Melanzyk Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Wymiar, hmm, słuszny czyli 30cm+ Waga pewnie przekroczy 300g. Może 300-350g, ciezko powiedziec. Przyneta oprócz dlugosci ma troche "ciała". PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Heavyweight jaki patyk do tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Robi sie Xzoga 15kg wygrana na aukcji charytatywnej z wyrzutem 300g. Do tego czeka juz Daiwa Lexa uzbrojona w 45kg plecionke. Jak to sie nie zdazy zrobic na czas to spokojnie mozna tym lowic Beastmasterem 50-100g. Tłuke nim przynetami 300+ bez najmniejszego problemu. Uzbrojony w kreciol Penn Battle 4000 daje rade PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Tłuc można, tylko czy ręka po dwóch godzinach nie odpadnie razem z barkiem ? HehePrzynęty tej wielkości wynagają już odpowiednio sztywnych konstrukcji; raz żeby się komfortowo rzucało, dwa żeby wędkarz prowadził przynętę a nie odwrotnie i trzy żeby skutecznie zacinać ryby - im większa przynęta, tym większa siła do jej przesunięcia w paszczy ryby także z tym BM to bym sobie odpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 A miales go w rece? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Chyba nie. Sorry ale nie masz na tyle doswiadczenia w lowieniu wabikami ponad 300g zeby mi wytykac ze robie cos zle. Nie lowiles tym kijem wiec prosze sie nie wypowiadac Kij jak najbardziej sie do tego nadaje, jest sztywny, pieknie sie poddaje pod ryba, złowilem na niego kilkaset szczupakow. Mam wymieniac dalej? Ręka po 2h nie odpada, nawet po 2 dniach. Wychodze z zalozenia ze lowienie wabikami 300g+ nie jest dla chłoptasiow w rurkach. W tym sezonie z chłopakami zmienilismy podejscie i oni poszli jeszcze wyzej i wala caly dzien z łapy wabikami 600-700g. Ja niestety nie mam jeszcze sprzetu do takich szalenstw ani czasu i pieniedzy na proby z robieniem wabikow 40cm+. PozdrM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Robi sie Xzoga 15kg wygrana na aukcji charytatywnej z wyrzutem 300g. Do tego czeka juz Daiwa Lexa uzbrojona w 45kg plecionke.(...)Daiwa Lexa pociągnie 300g? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Daiwa Lexa pociągnie 300g? Hmm, nie znam się na multikach. Taki mi polecił znajomy co ma pojęcie. Wiem też, że Lexy są dość popularne w stanach do zestawów na Musky. Czy pociągnie? Chyba musi, co? W chwili obecnej łowie tak jak pisałem wyżej Beasmasterem z kołowrotkiem Penn Battle 4000. Daje on radę a ostatnio jeden "magik" sprzętowy stwierdził podczas rozmowy z kumplem, że Penn Battle się nie nadaje do szczupaków. Że jest za słaby, i że on potrafi ten kołowrotek zajechać podczas jednego wypadu. Ciekawe, bo ja go katuje już z 6 lat. Ogólnie to ja wychodzę z założenia, że sprzęt jest do łowienia, a nie do spuszczania się nad nim. Jeżeli kołowrotek się zajedzie wyciągając spore szczupale z wody to chyba dobrze. Można go przecież wyserwisować i używać dalej. Zauważyłem, że po internetach sporo ekspertów/teoretyków, którzy zawsze próbują wepchać swoje 4 grosze i wytknąć komuś, że źle robi. Ja np nie złowiłem nigdy sandacza czy bolenia, i co? Po prostu siedzę cicho w wątkach sandaczowo boleniowych bo po co mam komuś pisać, że źle łowi jak nie mam o tym pojęcia PozdrM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Taki urok jb. Najlepiej nie wychodzić nad wodę bez kija z pracowni zrobionym na blanku ze smoczej jamy do tego kolowrotek za tysiaka i obleci... wędkarz łowi a nie sprzęt... Oczywiście zaraz ktos powie "to kup sobie wędkę na bazarze" ok, ale jakość sprzętu jest przede wszystkim związana z wygodą i tyle w temacie. Pozdrawiam Edytowane 1 Grudnia 2017 przez patzaw26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Posiadam Penne Battle 6000, spec od kręćków zmienił w nim smar na troszkę rzadszy, oryginalny miał konsystencję towotu. Maszynka nie do zajechania, ciągnie wąsate i nie marudzi, na upartego mógłbym używać go do holowania Łodzi na brzeg ???? Edytowane 1 Grudnia 2017 przez Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Chyba nie. Sorry ale nie masz na tyle doswiadczenia w lowieniu wabikami ponad 300g zeby mi wytykac ze robie cos zle. Nie lowiles tym kijem wiec prosze sie nie wypowiadac Kij jak najbardziej sie do tego nadaje, jest sztywny, pieknie sie poddaje pod ryba, złowilem na niego kilkaset szczupakow. Mam wymieniac dalej? Ręka po 2h nie odpada, nawet po 2 dniach.Wychodze z zalozenia ze lowienie wabikami 300g+ nie jest dla chłoptasiow w rurkach. W tym sezonie z chłopakami zmienilismy podejscie i oni poszli jeszcze wyzej i wala caly dzien z łapy wabikami 600-700g. Ja niestety nie mam jeszcze sprzetu do takich szalenstw ani czasu i pieniedzy na proby z robieniem wabikow 40cm+. PozdrM :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Panowie pilnie potrzebuje czarnej farby kryjącej (opaque) z Createxa.Sklep, w którym kupowałem się wysprzedał i znaleźć jej nie mogę. Jakby ktoś miał w pobliżu sklep plastyczny sprzedający ów farbki i chciał by mi wyświadczyć przysługę było by zajebiście! Szukam także namiaru na jakieś sprawdzone firmy, które drukują grafiki na bluzach i koszulkach gdyż pracuję nad czymś nowym fajnym. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 https://www.fine-art.com.pl/category/farby-createx-classic-opaque To to? PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 https://www.fine-art.com.pl/category/farby-createx-classic-opaque To to? PozdrawiamDaniel Dzięki Ci dobry człowieku! PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Panie (jak tu jakieś zaglądają) i Panowie. Z okazji przekroczenia 5 tyś subskrypcji na YouTube postanowiłem zrobić konkurs. W konkursie można wygrać kamerę WaterWolf, wyczepiacz surFer oraz jedną z moich przynęt. Wszystkie szczegóły znajdziecie na filmie lub w opisie.Dodałem polskie napisy jakby ktoś potrzebował. https://www.youtube.com/watch?v=uoIYXarNrW4 Pzdrawiam i życzę powodzenia w konkursie.M Edytowane 7 Grudnia 2017 przez Melanzyk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 no niezłe klocki lego ja raz zrobiłem łamańca 28cm i wydawał mi się olbrzymi hahaszkoda że nie oprawiłem go w ramkę bo pracę miał za bardzo szalonąteraz trzeba poczekać na pierwsze malowanie Twojego mini potworaPS: dla 100+ szczupaka taka przynęta nie jest duża, tylko dla Nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Drodzy przyjaciele (bo chyba mam tu jakiś? ) W dziale charytatywnym wystawiłem wspaniałą rzeźbę od Jimmie'go. Pomagamy synkowi @Patu Oliwierkowi. Więcej informacji znajdziecie pod tym linkiem - http://jerkbait.pl/topic/102791-niesamowita-rze%C5%BAba-od-jimmyiego-pomagamy-oliwierkowi/ Każdy może wziąć udział i stać się właścicielem tej wspaniałej rzeźby o wartości 1000€. Wesołych świąt PozdrawiamMelek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 W dziale charytatywnym umiescilem kolejna aukcje pomocy Oliwierkowi - http://jerkbait.pl/topic/102972-metalowa-rzezba-pstraga/?p=2291921 Zapraszam. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Wszystkim tu zaglądającym życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku 2018.Podsumowując rok 2017, wędkarsko było ciężko, nie ze względu na to, że ryby nie brały ale ze względu na to, że nie miałem absolutnie czasu żeby się nad tą wodę wybrać. Co mnie najbardziej ucieszyło to fakt, że mój syn Franek zaczął łowić i złowił w 2017 swoje pierwsze ryby, na początku połowił trochę okoni a poźną jesienią trafił kilka szczupaków. Poniżej krótki film z poczynań Franka. PozdrM 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Panowie w dziale charytatywnym znajduje sie zajefajna muchówka ufundowana przez Kubę na pomoc Oliwierkowi. Zapraszam pod ten link i proszę się nie krępować z wykupywaniem spotów - http://jerkbait.pl/topic/103149-much%C3%B3wka-vision-venus-sws-10-pomoc-dla-oliwierka/ PozdrM Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Melanzyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Przepraszam bardzo, kiedy przestałem być Twórcą? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Panowie, poszukuję osoby/firmy, która zamieni mi to cudo na płótnie na grafikę i zrobi z tego koszulki/bluzy? Jaka byłaby najlepsza technika żeby nie stracić bardzo na jakości? Tutaj zbliżenie na 2 maluszki chowające się pod gałęzią jak jeszcze obraz nie był skończony. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Przepraszam bardzo, kiedy przestałem być Twórcą? PozdrM Maćku, jakiś błąd systemu. Nikt Ci statusu nie odbierał, ostatnia weryfikacja odbyła się jakiś miesiąc z okładem temu. Sprawa jest już zgłoszona, @Friko jest w samochodzie, ale zaraz gdy dojedzie do komputera, właściwy status Ci przywróci. Nie mam pojęcia, co się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Maćku, jakiś błąd systemu. Nikt Ci statusu nie odbierał, ostatnia weryfikacja odbyła się jakiś miesiąc z okładem temu. Sprawa jest już zgłoszona, @Friko jest w samochodzie, ale zaraz gdy dojedzie do komputera, właściwy status Ci przywróci. Nie mam pojęcia, co się stało Chyba wiem, Remek miał mnie przydzielić do działu charytatywnego żebym mógł wrzucać aukcje dla Oliwierka. Coś chyba nie poszło bo nie mogę nic wstawić w dziale charytatywnym. Na chwile obecną mam zablokowaną giełdę i aukcje charytatywne A już myślałem, że coś przeskrobałem PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi