Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze przynęty ukończone po ponad miesiącu przerwy! Masakra!

post-49629-0-92558400-1440243603_thumb.jpgpost-49629-0-71725200-1440243605_thumb.jpgpost-49629-0-11311100-1440243607_thumb.jpg

post-49629-0-19556900-1440243608_thumb.jpgpost-49629-0-34161900-1440243609_thumb.jpgpost-49629-0-44762100-1440243610_thumb.jpg

Nowy kolor Piranii - Czarna Mamba. Po kilkunastu braniach w czarną kamerę, która pływa sobie bez żadnej akcji pomyślałem, że pora na całkowicie czarną przynęte. Żona się uparła żebym jej dodał opalizację niebieską, ale mi sie tak nie podoba. Dodatkowo w warstwie żywicy bedzie zatopione odrobinę dużych płatków brokatu.

Pozdr

M

• Like 12

Daj tej Mambie fluo żółty brzuszek. Zobaczysz co się będzie działo... ;)

Żółty!

Tej już nie dam rady pożółcić bo raczej na czerń nie wejdzie, ale pomyślę o takim malowaniu.

Na dniach pokaże mambę po lakierowaniu z brokatem, wyszła całkiem miodnie.

Miałem ją dziś rano po nocce skończyć ale siadły mi kolana ze zmęczenia i ledwo mogłem chodzić więc odpuściłem i przespałem pełne 8h!

Sławku co co chodzi z żółtym?

Pozdr

M :ph34r:

Żółty brzuch! Dla oka werwy nada!

8h!? To i tak o 4 za dużo ;) Po 8h chrapania to Ty teraz możesz 72 na warsztacie pyknąć!

W sobotę spałem do 9.30! Szok i zwarte pośladki (ze szczęścia :P ) spowodowały, iż trudno było się domyślić, w którym dniu tygodnia się obudziłem.

W najbliższy weekend lub sobotę jadę męczyć kaczuchy Pikiem v2. Ładnie wyszedł. Jestem ciekaw czy pracuje choć podobnie do poprzednika, którego praca jest (odjeżdża miodnie)  - wyśmienita! 

Pozd.

W najbliższy weekend lub sobotę jadę męczyć kaczuchy Pikiem v2. Ładnie wyszedł. Jestem ciekaw czy pracuje choć podobnie do poprzednika, którego praca jest (odjeżdża miodnie)  - wyśmienita! 

Pozd.

O ile dobrze pamiętam to masz dwie v2-ki. Ten z oczkiem dogiętym do dołu powinien odjeżdzać miodnie tak jak to wyżej napisałeś. Ten drugi jest innaczej wyważony i juz tak odjeżdzać nie będzie. Takie v2-ki teraz robię. Celowo nie chciałem, żeby się aż tak slizgał :)

Czekam na foty w takim razie :ph34r:

Pozdr

M :ph34r:

Heh, niedługo w końcu się za nie zabiorę. Ostatnio działałem troszkę z usprawnieniem warsztatu. Niestety dostępność materiałów w Irlandii to jest jakaś porażka i wszystko mi się opóźnia. Dodatkowo żona będzie wracała do pracy niedługo więc ilość mojego wolnego czasu spadnie o jakieś 70-75% bo będę musiał się młodym zająć. Tak więc wkrótce przynęty pewnie będę robił jedynie dla siebie.... :unsure:

We wtorek urodził mi się pomysł zrobienia przeciążonej Piranii do głębszego trollingu, którą chciałem przetestować na środowym wypadzie. Tak też się stało i do późnych godzin nocnych siedziałem nad ów przynętą. Dodatkowo ów przynęta dostała wbudowaną grzechotkę, która dobrze daje :ph34r: Nie wiem czy to zasługa grzechotki czy nie, ale udało się zapiąć metrową rybę na ów Piranie z braniem nagranym na WW.

Jak pisałem kilka postów wyżej ostatnio powstał też nowy kolor Czarna Mamba na, ktróego zagryzały ładnie zębate! Największemu brakło ciut o metra bo miał całe 99,5cm :ph34r: haha. Myślę, że to jest strzał w 10! Teraz jeszcze zrobię sobie Deep Czarną Mambę z grzechotką i zobaczymy co się będzie działo!

Jakieś fotki wrzucę rano bo zostawiłem kartę w domu niestety.

Pozdr

M

Na młodego to jest dobry patent, spytaj go czy chce zarobić parę groszy i niech czarne podkłady na piranię kładzie. Wszyscy będą zadowoleni, ja tak namówiłem moją drugą 0,5 do współpracy, tyle że będzie robić całość jerków ręcznie malowanych. A potem dostanie aerograf ;)

Tak jak pisałem wcześniej. Czarna mamba dała radę i połowiła pięknych ryb, co zresztą po niej widac. Największa jak narazie to 99,5cm.

Pirania z dołu to wersja przeciążona do głębszego trollingu z grzechotką. Najlepsze jest to, że po jakiś 15h od powstania zaliczyła już metrową rybę! Po 1,5h łowienia.

Czy to zasługa grzechotki? Nie wiem, ale myślę, że ciut w tym pomogła.

post-49629-0-03490400-1440757190_thumb.jpgpost-49629-0-74392600-1440757194_thumb.jpg

Zdjęcie nr 2 przedstawia set dla forumowego kolego Tomasza. Tomasz zakupił jeden set na wyprawę do Szwecji, ładnie połowił, troszkę urwał :ph34r: i zamówił kolejny. Nie trudno się domyśleć, który kolor sprawdził mu się najbardziej :rolleyes:

Pozdr

M

• Like 8

Kilka szczupaków z ostatniego wypadu.

Pirania w kolorze Arctic Char jest to przeciążona wersja do głębszych miejscówek z dodaną grzechotką. Po 1,5h pływania BAAAM! i mamy pierwszą rybę na tą wersję - od razu metrową :ph34r: najlepsze jest to, że przynęta jeszcze 14-15h wcześniej nie istniała. Szybkie odlanie, czary mary z grzechotką, malowanie i w żywicę a rano jeszcze ciepła zdjęta z suszarki (lekko miękka) i nad wodę!

I to lubię w lurebuildingu - można stworzyć coś idealnie dopasowanego pod swoją wodę i warunki w niej panujące!

Branie szczupaka, bardzo widowiskowe zresztą jest nagrane na WaterWolfie, więc za jakiś czas na pewno będzie opublikowane!

post-49629-0-48348000-1440958922_thumb.jpg

Kolejną przynętą, o której pisałem wcześniej jest Czarna Mamba! Po kilkunastu braniach w czarną nie pracującą kamerę pomyślałem, że coś musi być w tym kolorze! Na pierwszym wędkowaniu szczupaki potwierdziły moją teorię!!!

~95cm!

post-49629-0-17487700-1440958925_thumb.jpgpost-49629-0-22222300-1440958927_thumb.jpgpost-49629-0-92091900-1440958929_thumb.jpgpost-49629-0-00525000-1440958935_thumb.jpg

Na koniec w zasadzie już płynąc do samochodu Czarna Mamba skusiła kolejną rybę. Tym razem opasioną prawie metrówkę, bo brakło naprawdę niewiele - 99,5cm :D

post-49629-0-64239500-1440958937_thumb.jpgpost-49629-0-41039100-1440958940_thumb.jpg

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 13

Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.

Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.

Bo zmęczony i nie każdego dnia ma się power-a