Melanzyk Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Przepraszam Panowie, że się nie odzywam. Od dłuższego czasu mam laptopa w naprawie a wystwianie postów z mojego telefonu ze zdjęciami nie jest mozliwe.Tak w skrócie napisze co u mnie sie dzieję (jakby to kogoś interesowało, haha). W tym roku Irlandię nawiedziła fala upałów, najwieksza od 42lat. Było/jest tak źle, że na wyspie powoli zaczynało brakować wody Miałem nieprzyjemność w tą pogodę spędzić sporo dni na wodzie niestety. Wyprawy zaplanowane zanim ktokolwiek myślał, że w Irlandii może być coś takiego jak lato. Najpierw pływałem z Paulem robiąc materiał o Baby Shadach i testując wędkę do zadań specjalnych wyprodukowaną specjalnie dla mnie przez firmę Harrison Advanced Rods z Liverpoolu, w której pracuje Paul. Firma ta tworzy wędki od podstaw robiąc nawet swoje blanki. Wędka wyszła zajefajnie. Obsługuje przynęty 300g jakby to były jakieś paproszki a co najważniejsze jest lekka jak priórko porównując ją do Musky Rodów, którymi miałem okazję wędkować.Poniżej, krótki film Paula z tego wypadu, w którym pokazuję także zbrojenie Baby Shadów. Od momentu nakręcenia tego filmu zmieniłem grubość drutu z 1.2mm na 1.6mm. Kilka dni po wyjezdzie Paula odwiedził mnie forumowy kolega K-Pon, który wygrał wyprawę w aukcji charytatywnej. Dodatkowo przed wygraniem wyprawy zaprosiłem go do siebie i tak więc spędził u mnie kilka dni. Niestety, pogoda była jaka była. Woda miała powyżej 23st ciepła co jest absolutnie nie spotykane w Irlandii i nie udało się za dużo połowić. Jako, że ryby nie za bardzo chciały współpracować jeden dzien spedzilismy w podrozy i pojechaliśmy po nową łódkę dla mnie, którą pokaże już niebawem jak ja tylko przerobię po mojemu Za jakiś czas też wyedytuję filmik z wiztyty K-Pona.Na zakończenie coś nad czym obecnie pracuję. Filmik z łowienia w niewielkim potoku. Mała rzeczka, dużo ryb, nie koniecznie małe ryby PozdrM 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Gruby filmik z tymi kropaskami. Piękny klimat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Stu lat, Maćku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Mel skrzynka pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 13 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Obiecałem poprawę i dupa. Wątek zarósł pajęczynami i nic się nie dzieje. Tak w skrócie wrzucę trochę fotek bo kilka zestawów wyjechało z pod mojej ręki, trochę nawet za wielką wodę w pogoni za musky. Franek bez zmian. Pomaga w robieniu fotek Jeżeli chodzi o Shady to przestawiłem się na wkrętki z drutu 1.6mm. Na zdjęciu nie widać ale jest kolosalna różnica.Poniżej kilka wersji kolorystycznych, więcej fotek będę podsyłał na bieżąco jak już wróci z serwisu mój laptop.Shady okazały się strzałem w 10-tkę. Ciężko mi oszacować ile już dużych ryb wyjęły. Na bank sporo w tym rybę 117cm z łapy co jest mega wynikiem jak na Irlandię. W Irladnii mieliśmy w tym roku najgorętsze lato od 42lat. Z rybami było naprawdę kiepsko ale już wszystko wróciło do normy i szczupaki po ekstremalnie gorącym lecie zaczęły się obrzerać aż miło. Jak już wjeżdza klikacz przy połowie szczupaków to jest grubo. Kolejnym tematem o którym zapomniałem tu wspomnieć jest zakup łódki. Razem z K-Ponem, który mnie odwiedził w najgorsze upały poświęciliśmy dzień łowienia na wyjazd po łajbę, ale to temat na innego posta gdyż będę łódkę kompletnie przerabiał i dostosowywał do moich potrzeb. PozdrM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost1983 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Maćku jakich farb używasz do malowania przynęt silikonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Kilka ostatnich prac.PozdrM 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Gumy konkret, widać że na wyspach wierzą w potwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Adam te gumy są jeszcze małe naprawdę. PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Takie tam ostatnie wytopy PozdrM 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zestawik dla jednego chłopa. Kuźwa tez bym taki chciał Podoba się? PozdrM 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zestawik dla jednego chłopa. Kuźwa tez bym taki chciał Jak by co, to daj znać - trochę znam twórcę tych dzieł, mogę do Niego napisać i w Twoim imieniu poprosić o taki zestawik. Jak się uwinie, to może przed Świętami zdąży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Rok 2018 powoli dobiega końca. Z tej okazji chciałbym życzyć wszystkim zaglądającym do wątku zdrowych i pogodnych Świąt oraz wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Dużo okazowych ryb!Poniżej krótkie wspomnienie z tego roku. Pamiętasz K-Pon? ;-) ten filmik na bank Was rozweseli PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 W takim młodym wieku, Franek tylko głaszcze dziewczyny... I bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiak cast Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Tak zapytam nieśmiało to co z łodzią? Na fb widzę że praca wre a tu nie mogę znaleźć wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Hej. Łódź cały czas w trakcie. Czekam że skończeniem do wiosny bo cholera pogoda nie daje popracować a dni cholernie krótkie. Jak się ogarnę wrzucę tutaj wszystkie zdjęcia przed i po. Panowie jest ktoś w stanie polecić jakieś dobre kotwice w rozmiarze 5/0? Dziękować PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Savagear tylko modelu za cholerę nie pamiętam. Jakiś czas temu na giełdzie kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Savagear tylko modelu za cholerę nie pamiętam. Jakiś czas temu na giełdzie kupiłem.Prawdopodobnie chodzi Ci o SAVAGE GEAR KOTWICA BIG FISH 5/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Obiecałem poprawę a wątek olany jak się tylko da. Powoli wracam do żywych i będzie sie tutaj trochę działo Osoby, które chciały by jakieś jerki na rozpoczęcie sezonu proszę o wiadomości prywatne. Teraz jest ostatni dzwonek można powiedzieć Poniżej kilka fotek moich ostatnich poczynań. Od kilku dni walczę z komputerem, a dokładnie z danymi bo mam je porozrzucane na 5 dyskach twardych + na kilku kartach pamięci.Nie jestem w stanie znaleźć materiałów wędkarskich z zeszłego sezonu PozdrM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) Czarny z niebieskimi akcentami mega kozak Edytowane 7 Marca 2019 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Te gumy to jaki rozmiar i waga? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Swietne -gumy pierwsza klasa -chirorgiczna precyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Mógłbyś też coś więcej napisać o tym prototypowym kiju do 300g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Te gumy to jaki rozmiar i waga?Mógłbyś też coś więcej napisać o tym prototypowym kiju do 300g? A więc tak, gumy mają 32cm długości i ważą 280g. Mocowanie do nich to wkrętka z drutu 1.6mm polączona krętlikem z drutem 1.2mm na którym zamocowane są kotwice.Przynęta nadaje się do płytkiego łowienia gdyz pracuje tam gdzie pracować powinna czyli pod samą powierzchnią. W ubiedłym sezonie z moich informacji wynika, że złowiły co najmniej 30+ ryb metrowych a tak naprawdę niewiele osób na nie jeszcze łowi. Zainteresowanie nimi rośnie z dnia na dzien pocztą pantoflową co mnie bardzo cieszy, bo jak zauwazyliście pewnie nie za bardzo sie udzielałem ostatnio. Największa ryba o której wiem do tej pory to piekna 117-tka, złowiona przez mojego kumpla. Ziomek po raz pierwszy w życiu łowił moimi przynętami gdyz chwile wczesniej jakas 70-tka rozwalila mu jego ulubioną gumę od SG i stwierdził ze założy BabyShada. 3 min pozniej branie przy samej łodzi, hol, który trwał całe 26sek i 2 co do wielkości jego ryba w życiu ląduje w podbieraku. Całość mam nagrane na filmie, moment brania, hol aż do wypuszczenia. Jak bedzie chwila wyladuje to na YouTube. Moją największą rybą na BabyShada jest narazie tylko 113cm, mega gruba mamuśka. Niestety nie mogę znalezc materiałów video z tego i innych wypadów z ubieglego sezonu. Na chwilę obecną dane mam porozrzucane na 5 dyskach twardych i powoli staram sie to jakoś uporzadkowac także masa materiałów narazie jest "zagubiona". Po ogarnieciu dysków twardych jak znajdę zdjęcia z przerabiania łódki wylądują one też tutaj. Co do kijka, kijek jest mega. Za wiele technicznie nie mogę o nim powiedziec bo sie zwyczajnie nie znam. Jest to prototyp wykonany przez firmę w której pracuje Paul Adams. Paul był u mnie na kilka dni w zeszłym sezonie na testach ów kijka. Firma jego to nie jest zwykla pracowania która pracuje na sciaganych z katalogu podzespołach. U nich robi się blanki od podstaw, czyli zaczynasz od arkuszy węglowych itp, itd a szef ma 30 letnie doświadczenie w wypalaniu blanków. Kijek okazał sie niesamowity i każdy, komu go pokazałem chce kupić co najmniej jedną sztukę. Miały być dostępne ale temat jakos umarł a z Paulem jest ciezki kontakt ostatnio bo ma jakieś problemy w rodzinie. Na chwilę obecną z dostepnych na rynku kijków jest tylko SG do 350g. Miałem nieprzyjemnosc tym rzucac i przyznam szczerze ze w porownaniu z kijkem z Anglii to straszny plew. Niestety rzucanie przynętami 300g przez wielu uwazane jest za głupotę i firmy jeszcze w to nie brną bo myślą, że nie ma na to rynku. Są w błędzie. A teraz coś co ostatnio wydziobałem No i kawusia musi byc PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Aha, bo mi się zapomniało. Jeżeli ktoś ma konto na Facebooku to zapraszam do udziału w niewielkim konkursie który znajdziecie pod tym linkiem - https://www.facebook.com/melhandmadelures/posts/1935087229952037?__xts__%5B0%5D=68.ARBtOKztFOMa_OQpnufIU7BuB0zE2c70_q9GQ7oqvmN-j3SHJfFCdabwRkrC8p3iV4QpUDtY_JSrzlTs5AsR7SWZAID3J18cluAMbnRE4FnEpQnU0bpTcB2zscCafIo8W1hXvb7rA2YhkoOf1pjbXhJdldVhLxMXu48WqZbJr3Lwe-G0ng9pBC9uIKzQle9oeD7izBTWSyxCAFwHIs-_FU7TbtxP0anHuoz6QvmtI_kMm9ZDV6CLL_k2w_CmrkpC1_y3Nv6GCAjEMBEZ-H4NM5NatU7Wj-ulEJOyfGRuwj7srItdkKrE2gb2qjQios_3aLcp77TBh2e5LYoVRMCVdivcHeFqO9M3pwUoWe_TFpLuTWYrIpnVWHxTGsvOVgzMFABEMig78x-hYyU-XLggq0QAshNh6R_44LzrjJ4SySsOSJi8xV97kSV9dXy71tGhIy7RG-WhhEn0S4b1ry0Jx6-LxMm6o4MqvDh71h52RiFIo37zBV89epfF&__tn__=C-RTrzeba wytypować długość wyrzezbionej przeze mnie przynęty i spośród poprawnych odpowiedzi wylosuję zwyciezce, który otrzyma kubek. Więcej informacji na Facebooku PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi