rd1_68 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Piękna praca tej płotki . Także jestem zainteresowany zakupem , można jakieś info co i kiedy w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Zastanawia mnie jedna rzecz,a mianowicie dlaczego firmy takie jak rappala,czy salmo nie korzystają z takiego forum.Ja na ich miejscu zatrudniał bym takich ludzi jak Maciej, a obroty wzrastały by drugie tyle... Niestety kawałki pianki pomalowane na srebrno z czarnym grzbietem odchodzą do "lamusa"Piękna robota Maćku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Niestety kawałki pianki pomalowane na srebrno z czarnym grzbietem odchodzą do "lamusa"Ryby potrzebują nowych kolorów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Ryby potrzebują nowych kolorów? Ryby niekoniecznie,ale rynek potrzebuje nowych wzorów i kolorów...To nie ryby kupują przynęty,najpierw dany produkt musi się podobać wędkarzowi-proste?A wyroby MELKA wpadają w oko,wykonanie pierwsza liga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Zastanawia mnie jedna rzecz,a mianowicie dlaczego firmy takie jak rappala,czy salmo nie korzystają z takiego forum.Ja na ich miejscu zatrudniał bym takich ludzi jak Maciej, a obroty wzrastały by drugie tyle... Niestety kawałki pianki pomalowane na srebrno z czarnym grzbietem odchodzą do "lamusa"Piękna robota Maćku. Cyprys odpowiedź jest prosta. Przynęta ma być pomalowana najlepiej w kilka min co by natrzaskać ich jak najwięcej i zarobić więcej. W moim przypadku niektóre malowania zajmują nawet 1,5h na przynętę, jak coś tworze nowego to i dłużej. A gdzie jej odlanie/ wyważanie, przeszlifowanie czy polakierowanie? Nie mówię już o ręcznym robieniu oczu. Kolejną sprawą jest to, że jak przynęta kosztuje w sklepie 20€ to sklep za nią płaci 10€. Mają 100% przebitki. W tych 10€ są prowizje dla dystrybutorów, płaca dla pracowników, materiały itp. Tak więc duże firmy żeby zarobić muszą zrobić jak największą ilość przynęt w najkrótszym czasie. Ryby potrzebują nowych kolorów? Tak ryby potrzebują nowych kolorów. Nie zawsze ale czasami zdarzają się dni, że jeden kolor łowi a inne nie i ma ma znaczenia jak czarujesz tą przynętą w wodzie. Sam miałem tak, że znajomy mnie skosił powiedzmy 14 ryb do 2 bo tylko na ten jeden kolor brały a ja oczywiście jak to szewc bez przynęt w pudełku. PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Wizyta kuriera i mamy "troszkę" materiałów.11kg żywicy w tym 1kg próbny nowego materiału i 20l wypełniacza.Powinno na chwilę starczyć Zabawki z drugiego zdjęcia nie muszę nikomu przedstawiać Jakby ktoś przypadkiem miał WaterWolfa i stwierdził, że to nie jego para kaloszy to chętnie odkupię PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Maciek chcesz kupić drugiego czy ten z foto już kupiłeś ?? Niestety pamiętam że Twój gdzieś w odchłaniach jeziora pływa [emoji20] A z ciekawosci zdradzisz co to za żywica i wypełniacz ??W polsce wszyscy prawie używają RenCast + microbalon a na wyspach chyba dostepu do tego nie ma. Edytowane 4 Marca 2016 przez radekc1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Ten na foto jest już mój. Drugiego chce mieć. Żywica już kiedyś pisałem. Dostępna tylko na wyspach żywica firmy Polycraft. Prawdopodobnie to to samo co RenCast.Wypełniacz z firmy EasyComposites z UK o nazwie microbalon PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) "Zabawki z drugiego zdjęcia nie muszę nikomu przedstawiać Jakby ktoś przypadkiem miał WaterWolfa i stwierdził, że to nie jego para kaloszy to chętnie odkupię B)" Nie bardzo wiem co to jest... Edytowane 4 Marca 2016 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptychoo Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Odpowiem za Melka.To jest podwodna kamerka, którą się podpina między linią, a przyponem za którym idzie przynęta. Filmy jakie można nagrać za jej pomocą, to takie Animal Planet dla wędkarzy.Melkowi już zdarzyło się odstrzelić ową kamerkę w związku z tym pewnie chce mieć zapas w dobrej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Edytowane 4 Marca 2016 przez woblery z Bielska 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Zaje..fajna sprawa,kluski na filmiku też nie złe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Radek usuń s w adresie "https://" i forum wrzuci filmik zamiast linka PozdrM Radek nie zdążył. Byłem szybszy Edytowane 4 Marca 2016 przez woblery z Bielska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 a wydawało mi się że zdążyłem Mod był czujny jak ważka na następny raz będę wiedział co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) a wydawało mi się że zdążyłem Mod był czujny jak ważka na następny raz będę wiedział co i jak My jeszcze nie zdążymy pomyśleć,a JANUSZ już działa.Ja aż się boję cokolwiek pisać ,i staram się nie myśleć,żeby Janusz nie był pierwszy.Takich ludzi to nam potrzeba w CBŚ,albo innych służbach...Jasnowidz jakiś? A teraz już pytanie do MAĆKA ile +/- zrobisz jerków z takiej ilości żywicy i na ile to Tobie wystarczy? Edytowane 4 Marca 2016 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Kolejną sprawą jest to, że jak przynęta kosztuje w sklepie 20€ to sklep za nią płaci 10€. Mają 100% przebitki. W tych 10€ są prowizje dla dystrybutorów, płaca dla pracowników, materiały itp.Można prosić info o jaką przynętę chodzi i sklep? Chętnie zamówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 A teraz już pytanie do MAĆKA ile +/- zrobisz jerków z takiej ilości żywicy i na ile to Tobie wystarczy? Średnio 60g na przynęte to z matematyki wychodzi ok 166 przynęt. Odlicz spaprane odlewy, za szybko wyjęte z formy + strata materiału na rózne testy itp. Można prosić info o jaką przynętę chodzi i sklep? Chętnie zamówię. To było podane dla przykładu. Chodzi o przynętę X w sklepie Y. A teraz się lekko rozpiszę. Przychodzi klient M do sklepu ABC i kupuje swoją wymarzoną przynęte szczupakową za 20€.Zadowolony ze swojego zakupu po drodze do domu troszkę ponarzekał na cenę. Ale ta firma R zdziera za te wabiki.Niestety, jest on bardzo w błędzie. Firma R nie zdziera, gdyż cena 20€ zawiera marżę sklepu Y czyli 10€. Kolejne 2€ zabiera dostawca D. Tak więc firma R z tych 20€ dostaje jedynie 8€ bo 12€ zabrał sklep i dostawca/przedstawiciel handlowy. Z tych 8€ odliczmy ok 2€ na materiały, 0,5€ kółka łącznikowe+ kotwice i powiedzmy 0,3€ na opakowanie. Zostaje nam 5,2€ a gdzie jeszcze płaca dla pracowników, koszty prądu, wynajmu lokalu, reklama itp? Tak mniej więcej wygląda market przynętowy. Kwoty, które podałem się mogą ciut różnić ale wygląda to mniej więcej tak. A skąd to wiem? Mam znajomego, który w tym siedzi. Robi miesięcznie około 4tyś przynęt i mówił, że dopiero teraz zaczął zarabiać w miarę sensowne pieniądze bo koszty są okrutne... PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Maćku znam to doskonale,odlewałem trochę w ołowiu,wstawiałem do sklepów,i co -sklepy zarabiały nic nie robiąc więcej niż ja,ale z drugiej strony ja zarabiałem "czyste pieniądze",a sklepy płacą podatki,zusy,reklamę ,prąd,ogrzewanie,czynsz i Bóg wie co jeszcze...Jak ktoś to kiedyś napisał trzeba zrobić tysiące szt. przynęt,aby się z tego utrzymać ,lub robić przynęty wyjątkowe i niepowtarzalne i kosić za nie konkretny hajs.Zapytałem o przerób żywicy z czystej ciekawości.Wiem,że jest to ciężki kawałek chleba.Ludzie myślą ,że kupujesz materiał i robisz,a żeby zmajstrować jakąś przynętę trzeba poświęcić masę czasu,materiału i nerw przede wszystkim żeby osiągnąć odpowiednią pracę i wygląd.Jak by to było takie proste,to robił by to każdy,ale niestety.... nie wystarczy grzebnąć szpadlem po 5 czerwonych robaków! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Jak już będziecie wiedzieć konkretnie co to za przynęty z marżą 100 % dajcie znać, jestem zainteresowany nimi.Znam takie przynęty wśród rękodzieła ... Twórca dostaje od sklepu 10zł za sztukę a wystawione są w owym sklepie za 20zł (te 10 zł to liczba przypadkowa) mogę napisać 15 ,sklep 30 ...lub 20 na 40..Także są ...Nawet bym Ci mógł namiary załatwić.. Ale nie chcę tu pisać u kogoś w temacie autorskim....Sory za OT ,znikam pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Przypominam, że jest to wątek autorski, dotyczący przynęt Maćka . Jeśli kogoś nurtują kwestie poboczne, powinien skorzystać z priv. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dziękuję Januszu za zrobienie porządku. Miałem o to poprosić Dziś zrobiłem spore zamówienie soft plastików, barwników, brokatów itp PozdrM 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 No to teraz się zacznie podziwianie prawdziwych cudeniek-przy Twoim talencie ...Na pewno często będę tu zaglądał.POWODZONKA w nowych konstrukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dziękuję Januszu za zrobienie porządku. Miałem o to poprosić 06.jpg04.jpg12.jpg Dziś zrobiłem spore zamówienie soft plastików, barwników, brokatów itp PozdrM W gumolepa będziesz się bawił??? Ciekawe co przy Twojej kreatywności powstanie,czekam cierpliwie na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dziękuję Januszu za zrobienie porządku. Miałem o to poprosić Dziś zrobiłem spore zamówienie soft plastików, barwników, brokatów itp PozdrM Zamówienie soft plastików ?? Czy to znaczy że już masz jakiś model wystrugany pod gumy i gotowca ? Co planujesz odlewać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 No,chyba wkońcu zobaczymy jakieś prawdziwe gumy szczupakowe hand made na forum Znając melanżyka pewnie będzie konkret wielkość i szczupakowa praca Czekamy,czekamy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi