marcinc Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Dzięki za propozycje. Z niektórych na pewno skorzystam. Jeżeli chodzi o budowę takiej suszarki z metalu to raczej w moim przypadku odpada. Nie mam odpowiedniego sprzetu a zlecenie komuś czegoś takiego tu w Irl to koszt kilku tyś €. Czyjnik przeciwpożarowy to jest cos co tu zawita napewno i wiedziałem o tym jeszcze zanim napisałes swój post. Dodatkowo mam wplanie zakupić dużą gaśnicę w razie W żeby stała sobie w warsztacie. W domu jest ktoś 24h na dobę więc w razie alarmu będzie szybka reakcja. Muszę dodać, że podobnego, gorzej wykonanego ustrojstwa używałem ponad 2 lata wiec myślę, że to da radę.Jak będę miał chwilę odezwę się na priva bo mam kilka pytań. P1100053.JPGP1100056.JPGP1100081.JPG Tak to wygląda na gotowo. Na 3 zdjęciu ramka z przynętami. Wsuwam ją w sloty widoczne na wcześniejszych zdjęciach. Miałem dorobić zamknięcia, ale wszystko jest tak spasowane, że nie ma prawa się ruszyć. PozdrMA moze jakas stara lodoeczka, mikrofala itp... tak tylko podpowiadam[emoji1] Co do gasnicy to popatrz sobie na kule gasnicze, pomierzysz max temperature wokolo i mozliwie blisko powiesisz, zawsze kolejne zabezoieczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Termostat oraz czujnik dymu i sprawa załatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Z przykrością muszę stwierdzić, że od dziś gdzieś do końca lutego nie będę przyjmował żadnych zamówień Troszkę się u mnie pozmieniało, żona wraca do pracy więc czasu będe miał kilka razy mniej. Za to będę go spędzał z młodym wariatem Nie rezygnuję z przynęt, baaa, będę je cały czas robił, ulepszał. Może jak się uda pojawią sie jakieś video tutoriale bo materiałów mam trochę tylko trzeba je zedytować, a to mogę robić w robocie. Dodatkowo pracuję nad czymś wielkim co pochłonie sporo mojego czasu. Obecne zamówienia i inne sprawy będą pokończone i na tym narazie koniec.Wątek oczywiście będę się starał w miarę możliwości prowadzić regularnie jak to było do tej pory. PozdrawiamM :ph34r: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Ciekawe czy to wielkiego to będzie wielki "luras" czy ideowo rzecz znaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Ciekawe czy to wielkiego to będzie wielki "luras" czy ideowo rzecz znaczna Wielki luras się robi już jakiś czas, zostało mi jeszcze kilka tyś łusek kusi żeby pokazywać zdjęcia jak to w tej chwili wygląda, ale napisałem wcześniej, że zdjęcia będą po skończeniu, czyli pewnie za X tygodni PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Masz rację, niespodzianka będzie lepsza.Ja nie wiem już czy pisałem się na niego wcześniej w wątku, ale teraz ponawiam w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Siemka. Od jakiegoś czasu zbierałem się do budowy suszarki obrotowej z prawdziwego zdarzenia, którą mogę wbudować do szafy a co za tym idzie nie bede tracił miejsca w pokoju... 2 dni się z tym pierdzieliłem ale w końcu mam to już za sobą... Budowa suszarki obrotowej. Zaczęło się tak. P1100017.JPG Wyklejenie całości ekranami przy uzyciu kleju na gorąco. P1100022.JPG Instalacja obrotowej konstrukcji ze slotami na 10szt ramek 30x30cm. P1100023.JPG Rozmieszczenie 3 żarników do terriarium i puszczenie kabli do przełączników.P1100025.JPGP1100027.JPG Trochę zabawy w elektryka. Przełączniki do drugiego i trzeciego żarnika. Nie zawsze przecież potrzena jest pełna moc. P1100028.JPGP1100031.JPGP1100032.JPG Próba oświetlenia. P1100033.JPGP1100035.JPGP1100036.JPG Całość na gotowo. P1100039.JPG Nie dokręciłem jeszcze frontowego panelu bo juz nie miałem siły.Będzie z okienkiem z poliwęglanu 3mm, żeby widzieć co się dzieje wewnątrz.Całość schowana w szafie co zmniejszy ryzyko zapylenia żywicy jakimś syfem z warsztatu. Dodatkowo do środka pójdzie czujnik Wi-Fi mierzący temp i wilgotność a odczyt będę miał na biurku. Na wyjściu z suszarki dwa timery, jeden do oświetlenia, drugi do części obrotowej. Mam trochę stracha ze się coś zapali więc najpierw musze to pod okiem potestować, zanim zacznę puszaczać ją na timerze. Mam nadzieję, że się komuś przyda mój pomysł. Co myślicie? PozdrModgrzeje temat Maciek czym wycinałeś wszystkie listewki, płyte tak na wymiar ?? Podpowiedz jakiej piły użyć Czy robiłeś to na tej taśmówce swojej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Radku wycinalem nożem olfa + piła taśmowa.Pudło zbudowane jest z płyty MDF 6mm. Wycinałem ją nożem wzdłuż poziomicy. Trochę się człowiek namęczył ale jak się nie ma co się lubi to się robi jak się ma Wewnętrzna część miała być zbudowana z tego samego MDF 6mm niestety nie było więcej płyt 6mm w sklepie więc wziałem 3mm. Niestety ta płyta była ciut za miękka. Dodatkowo strasznie się pyliła. Przy wsuwaniu ramek wycierały się drobinki płytu więc z tego zrezygnowałem i przerobiłem suszarke. Dodatkowo jak się później okazało, listwy z kórych robiłem ramki nie były jednakowe. Kolejne, które dokupiłem były prawie 3mm szersze więc nie cholere nie wchodziły w sloty. To był kolejny powód dlaczego musiałem przerobic wewnętrzną część suszarki. Tym razem użyłem plastikowych płyt z których miałem zbudowaną obudowę starej suszarki. Nie wiem co to za płyty (dwa cienkie ale bardzo twarde arkusze plastiku wypełnione pianką) ale są bardzo lekkie i napewno pylić nie będą ograniczniki do slotów wyciąlem na pile taśmowej z prowadnicą ustawioną na 25mm z reklamy Starbucks'a Aaaa, jeszcze zapomnaiłem, ze musiałem zrobić zamknięcia do ramek. Wykonałem je z gwożdzi. Jutro po pracy wrzucę jakieś fotki. PozdrM Edytowane 21 Listopada 2015 przez Melanzyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Radku wycinalem nożem olfa + piła taśmowa.Pudło zbudowane jest z płyty MDF 6mm. Wycinałem ją nożem wzdłuż poziomicy. Trochę się człowiek namęczył ale jak się nie ma co się lubi to się robi jak się ma Wewnętrzna część miała być zbudowana z tego samego MDF 6mm niestety nie było więcej płyt 6mm w sklepie więc wziałem 3mm. Niestety ta płyta była ciut za miękka. Dodatkowo strasznie się pyliła. Przy wsuwaniu ramek wycierały się drobinki płytu więc z tego zrezygnowałem i przerobiłem suszarke. Dodatkowo jak się później okazało, listwy z kórych robiłem ramki nie były jednakowe. Kolejne, które dokupiłem były prawie 3mm szersze więc nie cholere nie wchodziły w sloty. To był kolejny powód dlaczego musiałem przerobic wewnętrzną część suszarki. Tym razem użyłem plastikowych płyt z których miałem zbudowaną obudowę starej suszarki. Nie wiem co to za płyty (dwa cienkie ale bardzo twarde arkusze plastiku wypełnione pianką) ale są bardzo lekkie i napewno pylić nie będą ograniczniki do slotów wyciąlem na pile taśmowej z prowadnicą ustawioną na 25mm z reklamy Starbucks'a Aaaa, jeszcze zapomnaiłem, ze musiałem zrobić zamknięcia do ramek. Wykonałem je z gwożdzi. Jutro po pracy wrzucę jakieś fotki. PozdrMMaćku fotki obiecałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Sorry Radku zapomniałem. Tylko tyle mam obecnie obfocone. Jak bede w miał wolne i zawitam w warsztacie zrobię zdjęcie całości. PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jako że sporo warsztatu w wątku a mało finalnego dzieła pozwolę sobie wstawić ....Melek , dziękuje serdecznie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jako że sporo warsztatu w wątku a mało finalnego dzieła pozwolę sobie wstawić ....Melek , dziękuje serdecznie. Piękny - chciałbym mieć taką przynętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Piękny - chciałbym mieć taką przynętę SzumuS taka sama będzie do wylicytowania niedlugo na aukcji na dom dziecka. Jak robiłem dla Karola zrobiłem dwie PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam.Chyba się pospieszylem z ta aukcja. Próbowałem znaleźć ta przynętę i okazało się ze jej nie ma. Przypomniałem sobie później ze niedawno jeden Irlandczyk był po odbiór swojego zamówienia i jak zobaczył tego pajka to go też zawinąl. Będzie za to inny do wylicytowania Ostatnio sporo działam z Big Troutem i zaczyna to już wyglądać soczyście ze tak powiem We wtorek przyjdzie paczka z 5kg silikonu i zaczynam robić formy pod poprawiona Piranie troszkę się nadlubalem i chyba z 6-7 prób mi nie wyszło ale teraz jest już tak jak być powinno ;-) PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Z tego co piszesz to sporo działasz, chętnie byśmy zobaczyli jakieś migawki z warsztatu. Nie będę nalegał bo pisałeś że chcesz pokazywać gotowe projekty ale jednak obserwowanie całego procesu powstawania Twoich przynęt daje nam sporo radochy, także gdybyś jednak uległ nie będziemy mieć nic przeciwko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam.Chyba się pospieszylem z ta aukcja. Próbowałem znaleźć ta przynętę i okazało się ze jej nie ma. Przypomniałem sobie później ze niedawno jeden Irlandczyk był po odbiór swojego zamówienia i jak zobaczył tego pajka to go też zawinąl. Będzie za to inny do wylicytowania (...)Maćku, tak tylko przypominam:"Rejestracja chęci uczestnictwa w zabawie do 16 listopada.Wykonanie i przesłanie zestawów do 23 listopada włącznie." "Wystawienie prac na giełdę odbędzie się 30 listopada i będzie trwało 14 dni." Z Ire kilka dni przesyłka pójdzie... a jeszcze zdjęcia trzeba zrobić, wstawić na giełdę...Zdążysz przed zakończeniem aukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Januszu ja nie będę brał udziału w konkursie bo nie zrobiłem żadnej przynety pstragowej, niestety nie było czasu. Wystawie na aukcję Trouta albo coś innego co będę miał. Wystawiam aukcje, ktoś wygrywa i przelewa pieniądze do Milupy (chyba on się zajmuje zbiórka) a po otrzymaniu potwierdzenia wysyłam paczkę dla kupującego bezpośrednio i po problemie. Robiłem tak wielokrotnie i nie widzę sensu w wysyłaniu przynety juz teraz skoro nie bierze ona udziału w konkursie bo to generuje niepotrzebne koszty. Michał powiem tylko tyle. Jedną stronę płetwy ogoowej rzeźbilem jakieś 5h PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Z tego co piszesz to sporo działasz, chętnie byśmy zobaczyli jakieś migawki z warsztatu. Nie będę nalegał bo pisałeś że chcesz pokazywać gotowe projekty ale jednak obserwowanie całego procesu powstawania Twoich przynęt daje nam sporo radochy, także gdybyś jednak uległ nie będziemy mieć nic przeciwko Michale proszę.Tyle narazie pokażę. Big Trout po kilkudziesięciu godzinach Podoba się? PozdrM Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Melanzyk 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Wyszło świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 O kruca bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Wow! Sama glowa jest wielkości niedużego jerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Piękność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Sama głowa jak widać , to już bardzo wiele pracy a efekt -powalający .Jak będzie cały to tylko chyba do gabloty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Wielkość łuski prima sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 A jak planujesz zrobić łączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi