NERO Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Może i warunki masz tam ciężkie,wiatr,duże fale.. Ale tamtejsze ryby wszystko wynagradzają. Gratulacje za powtarzalność w łowieniu pięknych ryb I to na swoje przynęty,co pewnie podwójnie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Pierwsze przynęty ukończone po ponad miesiącu przerwy! Masakra! Nowy kolor Piranii - Czarna Mamba. Po kilkunastu braniach w czarną kamerę, która pływa sobie bez żadnej akcji pomyślałem, że pora na całkowicie czarną przynęte. Żona się uparła żebym jej dodał opalizację niebieską, ale mi sie tak nie podoba. Dodatkowo w warstwie żywicy bedzie zatopione odrobinę dużych płatków brokatu. PozdrM 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Daj tej Mambie fluo żółty brzuszek. Zobaczysz co się będzie działo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Czarny musi być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 czarny dildo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Żółty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Daj tej Mambie fluo żółty brzuszek. Zobaczysz co się będzie działo... Żółty! Tej już nie dam rady pożółcić bo raczej na czerń nie wejdzie, ale pomyślę o takim malowaniu.Na dniach pokaże mambę po lakierowaniu z brokatem, wyszła całkiem miodnie.Miałem ją dziś rano po nocce skończyć ale siadły mi kolana ze zmęczenia i ledwo mogłem chodzić więc odpuściłem i przespałem pełne 8h!Sławku co co chodzi z żółtym? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Żółty brzuch! Dla oka werwy nada! 8h!? To i tak o 4 za dużo Po 8h chrapania to Ty teraz możesz 72 na warsztacie pyknąć! W sobotę spałem do 9.30! Szok i zwarte pośladki (ze szczęścia ) spowodowały, iż trudno było się domyślić, w którym dniu tygodnia się obudziłem. W najbliższy weekend lub sobotę jadę męczyć kaczuchy Pikiem v2. Ładnie wyszedł. Jestem ciekaw czy pracuje choć podobnie do poprzednika, którego praca jest (odjeżdża miodnie) - wyśmienita! Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 W najbliższy weekend lub sobotę jadę męczyć kaczuchy Pikiem v2. Ładnie wyszedł. Jestem ciekaw czy pracuje choć podobnie do poprzednika, którego praca jest (odjeżdża miodnie) - wyśmienita! Pozd. O ile dobrze pamiętam to masz dwie v2-ki. Ten z oczkiem dogiętym do dołu powinien odjeżdzać miodnie tak jak to wyżej napisałeś. Ten drugi jest innaczej wyważony i juz tak odjeżdzać nie będzie. Takie v2-ki teraz robię. Celowo nie chciałem, żeby się aż tak slizgał Czekam na foty w takim razie PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Dwie wersje- fajnie! Wstawię z przyjemnoscią jak tylko coś wartego uwagi wystrzeli z zielska. Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Hej Melek!Ty się pospiesz, bo SG wypuszcza Twoją płoć w 2016r., a ja chcę nabyć jeszcze oryginał Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez PLECIONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Heh, niedługo w końcu się za nie zabiorę. Ostatnio działałem troszkę z usprawnieniem warsztatu. Niestety dostępność materiałów w Irlandii to jest jakaś porażka i wszystko mi się opóźnia. Dodatkowo żona będzie wracała do pracy niedługo więc ilość mojego wolnego czasu spadnie o jakieś 70-75% bo będę musiał się młodym zająć. Tak więc wkrótce przynęty pewnie będę robił jedynie dla siebie.... We wtorek urodził mi się pomysł zrobienia przeciążonej Piranii do głębszego trollingu, którą chciałem przetestować na środowym wypadzie. Tak też się stało i do późnych godzin nocnych siedziałem nad ów przynętą. Dodatkowo ów przynęta dostała wbudowaną grzechotkę, która dobrze daje Nie wiem czy to zasługa grzechotki czy nie, ale udało się zapiąć metrową rybę na ów Piranie z braniem nagranym na WW. Jak pisałem kilka postów wyżej ostatnio powstał też nowy kolor Czarna Mamba na, ktróego zagryzały ładnie zębate! Największemu brakło ciut o metra bo miał całe 99,5cm haha. Myślę, że to jest strzał w 10! Teraz jeszcze zrobię sobie Deep Czarną Mambę z grzechotką i zobaczymy co się będzie działo! Jakieś fotki wrzucę rano bo zostawiłem kartę w domu niestety. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Na młodego to jest dobry patent, spytaj go czy chce zarobić parę groszy i niech czarne podkłady na piranię kładzie. Wszyscy będą zadowoleni, ja tak namówiłem moją drugą 0,5 do współpracy, tyle że będzie robić całość jerków ręcznie malowanych. A potem dostanie aerograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Młody ma dopiero 23 miesiące wiec średnio jeszcze kuma ze tatuś musi pracować. Jeszcze z rok max i mu kupie jakaś okoniowke Właśnie projektuje dużego swimbaita PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Czyli już prawie dwa lata jak nie pracuje... W Polsce rzecz nie do pomyślenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Tak jak pisałem wcześniej. Czarna mamba dała radę i połowiła pięknych ryb, co zresztą po niej widac. Największa jak narazie to 99,5cm.Pirania z dołu to wersja przeciążona do głębszego trollingu z grzechotką. Najlepsze jest to, że po jakiś 15h od powstania zaliczyła już metrową rybę! Po 1,5h łowienia.Czy to zasługa grzechotki? Nie wiem, ale myślę, że ciut w tym pomogła. Zdjęcie nr 2 przedstawia set dla forumowego kolego Tomasza. Tomasz zakupił jeden set na wyprawę do Szwecji, ładnie połowił, troszkę urwał i zamówił kolejny. Nie trudno się domyśleć, który kolor sprawdził mu się najbardziej PozdrM 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Taka sytuacja jakieś 3h kreslenia i wyszło coś takiego. Zastanawiam się tylko czy oby nie za mały ten swim. PozdrM 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zastanawiam się tylko czy oby nie za mały ten swim. PozdrMKartka A-4?No to chyba wymiarowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 To z 25 cm bedzie :-D Jak u Ciebie się te szczupaki tak zajadają pstrągami to może być hit :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Tak Januszu to A4. Kurde chyba będzie za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Kilka szczupaków z ostatniego wypadu. Pirania w kolorze Arctic Char jest to przeciążona wersja do głębszych miejscówek z dodaną grzechotką. Po 1,5h pływania BAAAM! i mamy pierwszą rybę na tą wersję - od razu metrową najlepsze jest to, że przynęta jeszcze 14-15h wcześniej nie istniała. Szybkie odlanie, czary mary z grzechotką, malowanie i w żywicę a rano jeszcze ciepła zdjęta z suszarki (lekko miękka) i nad wodę!I to lubię w lurebuildingu - można stworzyć coś idealnie dopasowanego pod swoją wodę i warunki w niej panujące! Branie szczupaka, bardzo widowiskowe zresztą jest nagrane na WaterWolfie, więc za jakiś czas na pewno będzie opublikowane! Kolejną przynętą, o której pisałem wcześniej jest Czarna Mamba! Po kilkunastu braniach w czarną nie pracującą kamerę pomyślałem, że coś musi być w tym kolorze! Na pierwszym wędkowaniu szczupaki potwierdziły moją teorię!!! ~95cm! Na koniec w zasadzie już płynąc do samochodu Czarna Mamba skusiła kolejną rybę. Tym razem opasioną prawie metrówkę, bo brakło naprawdę niewiele - 99,5cm PozdrM Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Melanzyk 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.Bo zmęczony i nie każdego dnia ma się power-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Pierwszy mój post w Twoim temacie choć go przeglądam systematycznie i czekam na kolejne!po prostu Mistrzu jesteś w produkcji jerków !chyba nikt od Ciebie tylu pajków 100+ nie łowi!SZACUN!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Nie przesadzaj Rafaello! Do mistrza mi jeszcze daleko, bardzo daleko! Sa na forum ludzie, których możesz nazywać mistrzami, np Woblery z Bielska a nie mnie PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi