Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

i ... Guiness ... zimniutki .... echhh ...

Remek tutaj nie chodziło o Guinessa, tylko o tego Pana. Osoby z branży lurebuildingowej powinny kojarzyć kto to B)

Taki lepszy czy dalej mało?

attachicon.gif20150926_225917.jpg

Piotr dużo lepsiejszy. Jak skończysz testowanie wyślij mi 2 szt i kwotę do przelewu na priva :ph34r:

Ale Guiness jest obleśny :D Mel odwiedzę cię przy kolejnej wizycie w IRL zabierzesz mnie na to piękne łowisko :D

Klify mniej już nudzą ;)

Prawdę mówić to piłem białe piwo :ph34r: Guinness to tylko tak do zdjęcia B) :ph34r:

A tutaj z innej beczki :ph34r:

Niedawno gościłem u siebie kolegę, który jest zapalonym muszkarzem. Planowaliśmy zrobić sobie małe zawody Fly vs. Jerk. Już w pierwszym napływie w środku zatoki zaliczam branie na Piranię a kilka min później melduje się pierwsza ryba, nie mierzona ale jakieś 95+

Niestety zapomniałem czapki i po odbiciu słońca od łysiny zdjęcie zostało prześwietlone, haha :ph34r: jednym słowem, kolega dał dupy :ph34r:

post-49629-0-32664300-1443248794_thumb.j

Po kilku dobrych napływach (2-3h) bez kontaktu z rybami zadaje pytanie, czy możemy się przestawić na chwilę i spróbować szczęścia w trollingu czy dalej męczymy Fly vs. Jerk? Zadecydowaliśmy i wypłynęliśmy z zatoki potrollingować. Ta decyzja okazała się być strzałem w 10-tke!! :ph34r:

Po ustawieniu się w trollu po 4 min mało nie wyrywa mi kija z łapy! Szybki siłowy hol (jakieś 3min) na BM-a do 50g i ryba siedzi w podbieraku. To co ukazało się naszym oczom było wprost nie do uwierzenia. Tak opasionej ryby nie widziałem w życiu! Kolega zbaraniał. Po zmierzeniu okazało się, że ryba ma aż 117cm i goromną nadwagę. Wydawało nam się, że szczupak ma w brzuchu ok 50-60cm kąsek :o

post-49629-0-12928900-1443248798_thumb.j post-49629-0-37083100-1443248802_thumb.j

Ryby nie ważyliśmy z braku wagi, ale myślę, że z tą nadwagą i przy tej długości musiała przekroczyć 15kg :o

Po tej akcji kolega doławia 2 dobre (i jakieś mniejsze) ryby w trollingu 99 i 100cm i wracamy do Fly vs. Jerk.

Tym razem szczęście jest po jego stronie i zalicza metrową rybę na muchę (101cm).

Bilans dnia Fly(1) vs. Jerk (1)  vs. Trolling (5-6?).

Zapytam kolegi, czy mogę udostępnić jego foty i wtedy też je dodam.

Pozdr

M

• Like 20

Niewiele ostatnio się dzieje. Wczoraj po kilku godzinach szlifowania i cięcia spierdzieliłem big trouta w 3 min i się załamałem... a miałem już zaczynać rzezbienie.... :unsure: :wacko: :blink:

Takie coś w środę poleciało do UK :ph34r:

post-49629-0-85300500-1443966838_thumb.jpeg

Pozdr

M

• Like 5

(...)

Taki oto set wyleciał do kolegi Michała z Warszawy :rolleyes:

attachicon.gifreceived_10206611472758783.jpeg

Pozdr

M

Dopiero teraz miałem możliwość obejrzenia co do mnie dotarło.

One są... boskie! Wyroby z najwyższej półki, po prostu piękne.

Dziękuję pięknie!

Pozdrawiam

m

Przecież napisał, że jest to film jak zrobić real fisza a nie przynętę...

Od odbicia ryby do przynety jeszcze dluga droga. Trzeba przeciac odlew (ewentualnie odlac 2 osobne polowki), w odpowiednich miejscach poszerzyc, zrobic nową formę juz gotowego wzoru przynęty a pozniej zabawa z obciazeniem. Nie bede robił takich przynęt bo pracuje nad rzeźbionym big troutem, wiec na to bedzie szedł cały mój czas.

Zresztą bardzo prawdopodobne, że niedługo moje przynęty będą niedostępne :unsure: i robione będą tylko na włąsne potrzeby :ph34r:

hahahaha - szaszłyk z okonia :P

Roos wiedziałem, że obudzi się w Tobie dusza miesiarza :ph34r:

Pozdrowienia z Polski :ph34r: :ph34r:

M

• Like 2