Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Mel, wbrew pozorom jest droga na produktywne wykorzystanie tego młodego człowieka w procesie produkcji, ja na przykład wytresowałem młodszego brata w ten sposób. Musisz tylko znaleźć prosty i efektywny deseń, który będzie w stanie pomalować. A jak nie to kup 3,4 butelki Vallejo Air Black i będzie podkłady robił.

Radku Big Trout jak juz wcześniej pisałem od ostatniego foto nie zmienił się ani o pół cięcia, niestety.

Chciałbym go skończyć i odlać ze 2 szt na targi, żeby pokazać ludziom. Niestety będzie to cieżkie (chyba nawet niemożliwe). Jak się uda to będą tylko przynęty nie wyważane pomalowane do pokazania, a pracą będę zajmował się później na spokojnie.

Czasu nie mam absolutnie. Zaczynam odczuwać ostre zmęczenie materiału a dopiero zacząłem przygotowania do targów, które niestety zostały przerwane i mam tydzień przymusowego urlopu w PL gdyż pojutrze lecę na pogrzeb teścia... :wacko:

Za dużo do zrobienia a ja z tym wszystkim jestem sam, i na dodatek mieszkam w kraju gdzie nic się nie da załatwić, wszystko muszę organizować przez internet.

Jeżeli ktoś by chciał jakieś moje przynęty na maj to chyba już trzeba się zgłaszać. Dostałem ostatnio 2 prywatne zamówienia na 40szt przynęt więc kolejka na "po targach" już ruszyła...

Wracajac do suszarki, nie ma tu fajerwerków.

post-49629-0-12762800-1452856454_thumb.jpgpost-49629-0-23028000-1452856456_thumb.jpgpost-49629-0-56074600-1452856458_thumb.jpg

Na pierwszej focie suszarka "robocza" do której wsuwam ramkę i zabezpieczam gumkami. W niej lakieruję przynęty, później przekładam ramkę do dużej suszarki.

Pozdr

M

• Like 5

• 2 tygodnie później...

Stanowisko do malowania. Wszystko pod ręką - maska, farby, heat gun, kosz na śmieci, ręczniki papierowe i pierdołki do czyszczenia aero.

Po skończonym malowaniu zwijam folię z biurka i do kosza! :ph34r:

Gdy zapada zmrok po lewej na biurku mam lampę z regulowanym ramieniem, która przesuwam nad stanowisko i można swobodnie malować całą noc.

Przynętę trzymam w chirurgicznych nożyczkach często używanych do odhaczania ryb co pozwala mi na jej swobodne obracanie.

post-49629-0-70114100-1453979129_thumb.jpgpost-49629-0-31163800-1453979130_thumb.jpgpost-49629-0-04539800-1453979131_thumb.jpg

Pozdr

M

• Like 11

Stanowisko do malowania. Wszystko pod ręką - maska, farby, heat gun, kosz na śmieci, ręczniki papierowe i pierdołki do czyszczenia aero.

Po skończonym malowaniu zwijam folię z biurka i do kosza! :ph34r:

Gdy zapada zmrok po lewej na biurku mam lampę z regulowanym ramieniem, która przesuwam nad stanowisko i można swobodnie malować całą noc.

Przynętę trzymam w chirurgicznych nożyczkach często używanych do odhaczania ryb co pozwala mi na jej swobodne obracanie.

attachicon.gifIMAG0313.jpgattachicon.gifIMAG0314.jpgattachicon.gifIMAG0315.jpg

Pozdr

M

Pełna profeska 

Dzisiejszej nocy chciałem w pracy ogarnąć filmik promocyjny na targi - ataki z WaterWolfa itp. Jak siadłem do kompa to się załamałem :huh: :(

Ze 2 miesiące temu jak formatowałem system sformatowałem wszystkie pliki, które program do obróbki domyślnie umieszczał na dysku C:\ masakra....

Około 30 plików z atakami, odprowadzeniami i spudłowanymi braniami poszło się !#!@#$

:( :huh: :mellow: :(

Okropna strata :(

Najpierw kamerka, później to... Trzeba będzie nowa kamerką nakręcić nowe, jeszcze lepsze filmy! Czego Ci bardzo gorąco życzę :)

Januszu niestety nic nie poradzę. Chciałem na nowy sezon ruszyć z kopyta z piękną publikacją. Materiał bym naprawdę w "pytę". Nie chodzi tu nawet o prezentacje czy reklamę moich woblerów bo nie tylko ataki na moje woblery miałem nagrane ale generalnie z tego można się dużo dowiedzieć o szczupakach i ich reakcji na rożne woblery i o tym jak atakują itp.

Nagrane miałem między innymi akcję jak szczupak połyka 30cm Line Thru Trouta, który przelatuje mu przez skrzela i wylatuje z drugiej strony :o :o wyholowana ryba nie miała żadnej kotwicy w ciele. Po prostu się zblokowała, heh

Na nowy sezon planuje zakup zewnętrznego dysku twardego, dwóch kamer (prawdopodobnie WaterWolfów). Problemem jest tu także czas jaki potrzebny jest do ogarnięcia tego wszystkiego i system jak przechowywać te dane. Z jednego wypadu mamy 15GB danych, które trzeba przejrzeć i pociąć na kawałki, żeby mieć wszystko dobrze pokatalogowane a to nie jest łatwe i zajmuje masę czasu. Co najmniej 2h zeby dokładnie ogarnąc 4h materiału. Weźmy powiedzmy 3 dni wędkowania z rzedu i już się robi balagan. Jak nie ogarniasz plików na bierząco to masz pozamiatane po 2-3 tygodniach bo nie wiesz co i jak....

A teraz żeby nie było totalnego offtopa to taka tam partyjka woblerów.

Dziś oczy i początek lakierowania...

post-49629-0-68445200-1454680719_thumb.jpgpost-49629-0-06950600-1454679299_thumb.jpg

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 10

Dzisiejszej nocy chciałem w pracy ogarnąć filmik promocyjny na targi - ataki z WaterWolfa itp. Jak siadłem do kompa to się załamałem :huh: :(

Ze 2 miesiące temu jak formatowałem system sformatowałem wszystkie pliki, które program do obróbki domyślnie umieszczał na dysku C:\ masakra....

Około 30 plików z atakami, odprowadzeniami i spudłowanymi braniami poszło się !#!@#$

Kolego ja patrzę na to z innej perspektywy. Czytając Twoje posty o wielogodzinnych poświeceniach, nieprzespanych nocach jestem pewien, że jest to dla Ciebie kolejny etap do przejścia... Na czym to polega? Jedni nazwą to złośliwym losem, ja nazwę to okiem Boga które przygląda się na Ciebie zawsze po tym jak da Ci sytuację w życiu że będziesz czegoś żałował, coś stracisz lub inne niepowodzenie. Wtedy On z dumą będzie patrzył na Ciebie jak podnosisz się i wciąż nieustannie idziesz dalej! Przy takiej postawie kolejne sukcesy jakie będziesz osiągał będą na pewno tak wielkie jak tylko zdołasz sobie wyobrazić siebie.

Ja od siebie życzę wytrwałości i wszystkiego co pomyślne.

Tylko wielka wytrwałość szlifuje naprawdę wielkie piękno.

Mino.

• Like 3

Dysk zewnętrzny za grosze i darmowy program do archiwizowania i po kłopocie. Jeden klik co kilka dni i już.

Ja korzystam z Cobian Backup 11.

Na którym stoisku bedą owe wyroby na targach do nabycia?

Witaj Maćku.

Nie wiem czy piszemy o tych samych targach, ale ja się wystawiam na targach Ireland Irish Expo w Dublinie i mam tam stoisko razem z forumowym koleją Bujo (Bujo Rods and Flies).

Jeszcze niecałe 2 tygodnie więc pracuje na pełnych obrotach.

Dziś zaprojektowałem wsępnie wizytówki i kartoniki, które będą wkladane do pudełka z woblerami.

Wizytówka.

post-49629-0-45668900-1454891980_thumb.jpg

Wkładka do pudełka.

post-49629-0-89804300-1454891983_thumb.jpg

Co myślicie?

Podziekowania oczywiście dla Andrzeja Stanka za zajebistą fotkę i zezwolenie na jej użycie ;)

Pozdr

M

• Like 12

zawartość sformatowanego dysku bez problemu można odzyskać  np. 

tym :

http://www.easeus.com/partition-recovery/

próbowałem działa. 

pozdrówka

Edytowane przez peresada

Witaj Maćku.

Nie wiem czy piszemy o tych samych targach, ale ja się wystawiam na targach Ireland Irish Expo w Dublinie i mam tam stoisko razem z forumowym koleją Bujo (Bujo Rods and Flies).

Jeszcze niecałe 2 tygodnie więc pracuje na pełnych obrotach.

Dziś zaprojektowałem wsępnie wizytówki i kartoniki, które będą wkladane do pudełka z woblerami.

Wizytówka.

attachicon.gifwizytowka.jpg

Wkładka do pudełka.

attachicon.gifwkladka_small.jpg

Co myślicie?

Podziekowania oczywiście dla Andrzeja Stanka za zajebistą fotkę i zezwolenie na jej użycie ;)

Pozdr

M

Super!

I na jakie pudełko finalnie zdecydowałeś się ?