Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Też bym się pisał ale zależy ile sobie zażyczysz :):)

Adamku ja nie chce na tym żadnych biznesów robić. Jak ktoś będzie chciał to dostanie po kosztach. A jakby te były za wysokie to się może sam dorzucę. A jaby te były w miarę niskie to może sam zasponsoruje kilka sztuk....

Zobaczymy. Napisałem w czasie świąt do kilku firm i poczekamy na wyceny :)

Pozdrawiam

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 2

SIemanko

Wczoraj spędziłem z 11h na na wodzie w poszukiwaniu szczupaków. Niestety nie było nam dane połowić  :wacko: Przez pół dnia nie było nawet kontaku z żadnym szczurkiem co było aż dziwne. Przerzuciłem wczoraj chyba wszystkie przynęty z mojego pudła i nic! Dopiero po południu jakiś kontakt z rybami. Kumpel zaczał pierwszy, po ok 30 min udało się i mi. Tyłek uratowała Pirania w kolorze Brown Trout. Najlepsze jest to że wyskoczyła przy pontonie, wytalepała Piranię z pyska i zrobiła salto prosto do podbieraka!

Później znowu długo długo nic :wacko: po zmianie na nową nieznaną miejscówkę zaciąłem dużą rybę na nowego szczupaka v2 ale niestety po 1 min holu ryba spada nie pokazując swoich rozmiarów :unsure: ehh

post-49629-0-26917800-1428574033_thumb.jpgpost-49629-0-00481400-1428574041_thumb.jpgpost-49629-0-04897200-1428574049_thumb.jpg

Na koniec wyłamię się i pokazę jako pierwszy konkursowego szczupaka v2 :ph34r: to ten między Piranią a Troutem :P

post-49629-0-54067900-1428574072_thumb.jpg

Na początku łowienia kumpel zaciął na Pedalucha sieci kłusownicze... Podpływamy do "zaczepu" a to się okazuje być siatami pełnymi węgorzy, kilka mega dużych hybryd i małych szczupaczków.... jeden z węgorzy i jeden mały szczupaczek próbowali ucieć przez oczka ale utknęli.... Musieli być tam chwilę bo mieli jakby obręcz prawie wrastającą w skórę, obie ryby delikatnie wyciąłem i wypuściłem.

Po zgłoszeniu tego zdarzenia do odpowiednich organów panowie inspektorzy byli na miejscu w 35-40min. Uwolnili wszystkie ryby i powiedzieli, że poszukają w zatoce czy nie ma tego więcej. Później dostałem telefon, że znaleźli jeszcze jedną sieć niedaleko.

Uratowaliśmy z 300ryb, głównie węgorzy, chyba tylko jeden mały okonek nie dał rady...

Nie wrzucam zdjęć bo nie jestem pewny czy zdjęcia sieci z rybami nie łamią regulaminu mimo, że cała sprawa zakończyła się pozytywnie dla 99,5% ryb.

Pozdrawiam
Melek

• Like 12

Andrzeju te v-dwójki są tak tajne i łowne, że przy ich fotografowaniu nastąpilo zakrzywienie czasoprzestrzeni :ph34r: ciekawę czy uda Ci się to ominąć :P B)

A tak na serio to wysłałem na konkurs tego brzydszego :wacko: żona się uparła, że niby jest ładniejszy... wszyscy komu pokazuję zdjęcie twierdzą jednogłośnie, że ten co u mnie został jest dużo lepszy. Jak to skomentował moj znajomy szwet :D kobiety nie mają za grosz gustu :ph34r:

Pozdr

M

A tak na serio to wysłałem na konkurs tego brzydszego :wacko: żona się uparła, że niby jest ładniejszy... wszyscy komu pokazuję zdjęcie twierdzą jednogłośnie, że ten co u mnie został jest dużo lepszy. Jak to skomentował moj znajomy szwet :D kobiety nie mają za grosz gustu :ph34r:

To szanowną Małżonkę trzeba było razem z jerkiem podesłać w roli hostessy. Kobiety mają swoje sposoby by "ich" było na wierzchu. Rola modelki asystującej przy woblerze z pewnością dobrze by nam zrobiła... :lol:  :D Co do czasoprzestrzeni może być problem, jestem przyziemny.  ;)

Kuźwa jak ja już bym chciał wrzucić zdjęcia konkursowego szczupaka!

Jutro testy na zwierzętach nowego modelu! Pewnie będzie słabo bo ma być tafla i żar z nieba ale jadę, nie wysiedzę w domu!

Nie wrzucaj, niech czeka nas niespodzianka, choć ja najszybciej ją zobaczę :D

Fajne gadżety zawsze chętnie przygarnę ;)

Dla mnie niespodzianka już przestała być niespodzianką :D

Powiem tak obie wersje: v1 i v2 wymiatają, fajnie jeszcze żebym wiedział który jest który :P żartuję zdjęcia v1 widziałem ;)

• Like 1

Robię, robię. Dziś między nockami spałem tylko 4h :wacko: wygląda na to, że jutro będę miał extra nockę :blink: W najbliższe 2 tygodnie muszę zrobić 40 przynęt :huh: będzie ciężko... mam nadzieję, że się wyrobie!

27-go zaczynam 7 dni na wodzie z kolegami @slider@ i RUDI75. Później juz na spokojnie zamówienie na otwarcie sezonu (1 czerwca) na musky.

Pozdrawiam

M

• Like 1

Witam.

Dziś otrzymałem nowe logo wraz z prawami autorskimi. Niedługo pojawią się jakieś gadżety i ubrania z takimi wzorkami :ph34r:

attachicon.giflogo.jpg

Mam nadzieję, że się podoba B)

Pozdrawiam

M

Troszkę przypomina ,,woblery z bielska,, niedziwne obaj robicie świetne wabie :)
  • Like 1

Ja też do czapki! :) i czekam na info kiedy płoć na wylocie będzie :-D

Radku z płocią trzeba będzie poczekać. Do następnej niedzieli muszę zrobić 40 przynęt! Mam nadzieję, że do tego czasu uda mi się chociaż moją płoć skończyć. Później 7 dni łowienia z chłopakami. Wtedy na bank się wezmę za płocie i szczupaki v2.

Z czapkami to mejluje z kilkoma firmami, ale nie każda chce ze mną rozmawiać bo nie bawią się w małe ilości. Jest tego od groma, ale większość to lipa jest. Ja chcę coś fajnego :ph34r:

A teraz z innej beczki.... wiosna przyszła to i strzeble się wylęgły :rolleyes:

post-49629-0-67553500-1428933319_thumb.jpgpost-49629-0-84604200-1428933316_thumb.jpgpost-49629-0-12631100-1428933322_thumb.jpg

Pozdrawiam

M

• Like 7