Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

O cholera a ja kupiłem tu w Irl wage za 35e. Po niecałym roku kłade jerka i raz mi pokazuje 28g, raz 29 a kolejny raz 33g... Po właczeniu 0 spada po gramie w dół az do -22g, musze wytarowac i mozna wazyc. Czasami odlewy mi nie zastygały w formie bo proporcje powalone przez ta wagę. Raz po wytarowaniu mój jerk ważył -260g :)
Dziękować :D

Kamilu a w czym problem? Nie mogę mieć własnego zdania na temat jakiejś przynety? Jak juz piszesz takie rzeczy to poczytaj 2 posty dalej i będziesz mial wyjaśnienie. Miłego dnia :D

A czy ja piszę, że problem? Tak samo, jak możesz mieć własne zdanie na temat jakiejś przynęty, tak samo ja mam prawo do własnego zdania na temat Twojego stwierdzenia ;)

Wiara w przynętę jest bardzo istotna, bo bez niej nawet nie zawiśnie na agrafce, ale pisanie o woblerze, który dał już wielu wędkarzom masę olbrzymich ryb, że to "lipa bez pracy", jest chyba lekkim przegięciem? To, że nie dał Ci ryby, może to nie wina przynęty, tylko tego, co na drugim biegunie kija? ;)

A ten opisany przez Ciebie "brak pracy"...hm. Jak dla mnie pracę ma. Nie tylko, jak pullbait, ale i odpowiednio podszarpywany pokazuje ciekawe akcje. Ciągadło to to nie jest i jak nie wykonuje szaleńczych skoków na boki, to już mało kto chce tym łowić. Wymaga nieco inwencji łowiącego i skupienia w prowadzeniu. Lipą bym w życiu tego nie nazwał, mimo, iż początki miałem z nim trudne. Później, po szkoleniu, treningu i próbach zrozumienia, obdarzył mnie pięknymi rybami.

P.S

Piękne rybska. Pozostaje pogratulować i żałować, że u nas takich wód nie ma... ;)

Pozdrówka

Kamil

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam. Dziś dostłem przyjemną wiadomość od znajomego, który w poniedziałek po raz pierwszy wedkował na moje killery 10-tki. Dostał rybę dnia w postaci grubaśnej 95-tki :D czekam na fotki.

Żeby nie było, że nic nie robię wrzucam coś nad czym pracowałem dzisiaj po powrocie z nocki.
Odlało się kilku takich testowych koleszków. Pierwsze testy wyszły można powiedzieć zadowalająco, żeby nie zapeszać. Niedługo na jeziorze sprawdzę dokładnie ale jestem mega pozytywnie nakręcony.
Waga będzie około 85-87g. Dla porównania killer 10-tka na jednym ze zdjęć.
Stelaż przez całość z twardego drutu 1,2mm dodatkowo zakręcony za oczkami. Takiej konstrukcji nie ma szans rozerwać żadna ryba!

post-49629-0-65961000-1401396312_thumb.jpgpost-49629-0-85420200-1401396500_thumb.jpg

post-49629-0-82595300-1401396621_thumb.jpgpost-49629-0-88094200-1401396660_thumb.jpg

Szczupaczek uległ niewielkiej modyfikacji i własnie jestem na etapie przerabiania formy. Po pozytywnych testach będzie kosił :D

• Like 9

No bo może zrobimy innego dila jak takie drogie te Twoje przynęty- Ty mi napiszesz jaki wzór byś chciał mieć, tylko taki głupi i absurdalny, ja tobie zrobię na to formę i jak zaakceptujesz efekt to może dostanę Twoje drogocenne jerki hmm?  ;)