Maciej W. Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 To i tak zawsze wychodzi trochę przypadkowo. Pewniejsze jest światło sztuczne o stabilnym widmie i pewnej temperaturze barwowej 5500-5700K, tło neutralne szare i fota robiona w jpg+RAW(jeszcze skala barwna gdzieś z boku kadru i gitara )"...Zarażony przez życzliwych kolegów z forum bakcylem fotografii dał się jej pochłonąć bez reszty. Ponieważ jak coś robi, to się przykłada, już jesienią 2016 założył Mel's Institute of Photography, który stał się z krótkim czasie Mekką dla fotografów z całego świata. Niestety zaangażowanie to spowodowało zamknięcie MHL. Nie pomogły prośby i protesty zrozpaczonych wędkarzy. Błyskawicznie też ceny wyrobów firmy poszybowały w górę. Na aukcjach w Sotheby's i Christie's wywołały one niemałą sensację. Już latem 2017 licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu", krem samoopalający i różowe majteczki Christiano Ronaldo z pożegnalnego meczu w Realu Madryt, różowe majteczki Moniki Levinsky z kolekcji Boba Clintona. W sierpniu tego roku ciężko ranny został strażnik w Museum of Modern Art w Nowym Jorku. Z ekspozycji stałej zostały skradzione dwie Piranie i jeden Trout. W październiku pewien ekscentryczny, czy może obłąkany wędkarz z Warszawy wywołał sensację zarzucając trzy razy do Jeziorka Dziekanowskiego Piranię rocznik 2015. Wydarzeniu przyglądały się tłumy gapiów i prasy. Był to ostatni przypadek kontaktu na żywo z przynętą MHL..." (Źródło: Wikipedia AD 2019). Postuluję, aby fotografowaniem w MHL zajął się Andrzej S. (wiecie o kogo chodzi), a nie Bob, który powinien zająć się pilnowaniem szafy i APPT. Szanowny Rękodzielnik będzie mógł się wdrażać w nowe projekty. I straci zapał do fotografii. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Brawo za tekst Jednak muszę wnieść korekty o znaczeniu zasadniczym gdyż wydawać by się mogło "niewinne przekłamania" najmocniej osadzają się w historii ludzkości.1. ..." licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu"...powinno być " brak różowych majteczek" w/w aktorki2. ..."różowe majteczki Moniki Levinsky" ...powinno być "niebieskie majteczki" gdyż niewyobrażalnym jest aby tak elegancka kobieta jak Monika, zakładała różowe do niebieskiej sukienki I tyle tytułem sprostowania. Nie brnę w temat dalej bo się śmietnik zrobi(a że Maciek robi sobie ze mnie jaja w temacie fotografii jest oczywistą oczywistością oczywistości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Tak Piotrze. Specjalnie dla Ciebie zrobię zdjęcie za 3 miesiące PozdrMNo to poproś, żeby Cię żona wypuściła na chwilę przed chałupę hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Jak Maciek wielokrotnie zaznaczał, mieszka w Irlandii, kraju, w którym słońce świeci tylko wtedy, gdy nie wieje. A wieje zawsze Proszę o zakończenie off'a i powrót do meritum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Brawo za tekst Jednak muszę wnieść korekty o znaczeniu zasadniczym gdyż wydawać by się mogło "niewinne przekłamania" najmocniej osadzają się w historii ludzkości.1. ..." licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu"...powinno być " brak różowych majteczek" w/w aktorki2. ..."różowe majteczki Moniki Levinsky" ...powinno być "niebieskie majteczki" gdyż niewyobrażalnym jest aby tak elegancka kobieta jak Monika, zakładała różowe do niebieskiej sukienki I tyle tytułem sprostowania. Nie brnę w temat dalej bo się śmietnik zrobi(a że Maciek robi sobie ze mnie jaja w temacie fotografii jest oczywistą oczywistością oczywistości )Ponieważ Robert wywołał mnie do tablicy pozaśmiecam jeszcze wątek. Pkt 1 - Nie da się licytować braku czegoś. Licytowano majty, które zostawiła w domu gdy jechała na policję. Widzę, że kolega nie do końca w temacie klasyki filmowej. Co do 2.moja odpowiedź jest krótka i miażdżąca. Chyba lepiej wiem co będę licytował. Przepraszam Moda, ale wciął mi się z wnioskiem formalnym w czasie wrzucania postu. Teraz będę grzeczny i merytoryczny. Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Maciej W. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 "...Zarażony przez życzliwych kolegów z forum bakcylem fotografii dał się jej pochłonąć bez reszty. Ponieważ jak coś robi, to się przykłada, już jesienią 2016 założył Mel's Institute of Photography, który stał się z krótkim czasie Mekką dla fotografów z całego świata. Niestety zaangażowanie to spowodowało zamknięcie MHL. Nie pomogły prośby i protesty zrozpaczonych wędkarzy. Błyskawicznie też ceny wyrobów firmy poszybowały w górę. Na aukcjach w Sotheby's i Christie's wywołały one niemałą sensację. Już latem 2017 licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu", krem samoopalający i różowe majteczki Christiano Ronaldo z pożegnalnego meczu w Realu Madryt, różowe majteczki Moniki Levinsky z kolekcji Boba Clintona. W sierpniu tego roku ciężko ranny został strażnik w Museum of Modern Art w Nowym Jorku. Z ekspozycji stałej zostały skradzione dwie Piranie i jeden Trout. W październiku pewien ekscentryczny, czy może obłąkany wędkarz z Warszawy wywołał sensację zarzucając trzy razy do Jeziorka Dziekanowskiego Piranię rocznik 2015. Wydarzeniu przyglądały się tłumy gapiów i prasy. Był to ostatni przypadek kontaktu na żywo z przynętą MHL..." (Źródło: Wikipedia AD 2019). Postuluję, aby fotografowaniem w MHL zajął się Andrzej S. (wiecie o kogo chodzi), a nie Bob, który powinien zająć się pilnowaniem szafy i APPT. Szanowny Rękodzielnik będzie mógł się wdrażać w nowe projekty. I straci zapał do fotografii.Maciej musze to napisać , dobre zioło dostałeś że taki tekst wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Chwilę mnie nie było a tu takie rzeczy się wyprawiają Nie ma co, niektórzy tu dobry towar mają PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ponieważ, całkowicie bezpodstawnie, zostałem oskarżony o kontakt z subtacją, z którą nigdy nie miałem kontaktu, odpowiadam. Można tysięcznego laika klepnąć, można ochy i achy jakie to piękne, starannie wykonane, cudownie łowne, jakby się samemu chciało mieć takie piękności. Wtórne to jakieś. A ja wolę po swojemu, choć morał ten sam. Wszystkiego dobrego i tak trzymaj (na koniec zabrzmiało trochę wtórnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Macieju tutaj możesz pisać co chcesz, a już na pewno więcej takich pozytywnych postów Proszę o zakończenie off'a i powrót do meritum.Janusz nie bądź taka drętwa rura, niech se chłopaki trochę pospamują A ja tymczasem wracam do Big Trouta. Jeszcze jakieś 749 łusek i koniec! A za równe 4 tygodnie będę miał gościa szczęki niektórym poopadywują do samej ziemi PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Mikko zaprosiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Mikko może wpadnie jakoś późnej. Zależy wszystko od biletów bo narazie jest jakiś kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Pojawiam się. Skrobnę coś po narodzinach Big T. Na razie muszę zgubić Janusza, bo depcze mi po piętach. Znikam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Film zamieszczony przez użytkownika Maciej Dukacz (@mel_handmade_lures) 19 Kwi, 2016 o 3:25 PDTM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Dziś popracowałem chwilę przy nowym nabytku na ten sezon. Chyba za stary już jestem na składanie i rozkładanie pontonu + jego noszenie. Chciałem też zamontować światła, ale niestety albo coś z kablami nie tak, albo koleś, który zakładał hak coś źle podłączył bo nie działały Po przymiarce pontonu zamontuje jeszcze wyciągarkę i gotowe. Ze 2 dni temu zrobiłem nową podłogę więc już prawie koniec roboty! A teraz spadam malować PozdrM Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez Melanzyk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Ostatnio pomalowałem dwie Piranie Nemo jako część dużego zamówienia i zdałem sobie sprawę że w moim pudełku takiej Piranii niet jak to możliwe? jeden z łowniejszych kolorów, heh. Muszę im chyba zacząć montować mini paralizatory bo zwykle za bardzo się podobają kompanom na łodzi i po całym dniu sępienia ulegam i wracam do domu bez niej Ostatnio też działam nad poprawieniem płoci. Praca już ogarnięta, teraz jeszcze drobne detale i będzie bajer Poniżej takie przymiarki. Zdjęcie pierwszej wersji i lekko poprawionej. Ogon musiałem lekko zeszlifować i stracił odrobinę rzeźbienia ale to nie jest problem. Teraz tylko trzeba do idealnie spasować i płotka będzie gotowa. Wszystkie 3 płetwy będą poprawione tak co by mi się w 100% podobały Podoba się? PozdrM 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Tak, podoba jak już będzie w moim pudle to się będzie dopiero meeeega podobać Będzie przekozacka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Tak, podoba jak już będzie w moim pudle to się będzie dopiero meeeega podobać Będzie przekozacka! Te wepster a lajka za Ciebie to ja mam wcisnąć? Haha PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Haha już oklepany ! Ile cm będzie w ogóle miała ploć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Oj Wepster Wepster. Jak Ty mało wiesz o zabijaniu Płoć to nie jest nic nowego. Robię jej po prostu ri-mejk żeby była extra zajebista haha. Ona zlowila mi kilka grubych ryb w zeszłym sezonie w tym piękna i mega gruba 112-tke miałem na nią najbardziej atomowe branie w życiu! Pisząc atomowe mam na myśli naprawdę atomowe branie. Prawie kij straciłem PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 za zamówiłem Płotke dawno dawno temu a 1 maja juz za 8 dni a w pudle miejsce puste czeka ! spinamy się tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 za zamówiłem Płotke dawno dawno temu a 1 maja juz za 8 dni a w pudle miejsce puste czeka ! spinamy się tam Radziu.. Ty nie popędzaj tylko sam bierz się do roboty bo 1 maja już za 8 dni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Gdy wszyscy normalni już spią troszkę przekłamane foty, po lakierze postaram się zrobić nowe w świetle dziennym PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ja nie śpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Też nie. Właśnie się zbieram, żeby w końcu zacząć wycinać parę sterów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Piotr czytaj ze zrozumieniem Pisałem wszyscy normalni PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi