sukingad Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Będę Cię podrabiał. Wspólny znajomy zażyczył arctic char "taki jak Melanżyk robi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 13 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Piotr Ty kseroboju! hahaA tak serio jak zrobisz Arctic Chara w paski? Pozdro!M 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Co, ja nie zrobię?! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Co, ja nie zrobię?! Pamiętaj Piotrek, ma być taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Gdzie ten arktyk jego mać, zaraz dziada znajdę i zrobię Michał, może być taki sam ale co Ty na to złapiesz jak będzie bez pasków... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 M 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 No niezłe monstrum się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 będzie zabawa oj będzie się działomój największy wobler miał 29cm, teraz mogę zobaczyć wielkoluda z racji że warsztat poszedł w odstawkę to aż przebieram nogami żeby go zobaczyć w 4 oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Ale bedzie rzeźbienia !! :-D cos czuje ze z 200-250 gram bedzie wazyc :-D BestMaster może odmówić z nim współpracy :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Rybka co prawda z przed miesiąca ale wcześniej nie było czasu wrzucić brakło 2 centy do metra , złapana na melkowego okonia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Bardziej 250-300 No wiesz co Radek! BM-a obrażać!! A tak serio to tym do 50g wyrzucam 300g trollingowe klocki tym do 150g można spokojnie takim spinningować myślę PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Rybka co prawda z przed miesiąca ale wcześniej nie było czasu wrzucić brakło 2 centy do metra , złapana na melkowego okoniapiękna ryba na rewelacyjną przynętę - sam osobiście bardzo lubię taką tonację malowania "okonia"co do łowcy, to troche mały ten ponton na takiego wielkiego chłopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 No Maciek następnym razem daj rybę koledze do zdjęcia przy Tobie wygląda na 70-taka PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Ponton ma 3.60 ,tak ze taki mały nie jest choć faktycznie na tym zdjęciu wyszedł jak łupinka , :lol: .Chyba muszę zacząć wyciągać ręce dalej wtedy ryba będzie wyglądać na większą, albo trochę schudnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Ty jakbys 120 wyciągnął do foty to i tak będzie mała Ryba z trolla czy z ręki? A i 98 się nie liczy. Czekam na metra Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Z reki Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Pakiecik dla kolegów duży i rd1_168 W realu wyglądają bardziej soczyscie PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Pięknie wyglądają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Siema Kilka tygodni temu przytrafiła mi się taka oto sytuacja. Pływalem sobie od rana na przemian trollingując i spiningując. Niestety tego dnia nie było praktycznie wiatru więc i żerowanie szczupaków było kiepskie, ryby brały niezdecydowanie. Zaliczyłem kilka brań z ręki na łamaną Płoć oraz Piranię ale niestety nie zaciętych. Jedną rybę udało mi się poholować może z 10 sek a potem dupa. Przez kilka godzin wyholowałem aż jednego 60-taka na Piranię z ręki a potem długo, długo nic. Z racji tego, że tego dnia miałem lecieć do pracy na nockę stwierdziłem, że najwyższa pora się zawijać. Spakowałem wszystko, złożyłem podbierak i gdy chciałem zaczać zwijać wędki zauważyłem, że nad jezioro zbliża się ogromna czarna chmura (widziałem wiele w Irlandii ale ta chmura była doslownie czarna). Jako, że nie ma nic gorszego jak pakowanie się w ulewie postanowiłem zostać jeszcze chwilę licząc, że burza przyniesie ze sobą trochę wiatru! I tak też się stało... Jak tylko zaczęło dmuchać zaliczyłem branie w trollingu. Wyjechała, ryba 93cm, która po zmierzeniu bez fotki wróciła do swojego krolestwa. Szybkie ustawienie się w trolling i lecimy dalej. Kolejne branie następuje po jakiś 5 min od wypuszczenia poprzedniej ryby! Tym razem Pirania skusiła metróweczkę! Yeah!! :ph34r: Co jest lepszego od metrówki?! Hmm, 2 metrówki?! A co jest lepszego od 2 metrówek? Hmm, 2 metrówki na raz?!!!!!! Podczas setek godzin, które przepływałem w trollingu zastanawiałem się, co by było jakby wzieły 2 ryby na raz, bo przecież jest taka opcja. Marzyło mi się złowienie 2 metrów na raz, ale prawdopodobieństwo takiego zdarzenia jest bliskie 0. Tego dnia było jednak inaczej Po zacięciu metrówki na Piranie wyłączyłem silnik i zająłem się holowaniem, wtedy stało się!! Na opadającego do dna Trouta SG jest branie, które wygina Beast Mastera do 100g (ten używany na sumy) po sam kołowrotek. Automatycznie rzucam wędkę z Piranią (nie wiem dlaczego) i zacząłem holować 2 rybę. Po chwili orientuję się, że nie dalej jak 20 min wcześniej złożyłem podbierak, o fuck! Sporo chaosu na łodzi, widzę jak na kiju, który trzymam pod butem jest mega odjazd i się zastanawiam czy uda się. Jeszcze muszę rozłozyć podbierak, bo przecież nie dam rady podebrać tych ryb ręką Udało się, rozłozyłem podbierak i kilkanaście sek później zapakowałem w niego pierwszą (drugą) rybę. Jeszcze tylko przeniesienie podbieraka na drugą stronę pontonu i jest!!!! Obie ryby podebrane!Szybkie mierzenie, sesja zdjęciowa i wypuszczenie.Miarka pokazała 104 i 106cm Po przejściu burzy i ustaniu wiatru zawijam się do domu z bananem na buzi bo za chwilę trzeba leciec do pracy... Ojj co to był za dzień!! PozdrawiamMelek 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Wariat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Jedno zdjęcie warte jest tysiąca słów 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Yo! Dostaje dużo pytań na temat wyważania moich przynęt. Ba! Nawet ostatnio jeden twórca strzelił focha bo mu nie powiedziałem jak to robię Ponizej krótka foto relacja z procesu tworzenia obciążenia. Jak już metodą prób i błędów dojdziemy do tego co nam trzeba pojawia się pytanie o formę. Z czego ją zrobić? Odpowiedź jest tylko jedna - aluminium niewielu z Was pewnie wie, ale Konrad (konktenbit), powszechnie znany na forum ze sterów robi też w aluminium. Odzywamy się do Konrada, mówimy co trzeba i w naprawdę niewielkich pieniądzach mamy niezniszczalną formę alu! Wystarczy Konradowi napisać co się chce, ewentualnie dołączyć jakiś pseudo projekt z wymiarami i po sprawie. Jak już posiadamy formę zabieramy się za odlewanie a tu jest kilka rzeczy, które trzeba wspomnieć! 1. NIGDY, PRZENIGDY nie robimy tego w domu!!!2. Zakupujemy i używamy maskę z filtrami węglowimi!!! Większość z Was sprzedaje swoje woblery więć nie wydanie kwoty ok 100-130zł to jest nic innego jak DEBILIZM.3. Używamy rękawic ochronnych. Po pierwsze dla bezpieczeństwa przed oparzeniem, po drugie ołów doskonale wchłania się przez skórę.4. Jak kogoś stać to zakupujemy piecyk do ołowiu LEE pokazany na zdjęciu. Jest to wspaniałe urządenie, które nieziemsko usprawnia cały proces. Jak widzimy na zdjęciach przez środek przechodzi dwa druty 1,2mm. Są one tam po to żeby nie wiercić niepotrzebnie ołowiu aby zamocować go na stelażu. Przy dobrze oczyszczonym ołowiu różnica w wadze poszczególnych elementów w małych ciężarkach to 0,03g a w dużych 0,15g więc całkiem nieźle. PozdrM Edytowane 22 Września 2015 przez Melanzyk 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Miało nie być gratek więc nie gratuluję, ale napiszę tyle że uprawiasz wędkarstwo przez duże W. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Tutaj możesz sobie gratkowac do woli Dziękuje M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) A jak tu można to ja też pogratuluje , super piękne ryby.I więcej tu nie wchodzę , bo za każdym razem jak tu wejdę to stara mi musi podawać tabletkę pod język. Na razie Edytowane 22 Września 2015 przez Franc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi