Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Cyprys ryba byla tak chuda i wymeczona po tarle, ze az strach. Chyba tak slabej ryby nie zlapalem nigdy. Byly 2 ryby 100cm w lepszej kondycji niz ta moja i tak prawde mowiac one powinny wygrac.

Nagrody czyli zestaw blach firmy Polsping + zestaw woblerow Siek wystawilem na licytacje dla Kuby i osiagnely juz 105€ takze sa pozytywy ;)

Pozdr

M

• Like 1

Ostatnio trochę zaniedbuję wątek, z racji koordynowania aukcji charytatywnej ale już niedługo się do zmieni, obiecuję!

Dostałem taką fotkę od Garego, który zakupił jedną Piranie na targach i na pierwszym wypadzie złowił swój PB szczupaka na przynętę. Może nie potwór ale na pewno bardzo zadowolony klient, który może porzuci wędki od łowienia na trupa i wciągnie się w spinning.

post-49629-0-89182100-1492468646_thumb.jpg

Fotka niestety samojebka więc ryba bez ogona  :rolleyes:

Kolejna fotka to maluszek z soboty, a pod fotką opis - blank saver :) także czarna mamba uratowała dzień.

post-49629-0-59208300-1492468650_thumb.jpg

Pozdr

M

• Like 2

Yo

Kuba dziś wyjechał do kraju na operacje. Kilka dni temu padło pytanie, a może ostatnie łowienie szczupaków przed wyjazdem? Z chęcią, ale wiesz wyjeżdżam, rodzina, itp. Mówię jak chcesz, ale wiesz, meterki i te sprawy ;-) Chwilę później dostaje info, ok mam pół dnia.

Super!

Wędkowanie zaczęliśmy od niewielkiej zatoczki. Jak się okazało, ekstremalnie niski poziom wody na jeziorze (nie spotykany o tej porze roku) spowodował, że na tym miejscu było całe 20cm wody. Mówię, że ja nie mam szans tu połowić, ale próbuj muchówką. Zająłem się "gajdowaniem" i przemieszczaniem się po zatoce na wiosłach a Kuba wyprawiał te dwoje muchowe czary ze szczurem-poperem. Nadzieje były, że miedzy maluszkami, które atakowały muchę na pięć razy zanim się zaczepiły stoją jakieś mamuśki. Niestety nie było nam dane.

Po około godzinie niesamowitej frajdy udaliśmy się na miejscówkę ciut głębszą (1,1m) żebym i ja mógł sobie połowić. Na koniec zestawu zapinam Piranie Shallow i jazda. W drugim dryfie zaliczam branie w okolicy wystających z wody zeszłorocznych trzcinek i mówię do Kuby posyłaj tam muchę. Kilka poprowadzeń muchy i cisza więc rzuciłem tam po raz kolejny Piranię i baaam! Atomowe przy powierzchniowe branie, wspaniały hol i sesja zdjęciowa.

post-49629-0-01734100-1492680378_thumb.j post-49629-0-96678500-1492680379_thumb.j post-49629-0-29624200-1492680381_thumb.j

90-taczek zaliczony więc już jest dobrze   :rolleyes:   B)

2 kolejne dryfy nie zaowocowały żadnymi braniami więc zmieniłem przynętę na Slizzera. Jest to wyrób forumowego kolego Adaaash-a ( http://jerkbait.pl/t...ad-baits/page-2 ). Slizzer to jerk, którego z czystym sumieniem mogę polecić każdemu łowcy szczupaków. Branie miało miejsce niecały metr od pontonu. Szczupak pojawił się znikąd z misją atakuj. Bez zabawy w jakieś odprowadzenia czy coś   :rolleyes: Skok adrenaliny niesamowity, fajny hol i sesja zdjęciowa. Ryba ta była większa, nie mierzyliśmy jej żeby oszczędzić jej dodatkowego stresu   :o  ale mogła sięgnąć magicznej 3 cyfrowej liczby   :ph34r:

post-49629-0-40902800-1492680382_thumb.j post-49629-0-55157700-1492680383_thumb.j post-49629-0-65232800-1492680384_thumb.j

Byliśmy na wodzie może 2,5-3h także dzień jak najbardziej udany!

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 7

Siemka

Jakby ktoś przegapił to zapraszam do działu charytatywnego - http://jerkbait.pl/forum/66-aukcja-charytatywna/ gdzie znajdują się przedmioty z 2 tury aukcji dla naszego kolegi Kuby.

Dla każdego coś fajnego więc klikamy i podbijamy :)

Pozdr

M

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Drodzy moi,

poniżej link do filmu o moim koledze Kubie - wędkarzu, muszkarzu, fotografie, świetnym gościu, a teraz piracie.

Kuba własnie przeszedł amputację nogi i teraz potrzebuje naszej pomocy by znów stanąć na nogi.

Proszę obejrzyjcie i udostępniajcie gdzie kto może.

Pozdawiam
Mel

• Like 6

Drodzy moi,

poniżej link do filmu o moim koledze Kubie - wędkarzu, muszkarzu, fotografie, świetnym gościu, a teraz piracie.

Kuba własnie przeszedł amputację nogi i teraz potrzebuje naszej pomocy by znów stanąć na nogi.

Proszę obejrzyjcie i udostępniajcie gdzie kto może.

Pozdawiam
Mel

Dobra sorry za ten wpis. Padałem na twarz i jak szedłem spać powiedziałem żonie żeby wstawiła tu linka i napisała ode mnie 2 słowa ale trochę pojechała :D

Dostępne są napisy PL dla osób nie znających języka.

Pozdr

M

• Like 2

Od ostatniego zdjecia mineło co najmniej 10+ roboczogodzin a różnicy przypuszczam nie zobaczyło by za wiele osób. Czyszczenie, drobne poprawki. Czasami żałuje że jestem cholernym perfekcjonista bo już bym dawno tym łowił, ale nie. Tu trzeba poprawić, tu przeszlifować łuski, tu to, tu tamto...  :huh:

post-49629-0-93528300-1495342293_thumb.jpgpost-49629-0-79976400-1495342309_thumb.jpg

post-49629-0-80208400-1495342326_thumb.jpgpost-49629-0-74241600-1495342344_thumb.jpg

No i już na fotkach znalazłem niewielkie punkty do poprawki, heh

Pozdr

M

• Like 14

Maciek czy już można zapisywać się w kolejce po sztukę tego arcydzieła.

Darku, nie sadze, ze beda one publicznie dostepne (napewno nie przed jesienia). Mam co do nich pewne plany. Musze tez obdarowac kilku znajomych. Moze beda dostepne w jakis aukcjach charytatywnych. Narazie trzeba na nie polowic grubych ryb, o co sie nie boję ;) Bede mial Cie na uwadze :)

Pozdr

M

• Like 1

Od ostatniego zdjecia mineło co najmniej 10+ roboczogodzin a różnicy przypuszczam nie zobaczyło by za wiele osób. Czyszczenie, drobne poprawki. Czasami żałuje że jestem cholernym perfekcjonista bo już bym dawno tym łowił, ale nie. Tu trzeba poprawić, tu przeszlifować łuski, tu to, tu tamto...  :huh:

attachicon.gifDSC01815.jpgattachicon.gifDSC01816.jpg

attachicon.gifDSC01817.jpgattachicon.gifDSC01818.jpg

No i już na fotkach znalazłem niewielkie punkty do poprawki, heh

Pozdr

M

Znaczy - sztuka dla sztuki:)

Się weź zdecyduj - wolisz łowić, czy szlifować łuski:)

Bo realnie - na odlewie, pod kilkoma warstwami farby i żywicy to i tak wszelkie niedoskonałości zostaną dokładnie ukryte.

A rybkom to i tak rybka, czy łuska kształtna, czy jej wcale nie ma...

A od kiedy to perfekcjonizm jest "sztuką dla sztuki"?

Tandetą z Chin (lub dowolnego innego miejsca) również można złowić ryby, co nie oznacza, ze są to identyczne wyroby. Można podglądać i wzorować się na lepszych od siebie, można również się z tej perfekcji wyśmiewać. Swym postępowaniem każdy buduje własny wizerunek, w wielkim skrócie perfekcjonisty lub tandeciarza. Wolny wybór.

• Like 4