Melanzyk Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Kazik pozdrawia M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Uuu Melu, gala disco polo? A to ci się fartnęło )) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Ta gala disco polo nazywa się Cieszanów Rock Festiwal Dzień drugi właśnie zaczynamy PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Panowie mam pytanie odnośnie silikonow. Od lat używam MoldMax 30 ze Smooth-On. Swoje ten silikon kosztuje i pomyślałem ze jak już robię paczkę z materiałami to bym zakupił na modelarni z 5kg silikonu bo są odpowiednio tańsze tutaj w PL. Który z oferowanych przez nich silikonow byłby najbliższy do Mold Maxa? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Maćku, powiel to pytanie w wątku technicznym. Więcej osób przeczyta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Panowie mam pytanie odnośnie silikonow. Od lat używam MoldMax 30 ze Smooth-On. Swoje ten silikon kosztuje i pomyślałem ze jak już robię paczkę z materiałami to bym zakupił na modelarni z 5kg silikonu bo są odpowiednio tańsze tutaj w PL. Który z oferowanych przez nich silikonow byłby najbliższy do Mold Maxa? PozdrMKup to : http://www.modelarnia24.pl/silikon-do-form-formierski/19-silikon-mm922-standardowy-5-kg-katalizator-250g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 No chyba ten najlepszy jak masz czym odpowietrzyć to z czerwonym utwardzaczem i masz szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ja używam 940 i jest dosyć twardy .jest jeszcze 920 miękki i będzie pewnie zbliżona twardość do mold maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 No chyba ten najlepszy jak masz czym odpowietrzyć to z czerwonym utwardzaczem i masz szybciej Ja niczym nie odpowietrzam i jest miodzio jeszcze się nie zdarzyło żeby bąbelek na modelu wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Urlop, urlop i po urlopie. Wczoraj zakończyłem 2 tygodniowy urlop w kraju.Udało się nawet wtoczyć moje tłuste dupsko i zdobyć kilka szczytów w Bieszczadach. Pod koniec urlopu rozstawiłem się u taty w warsztacie i odlałem kilka przynęt. Trochę dałem ciała bo w całym zamieszaniu z pakowaniem formy zamiast do bagażu poszły do paczki, która będzie u mnie dopiero za 2 tyg. Także z robotą jestem w dupie, ale jak już przyjdzie to blanków będzie trochę do pomalowania. W sumie może i dobrze. Popracuje nad dokończeniem zaczętych projektów. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Hohoho ... piekna szafa :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 No szafa daje radę. Na zdjęciu nie widać bo robione telefonem ale jest w całkiem dobrym stanie. Oryginalne malowania na froncie, pokusił bym się o stwierdzenie ze oryginalny lakier. Cukiereczkow tam u ojca w garażu nie brakuje. Jeden zagracony stolik a w zasadzie to kawałek płyty na podstawie z minimum ponad stu letniej maszyny do szycia, takiej na pedały. Aga jak zobaczyła ów szafę i maszynę to mało nie dostała palpitacji serca W domu jescze 2 podobne szafy ikredens. Kiedyś jakbym miał się urządzać w PL to bym wjechał do rodziców na "ranczo" z jakimiś meblami na wymiar a to wszystko bym zabrał i odmówił. Przypuszczam ze jeszcze moje wnuki by się tym nacieszyly. Wszystko w litym drewnie a nie jakieś kuzwa okleiny. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Az mnie zazdrość bierze. C u d o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Pół godziny na wodzie. Dwa brania nagrane na WaterWolfie. Oba na Fariozaura. Chciałem napisać w wątku Roberta ale jest zablokowany. Walczymy dalej. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Dziękuję Maćku, fajnie, że łowi ryby ten wobler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Silikon time PozdrM 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Zapowiada sie konkretna przyneta Gumowego swimbaita z tego bedziesz odlewal? Edytowane 9 Września 2016 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Zapowiada sie konkretna przyneta Gumowego swimbaita z tego bedziesz odlewal? Też. Wczoraj po powrocie z nocki, przed spaniem (dziś kolejna nocka) robiłem pierwsze odlewy piankowych wsadów do Big Trouta. Jak wrócę do domu to kolejne próby z pianą. Za 7dni muszę mieć co najmniej 2 Bigi gotowe! W pracy zająłem się projektowaniem grafiki na mój kanał YouTubowy Tak wyszło. Jakby ktoś chciał mój kanał jest dostępny pod tym linkiem: https://www.youtube.com/user/MelanzykW sumie nie jest to propozycja a rozkaz. Klikamy w link powyżej a później Subskrybuj ino migiem! PozdrM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Wsadki do Big Trouta. Będą stosowane w obu wersjach, hard i soft. Stelaże narazie niechlujnie bo i tak lądują w koszu. Coś mi piana za szybko startuje i nie zdążyłem zamknąć formy, haha. Uczymy się, uczymy. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Dzień lania piany uważam za nieudany. Niestety piana, którą posiadam nie nadaje się raczej. Startuje tak szybko, że nie daje rady zalać dwóch slotów.Jutro zamówię inną lokalnie. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 M olej to cholerne piansko. Jak juz koniecznie chcesz odlewac to żywica z mikrokondomem :-) bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 No pewnie! Olej!!! Wszystkie lejo z żywicy ( oprócz Salmo, Dorado i Bonito-ale oni się nie znaaajooo :D ) Olej!!! Bedzie git. Albo kit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Wszystko zależy od doświadczenia. Mało piankowych kartofli na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 M olej to cholerne piansko. Jak juz koniecznie chcesz odlewac to żywica z mikrokondomem :-) bedzie git.Sebait widać że nie sledzisz wątku żywicy rocznie to ja z 20kg zuzywam + 20l mikrobalonu Piana jest mi potrzebna do zrobienia wkładów do 30cm przynęt. Na ostatnim poście na stronie poprzedniej masz formę na wkłady do Big Trouta. Wkłady z piany są po to żeby uzyskac odpowiednią plywalnosc, trochę zaoszczędzić materiału i mieć większe możliwości w wywazeniu. Silikon ma jakiś tam % skurczu i przy wabikach które mają 4cm szerokości może być problemem a jak zaladujesz takiego piankowca do środka to dookola będą powiedzmy 6mm ściany więc tu już ze skurczem problemu nie będzie. PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi