Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Cyborg ?

E tam cyborg. Przyzwyczaiłem się. Byłem awake do 24  :rolleyes:

Nie ma spania, trzeba zapierdzielać! Samo się nie zrobi :) Czyżby jedna z tych pięknych płoci na warsztacie miała trafić do Kamilka? :D

A kto to jest Kamilek?  :rolleyes:

Experymenty z płotką. Opalizacje nakładane pędzelkiem + podkradnięty od wepstera pomysł z kredkami na płetwy + wycieniowanie ołówkiem, fajnie to wychodzi jak na pierwsze egzemplarze.

post-49629-0-02383600-1463139980_thumb.jpgpost-49629-0-94539700-1463139980_thumb.jpgpost-49629-0-06958300-1463139982_thumb.jpg

Zaraz epoxy bo na niedziele ma być do łowienia.

Pozdr

M

• Like 6

Hejka.

Przepraszam wszystkich, że nie odpisuje na maile czy privy. Od 4 dni mam w domu gościa, którym jest Paul Adams. Tych, którzy nie wiedzą kim jest Paul zapraszam do obejrzenia filmiku poniżej. 

Ostatnie 3 dni spędziliśmy na wodzie a "po godzinach" nagrywaliśmy materiał do filmu. Pogoda jak to w Irlandii dała nam popalić. Tym razem jednak było odwrotnie, czyli nie jak zawsze wichury tylko żar z nieba i tafla na jeziorze. W niedziele było tak źle, że na naszej łódce + kilku łódkach znajomych nie padła żadna ryba. Wczoraj mimo lampy było ciut lepiej bo udało się coś złapać i Pirania skusiła ładną rybę. Dziś chmury pokryły prawie całe niebo i z rana nawet się działo, ale niestety wiatr ucichł i jak się rozpadało to już nie chciało przestać.

Udało mi się wysępić od Paula przynętę z tego wideo i miałem na nią dziś piękną rybę (co zresztą jest nagrane), ale niestety po wielu efektownych wyskokach ryba się spięła zaraz przy łodzi  :(

Jutro cały dzień nagrywamy, więc niedługo pojawi się profesjonalne wideo, na którym można będzie zobaczyć kilka fajnych rzeczy m.in. rzeźbienie Big Trouta, malowanie Piranii od A do Z, odlewanie ołowiu itp. Na tym wideo będzie również można zobaczyć pracę płoci bo udało się nam nagrać kilka ujęć, które wyglądają bardzo ciekawie. Reszta niedługo  :ph34r:

Pozdr

M

• Like 11

Janusz cholera :) właśnie się polozylem do wyrka bo idę spać przed 4-tą nocka z 5. Miałem zapodać filmik a tu bach, zepsules :)

Przed chwilą odpakowalem Big Trouta.

W robocie wrzucę jakieś foty :)

Dobranoc.

Miłego oglądania :)

Pozdr

M

PS. Janusz oczywiście, że będzie więcej :D

Te Panie, Pan mi tu ninja oczu nie mydlij  B)

Wczoraj wróciłem z pracy i na mnie czekał. 

post-49629-0-60932200-1463983546_thumb.jpgpost-49629-0-47024200-1463983542_thumb.jpgpost-49629-0-25005900-1463983537_thumb.jpg

Miałem go już jutro zabrać nad wodę, ale przed chwilą popatrzyłem na grafik i zobaczyłem, że nie robię 5 nocek z rzędu a 7 nocek z rzędu. Kuźwa, załamałem się jak to zobaczyłem. A już o niczym innym nie myślałem tylko o fishingu  :unsure:  :wacko:  :blink:

Najlepsza była reakcja mojego 2,5 letniego syna jak mu pokazałem Trouta. Cytyję:

Wow, wooooow, woooooooooooow, jaka śliczna rybka.

Tatusiu dziękuję, że kupiłeś mi taką piękną rybkę.
A jaka ona wielka...  :rolleyes:

To mu powiedziałem, że to pstrąg.

Tak tato, taki piękny pstrąg Franka 

Kuźwa jakbym wiedział, że taka będzie reakcja to bym to nagrał, heh.

Pozdr

M

• Like 16

Jedz na te ryby bo ciekwi mnie jak soe Trout gigant spisze :D

Taa, na ryby. Jaaaasne. Właśnie robię 6-tą 12 godzinną nockę z rzędu  :wacko: jeszcze jedna mnie czeka  :unsure:

Walczę z tym jegomościem. W końcu wypadało by go skończyć  :ph34r:

post-49629-0-98525400-1464140227_thumb.jpgpost-49629-0-52688900-1464140233_thumb.jpgpost-49629-0-88616100-1464140237_thumb.jpg

Pozdr

M

• Like 16

Jak nie zainterweniujemy to chłopak nam się wykończy. Nie dość, że struga piękności to zleceń ma tyle, że pewnie o moim zapomniał. Ostatnio został jeszcze gwiazdą filmową. Przyjechał do niego jakiś początkujący rękodzielnik na nauki. Tymczasem ciągle dochodzą wieści o niewyspaniu i przemęczeniu Mistrza. Wstrętne leprochauny, koniczynowi rudzielcy wyzyskują Mela nieświadomi konsekwencji. A gdzie czas, żeby przyuczyć młodego. Nie mówię już o łapaniu ryb. Ponton z nową szafeczką rozsycha się, a właściciel tyra jak wół dla wstrętnych anglosasów. Może jaką notę dyplomatyczną puścić, albo chociaż list z pogróżkami. Wykończą nam Maciusia, a potem to zostanie tylko siąść i płakać.

• Like 3

Zapraszam do obejrzenia urywka naszego filmiku.

https://www.facebook.com/paul.adams.35325/videos/10155028338128569/

Widać na nim między innymi pracę płotki swimbaita  :ph34r: 

Link powinien działać nawet dla osób nie posiadających konta na Fecebooku.

Pozdr

M

• Like 2