Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

To i tak zawsze wychodzi trochę przypadkowo. Pewniejsze jest światło sztuczne o stabilnym widmie i pewnej temperaturze barwowej 5500-5700K, tło neutralne szare i fota robiona w jpg+RAW

(jeszcze skala barwna gdzieś z boku kadru i gitara ;) )

"...Zarażony przez życzliwych kolegów z forum bakcylem fotografii dał się jej pochłonąć bez reszty. Ponieważ jak coś robi, to się przykłada, już jesienią 2016 założył Mel's Institute of Photography, który stał się z krótkim czasie Mekką dla fotografów z całego świata. Niestety zaangażowanie to spowodowało zamknięcie MHL. Nie pomogły prośby i protesty zrozpaczonych wędkarzy. Błyskawicznie też ceny wyrobów firmy poszybowały w górę. Na aukcjach w Sotheby's i Christie's wywołały one niemałą sensację. Już latem 2017 licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu", krem samoopalający i różowe majteczki Christiano Ronaldo z pożegnalnego meczu w Realu Madryt, różowe majteczki Moniki Levinsky z kolekcji Boba Clintona. W sierpniu tego roku ciężko ranny został strażnik w Museum of Modern Art w Nowym Jorku. Z ekspozycji stałej zostały skradzione dwie Piranie i jeden Trout. W październiku pewien ekscentryczny, czy może obłąkany wędkarz z Warszawy wywołał sensację zarzucając trzy razy do Jeziorka Dziekanowskiego Piranię rocznik 2015. Wydarzeniu przyglądały się tłumy gapiów i prasy. Był to ostatni przypadek kontaktu na żywo z przynętą MHL..." (Źródło: Wikipedia AD 2019).  Postuluję, aby fotografowaniem w MHL zajął się Andrzej S. (wiecie o kogo chodzi), a nie Bob, który powinien zająć się pilnowaniem szafy i APPT. Szanowny Rękodzielnik będzie mógł się wdrażać w nowe projekty. I straci zapał do fotografii.

• Like 7

Brawo za tekst :)

Jednak muszę wnieść korekty o znaczeniu zasadniczym gdyż wydawać by się mogło "niewinne przekłamania" najmocniej osadzają się w historii ludzkości.

1. ..." licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu"...

powinno być " brak różowych majteczek" w/w aktorki

2. ..."różowe majteczki Moniki Levinsky" ...

powinno być "niebieskie majteczki" gdyż niewyobrażalnym jest aby tak elegancka kobieta jak Monika, zakładała różowe do niebieskiej sukienki

I tyle tytułem sprostowania. Nie brnę w temat dalej bo się śmietnik zrobi

(a że Maciek robi sobie ze mnie jaja w temacie fotografii jest oczywistą oczywistością oczywistości B) )

Brawo za tekst :)

Jednak muszę wnieść korekty o znaczeniu zasadniczym gdyż wydawać by się mogło "niewinne przekłamania" najmocniej osadzają się w historii ludzkości.

1. ..." licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu"...

powinno być " brak różowych majteczek" w/w aktorki

2. ..."różowe majteczki Moniki Levinsky" ...

powinno być "niebieskie majteczki" gdyż niewyobrażalnym jest aby tak elegancka kobieta jak Monika, zakładała różowe do niebieskiej sukienki

I tyle tytułem sprostowania. Nie brnę w temat dalej bo się śmietnik zrobi

(a że Maciek robi sobie ze mnie jaja w temacie fotografii jest oczywistą oczywistością oczywistości B) )

Ponieważ Robert wywołał mnie do tablicy pozaśmiecam jeszcze wątek. Pkt 1 - Nie da się licytować braku czegoś. Licytowano majty, które zostawiła w domu gdy jechała na policję. Widzę, że kolega nie do końca w temacie klasyki filmowej.  Co do 2.moja odpowiedź jest krótka i miażdżąca. Chyba lepiej wiem co będę licytował. Przepraszam Moda, ale wciął mi się z wnioskiem formalnym w czasie wrzucania postu. Teraz będę grzeczny i merytoryczny.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 2

"...Zarażony przez życzliwych kolegów z forum bakcylem fotografii dał się jej pochłonąć bez reszty. Ponieważ jak coś robi, to się przykłada, już jesienią 2016 założył Mel's Institute of Photography, który stał się z krótkim czasie Mekką dla fotografów z całego świata. Niestety zaangażowanie to spowodowało zamknięcie MHL. Nie pomogły prośby i protesty zrozpaczonych wędkarzy. Błyskawicznie też ceny wyrobów firmy poszybowały w górę. Na aukcjach w Sotheby's i Christie's wywołały one niemałą sensację. Już latem 2017 licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu", krem samoopalający i różowe majteczki Christiano Ronaldo z pożegnalnego meczu w Realu Madryt, różowe majteczki Moniki Levinsky z kolekcji Boba Clintona. W sierpniu tego roku ciężko ranny został strażnik w Museum of Modern Art w Nowym Jorku. Z ekspozycji stałej zostały skradzione dwie Piranie i jeden Trout. W październiku pewien ekscentryczny, czy może obłąkany wędkarz z Warszawy wywołał sensację zarzucając trzy razy do Jeziorka Dziekanowskiego Piranię rocznik 2015. Wydarzeniu przyglądały się tłumy gapiów i prasy. Był to ostatni przypadek kontaktu na żywo z przynętą MHL..." (Źródło: Wikipedia AD 2019). Postuluję, aby fotografowaniem w MHL zajął się Andrzej S. (wiecie o kogo chodzi), a nie Bob, który powinien zająć się pilnowaniem szafy i APPT. Szanowny Rękodzielnik będzie mógł się wdrażać w nowe projekty. I straci zapał do fotografii.

Maciej musze to napisać , dobre zioło dostałeś że taki tekst wyszedł :D

Ponieważ, całkowicie bezpodstawnie, zostałem oskarżony o kontakt z subtacją, z którą nigdy nie miałem kontaktu, odpowiadam. Można tysięcznego laika klepnąć, można ochy i achy jakie to piękne, starannie wykonane, cudownie łowne, jakby się samemu chciało mieć takie piękności. Wtórne to jakieś. A ja wolę po swojemu, choć morał ten sam. Wszystkiego dobrego i tak trzymaj (na koniec zabrzmiało trochę wtórnie).

Macieju tutaj możesz pisać co chcesz, a już na pewno więcej takich pozytywnych postów :rolleyes:

Proszę o zakończenie off'a i powrót do meritum.

Janusz nie bądź taka drętwa rura, niech se chłopaki trochę pospamują :D

A ja tymczasem wracam do Big Trouta. Jeszcze jakieś 749 łusek i koniec! :ph34r:

A za równe 4 tygodnie będę miał gościa B) szczęki niektórym poopadywują do samej ziemi :rolleyes: :ph34r:

Pozdr

M

• Like 4

Dziś popracowałem chwilę przy nowym nabytku na ten sezon. Chyba za stary już jestem na składanie i rozkładanie pontonu + jego noszenie. Chciałem też zamontować światła, ale niestety albo coś z kablami nie tak, albo koleś, który zakładał hak coś źle podłączył bo nie działały  :wacko: Po przymiarce pontonu zamontuje jeszcze wyciągarkę i gotowe. Ze 2 dni temu zrobiłem nową podłogę więc już prawie koniec roboty!  B)

post-49629-0-98026800-1461189906_thumb.jpg

A teraz spadam malować  B)

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 6

Ostatnio pomalowałem dwie Piranie Nemo jako część dużego zamówienia i zdałem sobie sprawę że w moim pudełku takiej Piranii niet  :wacko:  :o  jak to możliwe?  :o jeden z łowniejszych kolorów, heh. Muszę im chyba zacząć montować mini paralizatory bo zwykle za bardzo się podobają kompanom na łodzi i po całym dniu sępienia ulegam i wracam do domu bez niej  :unsure:

post-49629-0-85217200-1461360747_thumb.jpg

Ostatnio też działam nad poprawieniem płoci. Praca już ogarnięta, teraz jeszcze drobne detale i będzie bajer  :ph34r:

Poniżej takie przymiarki. Zdjęcie pierwszej wersji i lekko poprawionej. Ogon musiałem lekko zeszlifować i stracił odrobinę rzeźbienia ale to nie jest problem. Teraz tylko trzeba do idealnie spasować i płotka będzie gotowa. Wszystkie 3 płetwy będą poprawione tak co by mi się w 100% podobały  B)

post-49629-0-18539100-1461360734_thumb.jpgpost-49629-0-44955200-1461360739_thumb.jpgpost-49629-0-67768500-1461360727_thumb.jpg

Podoba się?

Pozdr

M

• Like 14

Oj Wepster Wepster. Jak Ty mało wiesz o zabijaniu :D

Płoć to nie jest nic nowego. Robię jej po prostu ri-mejk :) żeby była extra zajebista haha.

Ona zlowila mi kilka grubych ryb w zeszłym sezonie w tym piękna i mega gruba 112-tke :) miałem na nią najbardziej atomowe branie w życiu! Pisząc atomowe mam na myśli naprawdę atomowe branie. Prawie kij straciłem :D

Pozdr

M