Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

Osoby które połowiły coś na moje przynęty zapraszam do wzięcia udziału w konkursie:
◘ Facebook - https://www.facebook.com/melhandmadelures/photos/a.651877281606378/2213437582116999/ 
◘ moja strona - https://www.melhandmadelures.com/competition

Zostało zaledwie 2 dni na zgłaszanie swoich fotek także zapraszam!

post-49629-0-02486500-1576953915_thumb.jpg

Pozdr

M

• 3 tygodnie później...

Jedno z pierwszych dużych ogłoszeń na 2020. 

24-25 stycznia będę miał swoje stoisko na targach przynętowych w Szwecji. Targi Bait Bash w Karlstadzie. 
Jeżeli mieszka ktoś w okolicy to serdecznie zapraszam.

post-49629-0-90950400-1578430613_thumb.jpg

Będzie tam trochę znanych twarzy, m.in. Melosh, który przylatuje specjalnie ze Stanów jako gość specjalny. 

Na targach będzie konkurs na najlepszą przynętę targów. Planuje wziąć w nim udział i od ponad miesiąca pracuję nad czym fajnym!
Niestety warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest trzymanie przynęty konkursowej w tajemnicy z dala od social media gdyż przynęty będą wystawiane anonimowo żeby wyeliminować "kolesiostwo" podczas głosowania.

Także niedługo będę mógł się Wam pochwalić czymś fajnym. Czym? Spróbujcie zgadnąć :P

Pozdr

M

• Like 5

Myślę sobie, że czterystugramowym gumisiem postarasz się podbić serca jury i skandynawskich stodwudziestek.

Zgadujemy dalej.

Kolejne ogłoszenie 2020. 

Osoby wybierające się na Rybomanię do Poznania zapraszam na stoisko Mel Handmade Lures na pogaduchę i przybicie piony!

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk

Klenio-jaziówki z jajem.

Piotr zapomniał dopisać, że strusim. A co do Rybomanii, to bardzo nieładnie. Nie mam nic do Wielkopolski, wręcz przeciwnie, ale mógłbyś czasem wdepnąć na Mazowsze. Może byś zajrzał na targi rękodzieła. Pomijając, że to właściwsze miejsce, bo Piranie w oparach karpiowego peletu...Zresztą sam się przekonasz.

No nie. Powstało to na zawody pstragowe. Okoń pewnie też nie pogardzi.  Znajomy, który jest w kadrze Irlandii poprosił mnie o przerośnietego robala aby zwiekszyc zasieg rzutowy. Jest to pływające i jebie tak, że po odlaniu kilkunastu sztuk 3 dni musiałem dom wietrzyć :D

Pozdr

M

• Like 3

Nie wspomnę już, że zapowiadałeś się na jednym z GS-ów. Tu to się dopiero zbiera śmietanka. Także jeśli chodzi o przybicie piątki, czy zrobienie misia to nie ma lepszego miejsca. A stolik to Ci mogę odpalić swój, bo już się tworzy lista rezerwowa.

O to to  :) Zarezerwuj sobie profilaktycznie stolik na GeeSie, abyś imiennika nie musiał możliwości wystawiennictwa pozbawiać i przebukowywowywuj bilety :D

Jakąś twarz byś im dorobił. Takie jakieś bezosobowe, w porównaniu z całą resztą Twojej twórczości. Nawet nie wiadomo czy to pomarańczowe to głowa, czy nogi. Jeśli chodzi o mimikę, to była taka kreskówka "Pszczółka Maja"...

Maciej to tak bardziej dla zabawy. Może zrobienie swoich robali spowoduje, że w koncu wybiore się np na okonie :D jest to konstrukcja która zostanie tak jak jest, ma to łowić nie wyglądać.

Nad nową przynęta pracuje juz sporo czasu. Pokaże ją za kilka dni bo robię ją na konkurs luremakingowy w Szwecji na targach i musi ona zostać anonimowa.

Pozdr

M

• Like 1

Od wczoraj wszystkie przynęty, które wylecą do klientów będą uzbrojone w kotwice BKK.

Jakoś niesamowita, wykonanie naprawdę mega. 

Rozmiar 2/0 do jerków, 4/0 do Baby Shadów i 5/0 do nowej przynety, którą pokaże za kilka dni, mam nadzieje, że z tytułem przynęty targów!

post-49629-0-59871300-1579602943_thumb.jpg

A tutaj porównanie wielkości rozmiaru 5/0 oraz rozmiaru 4/0. Pirania dla porównania.

post-49629-0-26005500-1579603015_thumb.jpg

Pozdr

M

• Like 1

Jeśli hardbait, to zważywszy ile czasu walczysz i że to konkurs... Na miejscu Piranii, byłbym zazdrosny. Choć bardziej podejrzewam Cię o gumisia. Takiego, co to ledwo wejdzie do pudła po spodniobutach.

Nie jest to soft i marzyłem o tym od co najmniej 7 lat! Konkurs to był taki pstryczek w stylu, zrób to kur*a w końcu :)

Pozdr

M

Takie bodźce wyrywają z rutyny i pchają do przodu w poszukiwaniu nowych wyzwań. Powiadasz, że kotwice 5/0 i nie gumiś? Może podaj dokładną datę i godzinę wrzucenia tu zdjęć, bo ciekawość zżera. Wczoraj, z ciekawości, prześledziłem wątki lurebuildingowe cofając się do 2007 roku. To niebywałe jaki postęp dokonał się we wzornictwie i jakości wykonywania przynęt w domowych warunkach. Zdaję sobie sprawę, że często biurka zostały zamienione na warsztaciki, ale wciąż trudno nazwać je nawet małymi manufakturami. Jest wiele czynników, które pewnie za tym stoją. Materiały i ich dostępność, wiedza rozprzestrzeniająca się w internecie w błyskawicznym tempie, determinacja do zrobienia czegoś samemu i złowienia ryby, pomysł na biznes. Wspaniałe jest w tym wszystkim to, ile talentów wyszło z ukrycia i pokazało swoje wielkie możliwości. Ciekawe, który z twórców uwierzyłby, że tak będą po latach wyglądać jego przynęty?

Tak sobie przypomniałem własnie, ze zdjęcie takiej przynęty było na pierwszej stronie mojego wątku kiedyś, no może na drugiej. Niestety linki nie działają :P 

Odnajdę to zdjęcie i wrzucę wersję 2010 i 2020 obok siebie! :D

Pozdr

M

• Like 1