Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wędkując ze Sławkiem Pleciona miąłem okazje zobaczyć Twoją Piranię. Jej praca w trollingu bardzo mi się podobała. Jestem ciekaw jaką głębokość udało się osiągnąć przeciążoną Piranią? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obciążenia i grzechotki nie uległa zmianie?

Pozdrawiam

Łukasz

Edytowane przez lukas277
  • Like 1

Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.

Nie smutny. Na ostatnim zdjęciu ostre słońce daje po oczach. Kolejna sprawa to fakt, że jak się ma fotografa (nie koniecznie z pojęciem, bom średnio zadowolony z niektórych fotek) to masz max 3-4 fotki z daną rybą, a jak sie strzela samojebki z interwałem 1sek to masz ok 20 fotek ów ryby i jest w czym wybierać.

Witam

Wędkując ze Sławkiem Pleciona miąłem okazje zobaczyć Twoją Piranię. Jej praca w trollingu bardzo mi się podobała. Jestem ciekaw jaką głębokość udało się osiągnąć przeciążoną Piranią? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obciążenia i grzechotki nie uległa zmianie?

Pozdrawiam

Łukasz

Witaj,

Myślę, że przeciążona Pirania w trollu pojedzie ok 3,5m, więc każda ryba do 5m jest zagrożona :P wszystko zależy od prędkości trollingu. Jeżeli chodzi o akcję to gołym okiem ciężko zauważyć różnicę raczej. Przetestuję w spokojniejszy dzień bez fali i dam jeszcze dokładnie znać bo ostatnio pizgało tak złem, że fale wdzierały się na pokład. Moim zdaniem dodanie grzechotki na pewno nie obniży ilości brań a myślę, że będzie wręcz przeciwnie - patrz Buster Jerk czy Big Bandit.

Metrówka z kilku postów wcześniej przypłynęła do Piranii, obczaiła ją, cofnęła się z 1-2m i BAAAAM. Zasługa grzechotki? Moze, kto wie... :ph34r:

Na chwilę obecną grzechotki dodaję na prośbę zamawiającego, ale w przyszłości może będzie w każdej przynęcie, zobaczymy.

Pozdr

M

Pamiętacie tego Pajka v2?

post-49629-0-24304200-1441659924_thumb.jpg

Dostałem info ubiegłej nocy od jego właściciela z Australii, że ten oto pajkuś skusił GT ponad 40kg.

Niestety ryba się odpięła przy łodzi przez za małe kotwice (3/0). Łowca nie spodziewał się aż takiego monstera.

Za 2 tyg ten sam ziomek leci na tygodniową wyprawę do Omanu :rolleyes: B) :rolleyes:

:ph34r:

Pozdr

M

• Like 9

Dostałem info ubiegłej nocy od jego właściciela z Australii, że ten oto pajkuś skusił GT ponad 40kg.

Niestety ryba się odpięła przy łodzi przez za małe kotwice (3/0). Łowca nie spodziewał się aż takiego monstera.

Za 2 tyg ten sam ziomek leci na tygodniową wyprawę do Omanu :rolleyes: B) :rolleyes:

Pozdr

M

malowanie rewelka..... no ale że szczupaka w płotkę ubrać :P

oj masakra :ph34r: :ph34r: :ph34r: co powiedzą jak go zobaczą w terenie

szkoda że u mnie w sadzawce nie ma takich GT, z pewnością bym przygarnął nawet w takim ubranku. czy ten o to V2 nadaje się do łowienia z łapy dla chuderlaka po kontuzji? czy dużo trzeba pary żeby nim rzucać i czy fest mocny sprzęt trzeba mieć do miotania ?

Edytowane przez ROOS

attachicon.gifP1080556logo.jpg

Pozdr

M

Ołłłłłłłłłłłłł sietttttttttttt :D

Sorry chłopaki, pomyliły mi się łacińskie nazwy i jednak ten znajomy miał rybę na niebieskiego Trouta.

post-49629-0-70779000-1441692713_thumb.jpg

Co do ubierania Pajka w kolor płociowy to ja tylko zrobiłem wedle wytycznych zamawiającego. Ten kolor ma być niby zblizony do Belony, w której się lubują GT. Dokładnie omówiliśmy malowanie i Jonny chciał białą perłę jako bazę, z ciemniejszym grzbietem z zieloną i niebieską opalizacją. Na bokach fioletowa opalizacja i ciut czerwieni na buzi od dołu :ph34r: taki dziwoląg :rolleyes:

Pozdr

M

• Like 6

no jak na niebieskiego Trouta to się wszystko zgadza :P patrząc co tam ten/ta GT może zjeść

a jak byś (nawiązując do belony) zrobił bazę srebro ewentualnie aluminium (taka ukleja-żywe srebro) i na to opalizację plus wersję całości jaśniejszą tj. bez cieniowania boków czarnym :) - może by się koledze podobało i sprawdziło ;)

Koledze się podobało. Był wniebowzięty malowaniem. Poza tym dokładnie je omówiliśmy więc było pomalowane tak jak on chciał, a nie według mojej wizji :ph34r:

Co do sprzętu jaki potrzeba, ja wszystkie moje przynęty łowię Beast Masterem do 50g :)

Pozdr

M

To nie jest tak ze jedna przynęta ogarniesz wszystko. Przynęta musi być dobrana pod łowisko. Np Pirania nie polowisz na wodzie do 1,5m z zielskiem bo będziesz więcej oczyszczał kotwice niż łowił. Trout czy Pajk v2 sprawdza się na takiej wodzie bez problemu. Troutem lowilem w takich zaroślach ze żadna inna przynęta nie dawała rady. Znów łowienie Troutem na 5m blacie nie ma sensu. Chyba ze jest lato i zielska wychodzą do powierzchni. Latem szczupak podniesie się na 5m ale jest jeden warunek. Musi być kuszący kasek. Łowienie 5-10cm przynęta mija się z celem.

Moim faworytem w tym sezonie jest zdecydowanie Pirania ale to dlatego ze lowie ciut głębiej.

Pozdr

M

Kolejne partie przynęt będą wysyłane w poniedziałek.

Niestety nie skończyłem jeszcze Killerów v2 bo jak się okazało podczas przeprowadzania warsztatu przeprowadziłem tak woreczek z oczami 10mm, że nie mogę go znaleźć. Musiałem zrobić nowe niestety więc killery dopiero jutro zacznę lakierowac :wacko:

post-49629-0-00990600-1442037910_thumb.jpgpost-49629-0-55832000-1442037918_thumb.jpg

post-49629-0-88665200-1442037928_thumb.jpgpost-49629-0-74128700-1442037940_thumb.jpg

post-49629-0-80637100-1442039145_thumb.jpg

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 7

Kolejne partie przynęt będą wysyłane w poniedziałek.

Niestety nie skończyłem jeszcze Killerów v2 bo jak się okazało podczas przeprowadzania warsztatu przeprowadziłem tak woreczek z oczami 10mm, że nie mogę go znaleźć. Musiałem zrobić nowe niestety więc killery dopiero jutro zacznę lakierowac :wacko:

attachicon.gifP1080826.JPGattachicon.gifP1080827.JPG

attachicon.gifP1080831.JPGattachicon.gifP1080833.JPG

attachicon.gifIMG_20150911_183331.jpg

Pozdr

M

Hey Melo.

Co za staranność wykonania i perfekcja w każdym calu i detalu,o czym dobitnie mówi ostatnie zdjęcie (te z oczami). Lubie takie podejście do tego co się wykonuje.

Pozdrawiam

J-LK

• Like 1

Trochę czasu mi zajęło prześledzenie całego wątku i powiem szczerze że jestem pod wrażeniem przynęt i studni bez dna :rolleyes: z której wyciągasz te krokodyle.

Idzie jesień i myślę że to tylko kwestia czasu byś wyjął ( 130 ) z głębi studni.

Witaj Wesol. Zobaczyłem ilość lajków i godziny i mówie, no biedny chłop nie ma co robić i czyta wątek od początku, heh. Mi by się nie chciało :ph34r:

Hey Melo.

Co za staranność wykonania i perfekcja w każdym calu i detalu,o czym dobitnie mówi ostatnie zdjęcie (te z oczami). Lubie takie podejście do tego co się wykonuje.

Pozdrawiam

J-LK

Warsztat opanowany do perfekcji ;) , normalnie aż tupię nóżkami na samą myśl że niebawem dotrą do mnie Macieja jerki :D :D :D

No niestety koledzy muszę Was zmartwić. Do perfekcji brakuje jeszcze sporo. Cały czas walcze z expoy. Ciężko mi jest osiągnąć powłokę bez tych cholernych bąbelków powietrza, które tworzą się w rzezbieniach podczas nakladania. Już dobrze od tego osiwiałem, ale może w końcu się uda!

Taki oto set wyleciał do kolegi Michała z Warszawy :rolleyes:

post-49629-0-52402500-1442125068_thumb.jpeg

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 2

No niestety koledzy muszę Was zmartwić. Do perfekcji brakuje jeszcze sporo. Cały czas walcze z expoy. Ciężko mi jest osiągnąć powłokę bez tych cholernych bąbelków powietrza, które tworzą się w rzezbieniach podczas nakladania. Już dobrze od tego osiwiałem, ale może w końcu się uda!

Prawdziwy artysta nigdy nie jest zadowolony ze swojej twórczości , zawsze chce coś zmienić.