Qcyk Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Zawodowe. Jakieś ciemno szare pudełko kartonowe pasowałoby idealnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Pudełka a w zasadzie ta partia na targi będzie z grubej folii. Pierwsze przymiarki wyglądają tak: Coś mi się pokiełbasiły przeliczenia pixeli na cm i wkładka wyszła ciut za krótka, heh Na nic lepszego w chwili obecnej nie mam czasu bo z wszystkim jestem sam (projekty, ogarnianie odzieży itp, pracuję na pełny etat, gdy żona jest w pracy robię za niańkę dla 2 letniego rozbójnika a i przynęty się same też nie chcą robić) i mieszkam w kraju gdzie ciężko przeskoczyć pewne rzeczy.Wstępny projekt wysłałem już do znajomego, który mi w nocy ma podrzucić do pracy kilka szt gotowych wydruków na bardzo grubym papierze fotograficznym z ciekawą fakturą. Zobaczymy jak to będzie wyglądać. PozdrM Edytowane 8 Lutego 2016 przez Melanzyk 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Spoko. Blistry są ok. Moja sugestia to utrzymać ten trend i nie wpitalać się w żadne wynalazki tupu drewniane czy papierowe pudełeczka wyścielone siankiem hehe Robisz przynęty użytkowe a nie jarmarczą pstrokaciznę i tak trzymaj. Powodzenia na targach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Maciej, super projekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Full house. 30 szt w trakcie lakierowania. Jedziemy z koksem PozdrM 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Odszedłeś od envirotexu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 To się chyba Panie całe łooobraca Tak mi się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Na spręzynach jakichś wiso ło, panie diabelski wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Widzę silniczek po lewej chyba jednak obrotówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Kolega Melek jakiś nie gaduła chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Zarobiony musi Targi za pasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Odszedłeś od envirotexu??To się chyba Panie całe łooobraca Tak mi się wydaje... Na spręzynach jakichś wiso ło, panie diabelski wynalazek Adaś nie odszedłem. Jakbyś śledził wątek to byś wiedział używam dalej żywicy Nie dalej jak na stronie 90 w moim wątku pokazywałem tą diabelską maszynę. Stronę wcześniej (95) tez polecam obejrzeć to będziesz widział lepiej do czego te sprężynki. Chyba najwygodniejsza i najpewniejsza opcja mocowania ciężkich przynęt. Widziałem sporo ludzi używa gumek recepturek, ale jest ryzyko że gumka strzeli i mamy klops. Czasem podgrzewając żywice w celu likwidacji bąbelków powietrza zdarzało mi się zagotować gumkę i jest problem jak strzeli. Pudełko jakieś chyba 200szt sprężynek można dostać w sklepie z częściami samochodowymi. Kosztowało mnie to 22zł o ile dobrze pamiętam. Jakby ktoś chciał mogę poszukać i rzucić foto Kolega Melek jakiś nie gaduła chyba... Nie gaduła bo robi obecnie na 3 etaty. Wczoraj ogarniałem profesjonalną sesję zdjęciową. Właśnie zamawiam czapki, koszulki i wizytówki. Jeszcze bym chciał ogarnąć jakiś banner. Mało czasu kurde a jeszcze to musi do mnie dojechać Tutaj mały spojler PozdrM Edytowane 11 Lutego 2016 przez Melanzyk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Adaś nie odszedłem. Jakbyś śledził wątek to byś wiedział [emoji14]h34r: używam dalej żywicy Nie dalej jak na stronie 90 w moim wątku pokazywałem tą diabelską maszynę. Stronę wcześniej (95) tez polecam obejrzeć to będziesz widział lepiej do czego te sprężynki. Chyba najwygodniejsza i najpewniejsza opcja mocowania ciężkich przynęt. Widziałem sporo ludzi używa gumek recepturek, ale jest ryzyko że gumka strzeli i mamy klops. Czasem podgrzewając żywice w celu likwidacji bąbelków powietrza zdarzało mi się zagotować gumkę i jest problem jak strzeli. Pudełko jakieś chyba 200szt sprężynek można dostać w sklepie z częściami samochodowymi. Kosztowało mnie to 22zł o ile dobrze pamiętam. Jakby ktoś chciał mogę poszukać i rzucić foto Nie gaduła bo robi obecnie na 3 etaty. Wczoraj ogarniałem profesjonalną sesję zdjęciową. Właśnie zamawiam czapki, koszulki i wizytówki. Jeszcze bym chciał ogarnąć jakiś banner. Mało czasu kurde a jeszcze to musi do mnie dojechać przynety 231b_small.jpg Tutaj mały spojler [emoji14]h34r: PozdrMKocham te widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Kurcze już nie mogę się doczekać targów żeby te wszystkie cuda na żywca zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Maciek przygotuj dużo kasiory PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Wczoraj a w zasadzie już dzisiaj zaliczyłem wtopę. Około 00:40 okazało się że padł silniczek w suszarce obrotowej na której było 12 przynęt. Ehh.Jako że to środek nocy a za ścianą dwulatek z jednej strony a z drugiej sąsiedzi akcja ratunkowa musiała być przeprowadzona bez użycia elektronarzędzi (za wyjątkiem Dremela bo jest cichy). Szczęśliwie miałem zapasowy silniczek.Z żoną znieslismy suszarkę na dół do kuchni i zacząłem reanimacje. Jedna ramke umieściłem od razu na suszarce roboczej a pozostałe 3 ustawiłem na podłodze co kilka min je obracając.Skończyłem przebudowę (inny model i wygląd silnika) coś po 3. Poszedłem spać o 3:30. Jakby tego pecha było mało, wstaje rano a na suszarce roboczej coś się poluzowało i ramka spadła :wacko:Zastałem Piranie z wbudowanym kieliszkiem, w którym mieszam epoxy będą myki? Wersja do melażnu heh PozdrM Edytowane 12 Lutego 2016 przez Melanzyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Nie ma się co dziwić ze padł ,przy takim przerobie to chyba nie zatrzymujesz tej karuzeli .Ile warstw żywicy nakładasz,jeśli to nie tajemnica,jedna wystarczy dla takiego efektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Może trzeba zainwestować w silnik od betoniary ? Ehh jak pech to pech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Melek poszukaj silnika wolnoobrotwego firmy Vexta. To są silniki wykorzystywane w automatyce, nie do zajechania.Na allegro można trafić, ale rozbieżność cenowa jest duża od 50zł do 150zł, zależy od sprzedawcy oraz farta Silniki od mikrofalówek nie wytrzymają długo przy tak dużej ilości ciężkich jerków na suszarce. Takie awarie zazwyczaj są spowodowane źle rozłożonym ciężarem na osi silnika. Pozdrawiam,Slider Edytowane 12 Lutego 2016 przez @slider@ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Nie ma się co dziwić ze padł ,przy takim przerobie to chyba nie zatrzymujesz tej karuzeli .Ile warstw żywicy nakładasz,jeśli to nie tajemnica,jedna wystarczy dla takiego efektu? Hejka. Jedna warstwa nie ma szans.Nakładam zwykle 3 grube warstwy. Wszystko zależy od temp w warsztacie. Normalni ludzie w oknach mają zasłony. U mnie są Piranie PozdrM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Silnik z mikrofali wytrzymał całe 6h. Dziś była kolejna akcja ratunkowa kuzwa... Masakra.. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Nie widzę na foto czy ta "klatka " jest podparta łożyskami z obu stron?Pech na maxa szkoda włożonej pracy i nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Silnik z mikrofali wytrzymał całe 6h. Dziś była kolejna akcja ratunkowa kuzwa... Masakra.. PozdrMJa kupowałem chyba do rusztu w piekarniku i hula już dość długo mam nadzieję że jeszcze posłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Maciej, przy takiej klatce to przegiąłeś z tym silnikiem od mikrofali Obciążenie mikrofali to talerzyk/garnek i jeszcze kręcący się na wałeczkach i to na środku.To jak do ciężarówki silnik od skutera.Tu dodatkowo klatka to jak ramię , do tego trzeba momentu obrotowego Przekładnia coś by pomogła, ale lepszy wybór to silnik np od kuli dyskotekowej lub coś podobnego do stałej/długiej pracy 10kghttp://ovh.nowyelektronik.pl/product.php?id_product=75771 2,5 kghttp://www.conrad.pl/Silnik-do-kuli-dyskotekowej-Conrad,-do-2,5-kg.htm?websale8=conradπ=580864 Edytowane 13 Lutego 2016 przez Kathir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Silnik, który padł jako pierwszy i ten, który mam zamontowany obecnie to silniki, które kupiłem jako kebab/gyros (tak było w opisie aukcji ). Wytrzymał ponad 2 lata więc to dobra i mocna konstrukcja. Padł bo mocowanie "klatki" było do duszy bo nie miałem warunków żeby to zrobić jak należy. Poprosiłem ojca i mam zapas mocowań do rożnych silniczków, które mi wyspawał. Teraz to chodzi jak należy a nie w każdym kierunku :lol: ten drugi silnik to kupiony na allegro silnik nisko obrotowy, nie wiem czy to do mikrofali. Obecnie pracuje nad płocią swimbaitem. W zeszłym sezonie złowiłem na nią kilka grubych ryb, w tym jedną naprawdę dużą lochę. Później przestawiłem się na trolling i przynęta została trochę zapomniana. Na wiosnę będzie reaktywacja pełną parą Tak wygląda wnętrze płoci.Stelaż przez całość ze zbrojeniem na łączenia z drutu 1,2mm. Po co? metalowy bolec łączący elementy działa jak nóż przy dużych obciążeniach.Podobne zbrojenie jest w drugim elemencie. Na starej płoci robiłem testy wytrzymałości łączeń. Łączenia wytrzymały bardzo dużo, w zasadzie to się nie poddały. Przy złożeniu przynęty "na pół" ze sporą siłą wydarłem ze środka drut 1,2mm. Ów drut zamocowałem w kombinerki próbując go wyrwać z łączenia, ale się nie dało. Zbrojenie zrobiło swoje z czego jestem bardzo zadowolony. Zaraz po targach zamawiam sprzęt i chemię do softów. Płoć dostanie nowy, ulepszony ogon, który będzie z silikonu. Bolec łączący elementy będzie w przyszłości z grubszego twardego materiału. Na targach będzie do zobaczenia kilka szt płoci w starym designie. PozdrM 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi