Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin to jest dalej plastik. Osobiście, źlę się z tym czuję, że używam tych plastikowych worków ale nic innego nie ogarnę, przynajmniej na tą chwilę.

Coś takiego do Shada musiałoby mieć 35cm szerokości, przy tym extra elemencie z góry opakowanie 1 przynęty musiałoby być większę od kartki A4 a w sklepach 5 przynęt zajęłoby całą ścianę.

Pozdr

M

Kojarzysz ciastka z Mcdonalda?

Zrób coś takiego, dodaj okienko żeby było widać przynętę.

Trzeba zrobić wykroinik jakiś wzór do druku byś zrobił.

Z drukarni dostałbyś półprodukt w domu z młodym byś kleił.

Nie powinno być drogie

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Mam pomysł w głowie, i właśnie będę potrzebował kogoś kto mi wykrojnik ogarnie według mojego projektu.

Do tego myślałem o zakupie lasera i wypalaniu grafiki samemu. Nie musi być przecież kolorowo.

Od dłuższej chwili bawię się gilotyną i próbuję różne opcje.

Pozdr

M

Nie wiadomo jak silikon będzie reagował z tekturą, a ta specjalnie powlekana, wcale nie jest ekologiczna.

Jak chcesz, żeby było eko to zmień folię na PET, bo go łatwo poddać recyklingowi i tyle w temacie.

To silikon, jaki sens pakować go w eko opakowanie jak sam w sobie nie jest ekologiczny? To samo dotyczy lakierowanych woblerów, czy to drewnianych, czy z żywicy...

No Maciek wyszło w ci..e, w sensie super.

Tylko czy nie wypada?

Czy nie będziesz się jebał z paskami papieru?

Jeżeli to jeden arkusz- będzie się rwać i może być problematyczne.

Ale wygląda nieźle.

Nie wiadomo jak silikon będzie reagował z tekturą, a ta specjalnie powlekana, wcale nie jest ekologiczna.

Jak chcesz, żeby było eko to zmień folię na PET, bo go łatwo poddać recyklingowi i tyle w temacie.

To silikon, jaki sens pakować go w eko opakowanie jak sam w sobie nie jest ekologiczny? To samo dotyczy lakierowanych woblerów, czy to drewnianych, czy z żywicy...

Cześć Michał. Niestety zdecydowana większość przynęt nie jest ekologiczna, bo to ołów, bo to różne chemie itp. Generalnie przynęta jeżeli się używa odpowiedniego sprzętu powinna zostać w pudełku wędkarza na dłuuuugo. 

Wiele razy widziałem czy to na żywo, czy to na zdjęciach na Fejsie czy nawet na Jerkbaicie pozującego wędkarza z rybą a za nim plastikowe opakowanie po przynęcie, które często przy podmuchu wiatru kończy w łowisku. W przypadku kartonu szkoda jest niewielka a gdyby Shad był zapakowany w 35cm pudełko plastikowe wiadomo ile takie się rozkłada. Folia PET jest spoko jeżeli opakowanie skończy w kontenerze na recykling bo jeżeli skończy w jeziorze to wiadomo. 

No Maciek wyszło w ci..e, w sensie super.

Tylko czy nie wypada?

Czy nie będziesz się jebał z paskami papieru?

Jeżeli to jeden arkusz- będzie się rwać i może być problematyczne.

Ale wygląda nieźle.

Marcin Shad będzie podwiązany od góry sznureczkiem parcianym. Na chwilę obecną trzyma się na wcisk i się nie rusza i tak docelowo będzie. 2 groty pierwszej kotwicy normalnie są równolegle do ściany pudełka ale tu się nie zmieściło bo wyszła mi szerokość za mała. Groty te będą schowane w ściankę pudełka. W pierwszym prototypie tak zrobiłem i wyszło naprawdę ciekawie. Poprzeczne paski są po to aby zasłonić grot drugiej kotwicy. Jest to wersja na sklepy bo w sklepie internetowym będzie info że Shady są pakowane luzem, no chyba że ktoś bardzo chce takie pudełeczko, ale zwiększa to wagę całości i w przypadku zamówienia np 3 Shadów wysyłka nie zmieści się już w kilogramie i cena skacze na kolejny poziom. Dla przykładu zakup 3 Shadów luzem a zakup 3 Shadów z pudełkami wzrośnie o jakieś 4€ kosztów wysyłki.

Pozdr

M

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Przeczytałem niedawno CAŁY wątek. Od początku. Wcześniejsze kroki pamiętam z innego Forum.

Maciek jesteś wielki!

O przynętach i ich łowności napiszę innym razem, ale jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego zaangażowania i perfekcjonizmu.

Fajnie było zobaczyć zdjęcia z pięknymi rybami z ludźmi z FM. Chyba bedę musiał odkurzyć parę łączy ;)

• 4 tygodnie później...

post-49629-0-46869100-1574715782_thumb.jpg

Siemanko,

Na mojej stronie wrzuciłem promocję z okazji Black Friday. Ceny wszystkich przynęt spadają do €25 za sztukę - https://www.melhandmadelures.com/
Po wpisaniu kodu promocyjnego BlackFriday ceny zostaną zniżone.
Jeżeli byłby ktoś zainteresowany to zapraszam na priv i w przypadku kilku zamówień można by zrobić jakąś paczkę łączoną do Polski czy cuś.

Pozdr

M

• Like 1

@Melanzyk

Popraw stronę bo wygląda tak.

Jesteś pewny, że to nie jakiś chwilowy krzak u Ciebie? U mnie działa na kilku urządzeniach mobilnych. Generalnie ponad 70% obejrzeń strony jest z telefonów i nikt się nie skarżył. 

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk

Hejka.

Obecnie używam kijka Wolfcreek Lures do 350g wyrzutu. Używałem ponad rok wędki zrobionej specjalnie dla mnie przez Paula Adamsa i firmę, w której Paul pracuje czyli Harrison Advanced Rods z UK.
Niestety wędka strzeliła przy rzucie po ponad roku ostrej harówki, także musiałem ją gdzieś uderzyć. Mają mi zrobić nową, mocniejsza ale się trochę ociągają.

Co do podbieraka w taki sposób podbierak się zakładało na komorę w pontonie i nie zajmował miejsca. Już nie mam pontonu, kupiłem niedawno nowy nie składany podbierak także już problemu nie będzie :P

Przy okazji pokażę coś ładnego :P

post-49629-0-15843600-1575112744_thumb.jpgpost-49629-0-10488500-1575112833_thumb.jpgpost-49629-0-84956300-1575112844_thumb.jpg

post-49629-0-84521600-1575112856_thumb.jpgpost-49629-0-83637600-1575112867_thumb.jpgpost-49629-0-06843700-1575112885_thumb.jpg

Pozdr

M

• Like 7

• 2 tygodnie później...