Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Od odbicia ryby do przynety jeszcze dluga droga. Trzeba przeciac odlew (ewentualnie odlac 2 osobne polowki), w odpowiednich miejscach poszerzyc, zrobic nową formę juz gotowego wzoru przynęty a pozniej zabawa z obciazeniem. Nie bede robił takich przynęt bo pracuje nad rzeźbionym big troutem, wiec na to bedzie szedł cały mój czas.

Zresztą bardzo prawdopodobne, że niedługo moje przynęty będą niedostępne :unsure: i robione będą tylko na włąsne potrzeby :ph34r:

Roos wiedziałem, że obudzi się w Tobie dusza miesiarza :ph34r:

Pozdrowienia z Polski :ph34r: :ph34r:

M

I to jest profesjonalne podejście do tematu.

I dlatego Twoje przynęty łowią ryby a nie tylko wędkarzy ;)

Mądrego to i miło poczytać ;)

Witam ponownie po urlopie.

Własnie zasiadam po raz pierwszy do przynęt :ph34r: o dziwo pojawiło się sporo irlandzkich zamówień :o jeden ziomek kupił jedna Piranię, na pierwszym łowieniu złowił metra i dwie 90-tki i się posypało B) :rolleyes:

Powoli też zacząłem rzeźbienie big trouta. Następne fotki po skończeniu :ph34r: a co!

post-49629-0-60678000-1445093644_thumb.jpgpost-49629-0-96731100-1445093646_thumb.jpgpost-49629-0-43143800-1445093649_thumb.jpg

Pozdr

M

• Like 8

Darku. Szczupak Maćka ma łuski płociowe i w jakiś sposób właśnie to, czyni tę przynętę ciekawą i atrakcyjną :) Jeśli Maciek przyjmie takie założenie, aby nadać realizmu pstrągowego woblera, to będzie  dłubał o wiele dłużej niż do tej pory robił to, z poprzednimi korpusami :D Gdyż pstrąg ma drobne łuski.

Edytowane przez joker

Darku nie sądzę żeby takie łuski psuły cały efekt. Jak Robert już wspomniał przy pajku wyszło całkiem fajnie a pajk jest sporo mniejszy od Big Trouta.

Biorąc pod uwagę jego gabaryty łuska ta będzie wyglądała na małą.

post-49629-0-72189100-1445162998_thumb.jpg

Nie wykluczam jednak zrobienia małej łuski. Mam pewien plan, który musze najpierw popróbować na sucho, jak się uda to bede jechał z koksem. Część malowania łusek planuje zrobić pyndzlem, każda z osobna, a co :rolleyes:

Ogólnie, jak skończę (kiedyś) to efekt ma wydzierać z butów :ph34r:

Pozdr

M

• Like 2