Melanzyk Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Siemanko chłopaki. Mam pytanie. Średnio to wędkarskie ale może ktoś pomoże Robię młodemu na święta taki mały, a w zasadzie nie mały prezent.Jako, że ma wkrętkę na ciuchcie od małego a teraz też na bajkę Stacyjkowo i całymi dniami tylko bawi się pociągami robię mu coś takiego. Te klocki są poustawiane tylko tak poglądowo. Tory już podocinałem, podszliwowałem gdzie trzeba i zbudowałem też tunel. A teraz do sedna. Jakimi farbami to to pomalowac? W dużej pętli zbuduję garaż dla pociągów i chce wymalować jakieś drogi, parkingi. W mniejszej pętli zaś będzie farma ze zwierzątkami oraz staw ze szczupakami i okoniami pokryty epoxy (bo co to za miasto bez miejsca do łowienia ). Czy malowanie Createxami i farbami od Rudiego ma sens? Czy całość bym musiał pokrywać jakimś bezbarwnym co by się to nie starło za szybko? Jakieś podpowiedzi? Z góry dziękuję. PozdrM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ja bym pokrył chociażby akrylem w sprayu. Niech się ukurzy czy mały czymś zaleje to zawsze będzie można wytrzeć bez starcia farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Co do farb to może zrób test ścieralności tak na szybko I Michał dobrze pisze lepiej czymś pokryć w razie zalania itp. P.S. Pomysł na prezent super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Przede wszystkim brawo Z pewnością natryskowo będzie ładniej, niż pędzlem. Do zabezpieczenia pomalowanych klocków i innych powierzchni zakup sobie lakier, który spełnia wymogi stawiane takim celom, czyli można go użyć do malowania zabawek z drewna - akrylowy do wnętrz najczęściej spełnia takie wymogi. Podpowiedzi. Możesz też dodać paski sztucznej trawy z marketu budowlanego, zieleń w mieście musi być . Dno stawu, czy też jego brzegi możesz okleić drobnymi kamykami albo żwirem akwarystycznym. Jakby ci się chciało pobawić możesz zrobić kilka znaków drogowych i przejście dla pieszych, to dołożysz kolejny element edukacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Przede wszystkim, oby te farby były bezpieczne , zależy ile ma lat, bo jak mały zacznie testować zęby na tych klockach to ..oby farba nie była toksyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Dokładnie oraz bez ołowiu itp .Dopytaj w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Przede wszystkim, oby te farby były bezpieczne , zależy ile ma lat, bo jak mały zacznie testować zęby na tych klockach to ..oby farba nie była toksyczna. Młody ma 2 lata i 3 miesiące. Gryzienie czegokolwiek nie wchodzi w grę bo skubaniec jest duży i mądry jak na swój wiek (gada pełnymi zdaniami, potrafi liczyć do 10 i takie tam ). To będzie platforma do zabawy, wszystko bedzie przyklejone do podstawy więc raczej nic nie bedzie jedzone. Zabawek nie będę robił bo już je ma i męczy o więcej, heh A to tak żeby nie offtopować do końca Prezent niespodzianka pod choinkę od żony dla kochanego męża.Spodoba się? PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Są farby akrylowe do malowania zabawek do zastosowania w przedszkolach etc.Mam taką zieloną i lakier bezbarwny ale w puszkach Producenci, którzy w swojej ofercie posiadają farby bezpieczne dla dzieci:Śnieżka – SUPERMAL Emalia Akrylowa – spełnia wymagania norm PN-EN 71-2 i PN-EN 71-3 „Bezpieczeństwo zabawek”;Altax – lakiery, emalie oraz lakierobejce szybkoschnące przyjazne dla maluchów;Aksil – propozycją ze strony firmy Aksil lakier spełniający normy dla zabawek Ekoakrylik oraz lakobejca lakobeca-Toy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Te skończyły na, lub pod choinką PozdrM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Maćku, mam nadzieję, że nie skończyły, a zaczęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Te skończyły na, lub pod choinką IMAG0060-01.jpg PozdrMKurde , u mnie nie było ich ani pod ani na choince [emoji22] [emoji3] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Radek ze skarga to do Mikołaja a nie do mnie Tak to wyglądalo. Takie zdjęcie dostałem na maila PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 dobre To Maciek dawaj jeszcze foto trouta !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Z chęcią, ale od ostatniego foto nie zrobiłem ani jednego cięcia. Nie mam czasu cholera.... Okres świateczny to najgorszy okres w roku. Praca, praca, praca i jeszcze raz praca. A teraz się przygotowuję do targów więc do końca lutego raczej go nie ruszę kuźwa... PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Krwawiaca plotka z bliska. W końcu w miarę fajne foto. Pozdr M 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Hejka. Organizuję konkurs noworoczny na Facebooku, w którym do wygrania jest przynęta szczupakowa wykonane przeze mnie.Zapraszam do wzięcia udziału. Może komuś z jerka dopisze szczęście w losowaniu. Link do profilu: https://www.facebook...lhandmadelures/ Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku! M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Maćku również życzę ci i rodzinie wszystkiego najlepszego w nowym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Taka małą seryjkę skończyłem malować wczoraj. PozdrM 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Witam. Z przyjemnością chciałem poinformować że w dniach 20-21 luty będę brał udział w targach wędkarskich Irish Angling Expo w Swords(Dublin) w Irlandii Stoisko będę dzielił z forumowym kolega Bujo Występujemy jako Mel Handmade Lures & Bujo Rods and quality flies W chwili obecnej każda wolna chwilę poświęcam na przygotowania.Jako, że czasu mało zostało każda pomoc jest na wagę złota Pike v2 Custom Franek edition PozdrM 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dzieci w Unii nie mogą pracować .Dobra, dobra, już nic nie mówię 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Lester to nie praca. To przyjemność.Młody całymi dniami truje, że chce malowac rybki z tatusiem.Jak mu dałem ten blank myślałem, że oszaleje ze szczęścia PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 No ja to na wnuka czekam i wtedy będziemy malowali razem .Mel, wobek się robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik86 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) I teraz masz trzy opcje z tym "Pike v2 Custom Franek edition" 1. lakier na niego i na pamiątkę2. lakier na niego i do swojego arsenału na ryby (może być kilerem - nikt takiego nie ma ) 3. lakier i aukcja \ giełda Oczywiście czekamy z niecierpliwością na kolejne prace Twojego pomocnika, może z czasem "uczeń przerośnie mistrza" Życzę tego ! Edytowane 8 Stycznia 2016 przez albercik86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jak mu dałem ten blank.... Ucz się Melek ucz,bo jak nie to do końca życia będziesz tylko blanki młodemu podawał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi