lukas277 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 (edytowane) Witam Wędkując ze Sławkiem Pleciona miąłem okazje zobaczyć Twoją Piranię. Jej praca w trollingu bardzo mi się podobała. Jestem ciekaw jaką głębokość udało się osiągnąć przeciążoną Piranią? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obciążenia i grzechotki nie uległa zmianie? PozdrawiamŁukasz Edytowane 1 Września 2015 przez lukas277 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt. Nie smutny. Na ostatnim zdjęciu ostre słońce daje po oczach. Kolejna sprawa to fakt, że jak się ma fotografa (nie koniecznie z pojęciem, bom średnio zadowolony z niektórych fotek) to masz max 3-4 fotki z daną rybą, a jak sie strzela samojebki z interwałem 1sek to masz ok 20 fotek ów ryby i jest w czym wybierać. Witam Wędkując ze Sławkiem Pleciona miąłem okazje zobaczyć Twoją Piranię. Jej praca w trollingu bardzo mi się podobała. Jestem ciekaw jaką głębokość udało się osiągnąć przeciążoną Piranią? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obciążenia i grzechotki nie uległa zmianie? PozdrawiamŁukasz Witaj,Myślę, że przeciążona Pirania w trollu pojedzie ok 3,5m, więc każda ryba do 5m jest zagrożona wszystko zależy od prędkości trollingu. Jeżeli chodzi o akcję to gołym okiem ciężko zauważyć różnicę raczej. Przetestuję w spokojniejszy dzień bez fali i dam jeszcze dokładnie znać bo ostatnio pizgało tak złem, że fale wdzierały się na pokład. Moim zdaniem dodanie grzechotki na pewno nie obniży ilości brań a myślę, że będzie wręcz przeciwnie - patrz Buster Jerk czy Big Bandit. Metrówka z kilku postów wcześniej przypłynęła do Piranii, obczaiła ją, cofnęła się z 1-2m i BAAAAM. Zasługa grzechotki? Moze, kto wie... Na chwilę obecną grzechotki dodaję na prośbę zamawiającego, ale w przyszłości może będzie w każdej przynęcie, zobaczymy. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Część pierwszej serii Killerów v2 dla kilku forumowych kolegów Co by tu namalowac?! @rd1_68 PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (...)Co by tu namalowac?! @rd1_68 (...)Paski.Bo wobler (nawet gdy jest jerkiem), MUSI mieć paski.Przynajmniej taka panuje opinia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Same aż się proszą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Część pierwszej serii Killerów v2 dla kilku forumowych kolegów [emoji14]h34r: Co by tu namalowac?! @rd1_68 P1080789.jpgP1080790.jpg PozdrMDawaj pomalowane ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Przeoczyłem , ale jak już , to oprócz mamby kolory jak najbardziej naturalne .Ale dzisiaj to już na pewno są pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Kolory jak najbardziej naturalne, hmmm ten np to jest naturalny Bardzo łowny kolorek! PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Świetny jest i ma paski. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Pamiętacie tego Pajka v2? Dostałem info ubiegłej nocy od jego właściciela z Australii, że ten oto pajkuś skusił GT ponad 40kg.Niestety ryba się odpięła przy łodzi przez za małe kotwice (3/0). Łowca nie spodziewał się aż takiego monstera. Za 2 tyg ten sam ziomek leci na tygodniową wyprawę do Omanu PozdrM 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Pamiętacie tego Pajka v2? Dostałem info ubiegłej nocy od jego właściciela z Australii, że ten oto pajkuś skusił GT ponad 40kg.Niestety ryba się odpięła przy łodzi przez za małe kotwice (3/0). Łowca nie spodziewał się aż takiego monstera. Za 2 tyg ten sam ziomek leci na tygodniową wyprawę do Omanu PozdrMmalowanie rewelka..... no ale że szczupaka w płotkę ubrać oj masakra :ph34r: co powiedzą jak go zobaczą w terenieszkoda że u mnie w sadzawce nie ma takich GT, z pewnością bym przygarnął nawet w takim ubranku. czy ten o to V2 nadaje się do łowienia z łapy dla chuderlaka po kontuzji? czy dużo trzeba pary żeby nim rzucać i czy fest mocny sprzęt trzeba mieć do miotania ? Edytowane 8 Września 2015 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Pamiętacie tego Pajka v2? P1080556logo.jpg Dostałem info ubiegłej nocy od jego właściciela z Australii, że ten oto pajkuś skusił GT ponad 40kg.Niestety ryba się odpięła przy łodzi przez za małe kotwice (3/0). Łowca nie spodziewał się aż takiego monstera. Za 2 tyg ten sam ziomek leci na tygodniową wyprawę do Omanu PozdrM Ołłłłłłłłłłłłł sietttttttttttt Sorry chłopaki, pomyliły mi się łacińskie nazwy i jednak ten znajomy miał rybę na niebieskiego Trouta. Co do ubierania Pajka w kolor płociowy to ja tylko zrobiłem wedle wytycznych zamawiającego. Ten kolor ma być niby zblizony do Belony, w której się lubują GT. Dokładnie omówiliśmy malowanie i Jonny chciał białą perłę jako bazę, z ciemniejszym grzbietem z zieloną i niebieską opalizacją. Na bokach fioletowa opalizacja i ciut czerwieni na buzi od dołu taki dziwoląg PozdrM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Gdzie jest Pirania? M 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 no jak na niebieskiego Trouta to się wszystko zgadza patrząc co tam ten/ta GT może zjeśća jak byś (nawiązując do belony) zrobił bazę srebro ewentualnie aluminium (taka ukleja-żywe srebro) i na to opalizację plus wersję całości jaśniejszą tj. bez cieniowania boków czarnym - może by się koledze podobało i sprawdziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Koledze się podobało. Był wniebowzięty malowaniem. Poza tym dokładnie je omówiliśmy więc było pomalowane tak jak on chciał, a nie według mojej wizji Co do sprzętu jaki potrzeba, ja wszystkie moje przynęty łowię Beast Masterem do 50g PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 hmm, ja mam speedmastera ale do 40gr ale znajdzie się i cast do 80gr trzeba będzie spróbować. powiedz Maciek, które najlepiej Ci latają z ręki, którymi najczęściej rzucasz, no i które są z łapy najłowniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 To nie jest tak ze jedna przynęta ogarniesz wszystko. Przynęta musi być dobrana pod łowisko. Np Pirania nie polowisz na wodzie do 1,5m z zielskiem bo będziesz więcej oczyszczał kotwice niż łowił. Trout czy Pajk v2 sprawdza się na takiej wodzie bez problemu. Troutem lowilem w takich zaroślach ze żadna inna przynęta nie dawała rady. Znów łowienie Troutem na 5m blacie nie ma sensu. Chyba ze jest lato i zielska wychodzą do powierzchni. Latem szczupak podniesie się na 5m ale jest jeden warunek. Musi być kuszący kasek. Łowienie 5-10cm przynęta mija się z celem. Moim faworytem w tym sezonie jest zdecydowanie Pirania ale to dlatego ze lowie ciut głębiej. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) Kolejne partie przynęt będą wysyłane w poniedziałek.Niestety nie skończyłem jeszcze Killerów v2 bo jak się okazało podczas przeprowadzania warsztatu przeprowadziłem tak woreczek z oczami 10mm, że nie mogę go znaleźć. Musiałem zrobić nowe niestety więc killery dopiero jutro zacznę lakierowac PozdrM Edytowane 12 Września 2015 przez Melanzyk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Trochę czasu mi zajęło prześledzenie całego wątku i powiem szczerze że jestem pod wrażeniem przynęt i studni bez dna z której wyciągasz te krokodyle.Idzie jesień i myślę że to tylko kwestia czasu byś wyjął ( 130 ) z głębi studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Kolejne partie przynęt będą wysyłane w poniedziałek.Niestety nie skończyłem jeszcze Killerów v2 bo jak się okazało podczas przeprowadzania warsztatu przeprowadziłem tak woreczek z oczami 10mm, że nie mogę go znaleźć. Musiałem zrobić nowe niestety więc killery dopiero jutro zacznę lakierowac P1080826.JPGP1080827.JPGP1080831.JPGP1080833.JPG IMG_20150911_183331.jpgPozdrMHey Melo.Co za staranność wykonania i perfekcja w każdym calu i detalu,o czym dobitnie mówi ostatnie zdjęcie (te z oczami). Lubie takie podejście do tego co się wykonuje. PozdrawiamJ-LK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Warsztat opanowany do perfekcji , normalnie aż tupię nóżkami na samą myśl że niebawem dotrą do mnie Macieja jerki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 13 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Trochę czasu mi zajęło prześledzenie całego wątku i powiem szczerze że jestem pod wrażeniem przynęt i studni bez dna z której wyciągasz te krokodyle.Idzie jesień i myślę że to tylko kwestia czasu byś wyjął ( 130 ) z głębi studni.Witaj Wesol. Zobaczyłem ilość lajków i godziny i mówie, no biedny chłop nie ma co robić i czyta wątek od początku, heh. Mi by się nie chciało Hey Melo.Co za staranność wykonania i perfekcja w każdym calu i detalu,o czym dobitnie mówi ostatnie zdjęcie (te z oczami). Lubie takie podejście do tego co się wykonuje. PozdrawiamJ-LKWarsztat opanowany do perfekcji , normalnie aż tupię nóżkami na samą myśl że niebawem dotrą do mnie Macieja jerki No niestety koledzy muszę Was zmartwić. Do perfekcji brakuje jeszcze sporo. Cały czas walcze z expoy. Ciężko mi jest osiągnąć powłokę bez tych cholernych bąbelków powietrza, które tworzą się w rzezbieniach podczas nakladania. Już dobrze od tego osiwiałem, ale może w końcu się uda! Taki oto set wyleciał do kolegi Michała z Warszawy PozdrM Edytowane 13 Września 2015 przez Melanzyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 W Twoim wątku trudno się nudzić, z ciekawością się czyta i ogląda systematycznie łapane krokodyle.Przewracając strony prawie na każdej micha się cieszy z wrażenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 No niestety koledzy muszę Was zmartwić. Do perfekcji brakuje jeszcze sporo. Cały czas walcze z expoy. Ciężko mi jest osiągnąć powłokę bez tych cholernych bąbelków powietrza, które tworzą się w rzezbieniach podczas nakladania. Już dobrze od tego osiwiałem, ale może w końcu się uda! Prawdziwy artysta nigdy nie jest zadowolony ze swojej twórczości , zawsze chce coś zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Melek, te kolorowe egzotyczne ryby - bomba. Łowne kolory przy okazji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi