypuszczam, że zainteresował je oczojebny pomarańcz. Radku ponton ma 3,8m długości. Wydaje się duży przez ustawienie kamery, dodatkowo GoPro troszkę oddala chyba.PozdrMMelek te Twoje filmiki to dobra rzecz jest. Nie zdajemy sobie nawet sprawy jak wiele ryb odprowadza nasze wabiki... Czasami jakiś banalny szczegół może zadecydować, że ta a nie inna przynętą będzie kilerem danego dnia. Dlatego często dobre efekty daje prezentacja różnych przynęt w tym samym łowisku Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Jezu!!! Best fishing day ever!!!!!!!!!!! 88, 89, 89, 95, 100, 102, 103, 109 i 114!!!!! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Gruuuuuuubo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Średnio 99 cm. Przy dziewięciu rybach!Niesamowity rekord. Bardzo trudno to będzie poprawić. Szczere gratulacje, Maćku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Najlepsze jest to ze zacząłem późno. 14:10 wypłynąłem. Na początku brały te mniejsze. Trochę nie zaciętych brań, kilka spadow. Po 18 się zaczęło na grubo. 2 ost ryby to 109 i 114. 109 wzięła o 18:58, 114 o 19:13 juz siedziała w pobieraku po tym pustynia, ani skubniecia Jezu! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Szalejesz!Życzę wielu takich dni! Graty Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 dzień konia. czasami się takowe zdarzją.sam miałem okazję raz przeżyć w irlandii podobny. w dwóch złowiliśmy w jeden dzień 8 cz 9 ryb powyżej metra (nie pamiętam już dokładnie)mniejszych nie licząc. dobrze usłyszeć od czasu do czasu o takim łowieniu. chociaż podobno w północnej kanadzie taki dzień to norma :-)gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 dawaj foto i jakiś filmik !! Więcej ryb z trola czy z rzytu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Wszystko w trollu. Plan był taki - przepłynąć przez stanowisko z rybami, ustawić dryfkotwę i walić z ręki. Niestety nie było mi dane bo siadała ryba, wyłączałem silnik i dryfowalo mnie z powrotem. Jak się ogarnąłem z fotkami i wypuszczeniem ryby byłem już z 200-300m dalej wiec się ustawiłem w trollu od nowa. 109 i 114 weszły poniżej 15min! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Klasyczną piramidkę brań trafiłeś - najpierw średnie, później większe a na końcu boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 109cm Pełny opis połowu i reszta zdjęć pojawi się w nocy w robocie PozdrM 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Po co to się chwalić tymi małymi , tymi poniżej 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi