Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówienie soft plastików ?? :D

Czy to znaczy że już masz jakiś model wystrugany pod gumy i gotowca ? :D Co planujesz odlewać ? :)

No,chyba wkońcu zobaczymy jakieś prawdziwe gumy szczupakowe hand made na forum :) Znając melanżyka pewnie będzie konkret wielkość i szczupakowa praca :) Czekamy,czekamy!

Panowie niestety na gumy trzeba będzie troszkę poczekać. Na początek będą szły ogony do swimbaitów. Wielkie gumiska myślę, że bliżej lata.

Każdą zasiadkę z maską zaczynam od dokładnego jej wyczyszczenia chusteczkami antybakteryjnymi. Po kilku godzinach duszenia się we własnym sosie myślę, że tak trzeba. Na zdjęciu numer 2 pokazane są nowe filtry po 20h malowania. To dla tych, którzy twierdzą, że maski nie trzeba, a wiem, że takich mamy sporo.

post-49629-0-33651200-1457647540_thumb.jpgpost-49629-0-82711900-1457647543_thumb.jpg

Pozdr

M

• Like 5

Etap którego Maćki nie lubią najbardziej  :wacko:

Szlifowanie odlewów i przygotowanie do malowania. Uzupełnianie niedolewek itp.

Niewiele o tym się pisze, część lurebulderów tego nie robi a taka krecha na łączeniu nie wygląda najlepiej.

post-49629-0-61666600-1457956673_thumb.jpg

Teraz najprzyjemniejsza część  :rolleyes: malowanie  B)

Pozdr

M

• Like 6

W ostatni czwartek otworzył się w Irlandii sezon pstrągowy. Skończyłem nockę o godz 7 i natychmiast po pracy udałem się na moją rzeczkę by "zaliczyć" jakieś kropkowańce. Niestety mogłem łowić niewiele ponad 2h bo musiałem wracać do domu :unsure: (żona szła do pracy a ja musiałem zostać z młodym). Nad rzeką byłem ustawiony z moim kumplem Michałem. W ponad 2h złowiliśmy bodajże 9 pstrągów. Wszystkie ryby na różne przynęty handmade.

Pierwsze 2 ryby dnia połakomiły się na woblerek o szalonej pracy wykonany przez Webstera  :rolleyes:

post-49629-0-27358400-1458534811_thumb.jpgpost-49629-0-70152600-1458534815_thumb.jpg

Złowił bym pewnie na niego więcej, ale niestety miejscówka dwukrotnie próbowała mi go "zabrać" więc przestawiłem się na coś mniej "cennego" :D fotki 2 ryby jakoś mi wyszły, ale poproszę Michała o dosłanie mi ich raz jeszcze.

Tutaj jakieś ryby na swojaczki. 

post-49629-0-21660600-1458534832_thumb.jpgpost-49629-0-17108400-1458534836_thumb.jpg

Niestety ten killerek odszedł do pstrągowego nieba  :wacko: jejku jak ja nie lubię tracić dobrych przynęt, buuu.

Tutaj rybki na Michałowe "swojaki" w tym jego nowy PB - 51cm.

post-49629-0-69012000-1458534819_thumb.jpgpost-49629-0-38591600-1458534828_thumb.jpg

post-49629-0-22250600-1458534824_thumb.jpg

A teraz smutniejsza część tego posta. Jestem zmuszony całkowicie zaprzestać przyjmowania nowych zamówień. Każdą wolną chwilę, których mam strasznie mało spędzam w warsztacie a liczba przynęt w kolejce od jakiegoś czasu się nie zmienia i sięga 80szt. Muszę to przerobić bo nie mam czasu na ogarnięcie nowych projektów, które bym już dawno chciał mieć ogarnięte.

Myślę, że przerwa w zamówieniach będzie co najmniej do lipca? Później zobaczymy. Strasznie za zaistniałą sytuację przepraszam, ale doba ma tylko 24h a tydzień jedynie 7 dni...  :wacko:

Pozdr

M

• Like 12

Mel, dzięki za informację. Ja i pewnie wiele innych osób będziemy ostrożniej rzucać jakiś czas B)

Za jakie informacje? :D

A no zdarzyło mi się popełnić kilka pstragowek :D tutaj są fotki dwoch - http://jerkbait.pl/topic/7532-melanzyk-jerki-i-swimbaity/page-9 jedna z nich właśnie dokonała żywota :(

Jak się w końcu ogarne to może zrobię sobie jakąś większą partię na zapas.

Pozdr

M

Dziś w pracy bardzo chciałem skończyć ogon do płotki w końcu. Tak bardzo chciałem go skończyć, że prawie straciłem opuszek palca wskazującego i kuźwa nie skończyłem. Przez pierwszą godzinę myślałem, że trzeba będzie jechać na emargency ale przestało powoli boleć. Jak ja bym się z tego wytłumaczył szefowi  :lol:

Pozdr

M

• Like 1

Właśnie posłałem zamówienie do modelarni na Soft Stuff na 500PLN  B)

Na początek powinno starczyć. Za około tydzień będzie u mnie. Zostało mi jeszcze tylko ogarnięcie mikrofali i jadymy  :ph34r:

Ogon do płotki gotowy więc niedługo pierwsze egzemplarze.

Niestety żona w robocie dostaje za dużo godzin, a co za tym idzie ilość czasu spędzana przeze mnie w warsztacie zmalała co najmniej 5 krotnie  :unsure: a przecież nie było tego dużo, ehh.

Nie wiem czy wyrobie się z majowymi zamówieniami  :wacko:

Teraz na tapecie jest Big Trout. W końcu muszę go skończyć! Po nim coś co się wielu ludziom spodoba. Zwłaszcza tym, którzy wędkują w Szwecji  :rolleyes:

Pozdr

M

• Like 1

Robert z chęcią ale chyba nie da rady. Mam zamówienia z przed 2-3 miesiecy do zrobienia na maj a czasu niet i nie wiem czy zdążę :(

Ogólnie jest masakra z czasem więc nastąpi kilku miesięczna przerwa "techniczna".

Pozdr

M

Za imitację śledzia się będziesz brał czy jak? :D

Nie nie będzie to śledź. Będzie to coś innego  :rolleyes: jak się już ogarnę, a powoli juz się zaczynam ogarniać to będzie się działo.

Ten nowy projekt zostanie tajemnicą do końca  :ph34r: dlaczego? Bo planuję zrobić pełną dokumentację wideo krok po kroku z jego wykonania. Od szkicowania na kartce do założenia kotwic na gotowo  :rolleyes:

Na chwilę obecną ostro jadę z Big Troutem. Najpóźniej do 2 tygodni planuję skończyć rzeźbienie elementów i zacznę robienie formy.

Prawdopodobnie dziś przyjdzie do mnie paczka z kotwicami ze Stanów. Zapas kotwic na kilka lat. Tak po cichu się modlę, że uda mi się wymigać od cła, bo jak nie to pewnie €150+ nie moje  :blink: jak się uda to odtańczę taniec szczęścia przed listonoszem  :ph34r: jak nie to smuteczek.

Zaprzestałem przyjmowania zamówień gdyż nie było czasu na nowe projekty i dokończenie tych już zaczętych. Stanie w miejscu to nie moja bajka.

Rozmawiałem dziś z kurierem i w środę przychodzi do mnie sporo paczek z PL, część z materiałami w tym paczka z modelarni z soft plastikiem, trochę z akcesoriami do przyczepki i pontonu bo w końcu po tylu latach znudziło mi się jego składanie i rozkładanie.

Przygotowania na sezon 2016 pełną parą  B)

Zna ktoś namiary na kogoś/firmę produkującą plandetki do pontonu?

2 dni temu u mnie w PL ojciec ściał sporą lipę i się zastanawia co zrobić z drewnem. Jest sens się zaopiekować tym w celu lurebuildingowym?

Pozdr
M
  • Like 2