pitt Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 czy mozecie sie podzielic wiedza na temat tych wabikow?jakosc? powtarztalnosc? producent ew. dystrybutor? stosunek ceny do jakosci? i czy sa w ogole lowne?http://www.microbait.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 barwena1977 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Wczoraj trafiłem na tą stronkę i mnie te?ź to nurtuje.Cenki chrabąszczy całkiem spore...choć jeszcze nie tragiczne: http://www.wedkarstwotv.pl/sklep/kategoria/49/woblery/microb ait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomasz K Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ładne owady, na fotkach pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzychun Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja mam kilka sztuk (robale, klasyczne (są rewelacyjne) i jednego małego jerka).Microbait to producent. Woblerki są ręcznie robione z ogromna powtarzalnością. Wykonanie i praca świetne (imo najlepsze na rynku imitacje robali pod względem wykonia). Słyszałem opinię, ?źe potrafią im wypadać stery, ale na jakieś 30 sztuk kt?łre znam nic takiego się nie stało. Jest tylko jedno ale. Czy rybom zale?źny na tak wiernej imitacji? Chyba nie. Ja swoje kupiłem poprzez licytacje i wychodziły po około 11-12zł za sztukę - za tyle to bezsprzecznie warto, ale 20zł bym ju?ź nie dał (no chyba, ?źe jako kolekcjoner) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 konkretna wypowiedz, dzieki jak wypadaja w strumieniach i rzekach ... nadaja sie na polowy w mocniejszym uciagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rutra Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Zostało mi jeszcze kilka z początk?łw produkcji,owszem imitacje fajne ale stery na pewno nie były z poliwęglanu[nie wiem czy nadal nie są],były łamliwe i zdarzało się im wypadać. Wobki te?ź nie powalały pracą,trzeba było poucinać n?ł?źki i powymieniać stery-teraz zachowują się poprawnie. Znam jednego gościa,kt?łry robi takie pchełki,?źe mucha nie siada,zaczynają się nawet poni?źej 10mm a chodzą jak marzenie,niestety wymagają stosowania super ultra light?łw i monofila 0,10-0,12 ale łowi się nimi nawet ukleje[celowo i z premedytacją]. Wykonuje je r?łwnie?ź przecią?źone tonące-te?ź potrafią unosić się do g?łry i smu?źyć bądź pracować pod powierzchnią. Jego konstrukcje wywodzą się z czas?łw,gdy dozwolony był poł?łw wzdręg jako ryb drapie?źnych,doprowadził je do perfekcji.Wiem te?ź o gościu,kt?łry robił[mo?źe jeszcze robi]woblerki z niewielkich pestek i czasami bił wynikiem wszystkich na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzychun Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 konkretna wypowiedz, dzieki jak wypadaja w strumieniach i rzekach ... nadaja sie na polowy w mocniejszym uciagu?Robale to nie wiem czy utrzymają się w ostrym nurcie. Te o klasycznym kształcie robią to bez problemu.I tak jak poprzednik wspomniał, ?źyłka 0,14 to max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Znam jednego gościa,kt?łry robi takie pchełki,?źe mucha nie siada,zaczynają się nawet poni?źej 10mm a chodzą jak marzenie,niestety wymagają stosowania super ultra light?łw i monofila 0,10-0,12 ale łowi się nimi nawet ukleje[celowo i z premedytacją]. Wykonuje je r?łwnie?ź przecią?źone tonące-te?ź potrafią unosić się do g?łry i smu?źyć bądź pracować pod powierzchnią. masz jakies zdjecia tych cudakow? jak wyglada kwestia zakupu? pytam, bo szukam kilkanascie bardzo malych i BARDZO dobrych wabikow na lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzychun Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Robale to nie wiem czy utrzymają się w ostrym nurcie. Te o klasycznym kształcie robią to bez problemu. jak jest z dostepem, jakies pewne zrodla? Ja brałem poprzez allegro od producenta (teraz chyba tez cos tam jest), ale w trakcie rozmowy tele. m?łwił, ?źeby w razie czego zgłaszać się na email ze strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 czyli bezposrednio przez microbait.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzychun Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Dokładnie.Sprostuje tylko, ?źe te co obecnie są na allegro, to nie są aukcje producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi101 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Te?ź miałem przyjemność zakupić od kolegi microbaitajednego woblera w zeszłym roku.Zakupiłem na alledrogo za 28zł+przesyłka jako kup teraz bo potrzebowałem szybko na zawody konika polnego zielonego,a sam mimo robienia wielu odmian ?źuk?łw nie potrafię stworzyć skutecznej,tak pospolitej imitacji.Otrzymałem szybko i w terminie.Wykonanie,malowanie i szczeg?łły imitacji pierwsza liga 10/10 i na tym zachwyt się skończył. . Zasięg rzutu 1/10-bardzo lekkie,praca 1/10-zbyt du?źy i pod zbyt małym kątem ustawiony ster(pięknie nurkuje jak na owada) ,wada konstrukcyjna: bardzo cię?źko ustawić wobler aby pracował r?łwno choćby i pod wodą w czym nie pomaga bardzo cienki drut stela?źu 0,4mm (po szarpnięciu oczko się odkształca i wobler zaczyna ?źyć własnym ?źyciem),o smu?źeniu mo?źna zapomnieć,chyba ?źe zastosować bolonkę 7m,bo mi nie udało się odległości?łwką 4,20m,odnośnie trwałości steru to się nie wypowiem bo cierpliwości przy ustawianiu i doprowadzaniu do stanu u?źywalności woblera starczyło mi na 15 min. i w tym czasie nie pękł i nie wyleciał,za to po trzecim rzucie odleciało jedno cz?łłko pasikonika, cena...no c?ł?ź,jak za wobler pozbawiony cech u?źytkowych(do celu w jakim został stworzony)to o 20zł za du?źo, ale jak napisał @krzychun dla kolekcjonera mo?źe być .Być mo?źe trafiłem na wadliwy egzemplarz,po większych lub mniejszych przer?łbkach pewnie mo?źna by było coś nim połowić jednak płacąc dość spore pieniądze oczekiwałem znacznie więcej.Jak dla mnie temat wobler?łw microbait zamknięty . Pitt,znając (z opis?łw)twoje łowiska,stosowany sprzęt i wielkość łowionych kleni nie polecam Ci tych wabik?łw,ale decyzja nale?źy do Ciebie. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzychun Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 No rzeczywiście, ster jebutny. Te co ja mam maja ze 3 razy mniejszy. Z drutem problemu nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 pitt, porozmawiaj z Andrzejem Lipińskim, ma fajne (nowe) chrabąszcze/?źuczki jak zwał tak zwał, ale ma te?ź juniorki. Na ?źuczki nic jeszcze nie połowiłem... bo nie łowiłem, choć mam w pudełku, ale juniorki to przynęta obowiązkowa i bardzo skuteczna.Udanych zakup?łw ?źyczę.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 no właśnie. Piotrze jak potrzebujesz robactwa, to odwiedź wobler.com.pl Jak ju?ź się zdecydujesz co i jak, to daj znać... mogę pom?łc. Z całą pewnością będą dobrze pracować w nurcie i stery się nie łamią i spore ryby były łowione. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czermin Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Mam jednego starego microbaita, wygrałem go kiedyś na aukcji. Tak jak poprzednicy pozytywnie mogę ocenić pozytywnie tylko wykonanie oraz kontakt ze sprzedającym.Moja larwa wa?źki jest bardzo małą przynętą, nie da się jej wyrzucić na wystarczające odległości i jest ju?ź po 2 wklejeniach steru (ten m?łj wobek miał ster jeszcze bez napisu microbait, mo?źe teraz coś się zmieniło). Dodatkowo są strasznie słabo uzbrojone. W tej cenie spokojnie mo?źna spodziewać się czegoś więcej. W tym roku dokupiłem troszkę owad?łw- kilka rękodzieł, bromby i chrabąszcze od Huntera i Wobi. Microbait więc naturalną siłą rzeczy będzie miał mniej szans do pokazania się w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 pytam o te maluchy... ale nie tak calkiem dla mnie ... to nie na 'moje' wody tylko dla znajomych maniakow kolekcjonerow lowiacych w leniwych rzeczkach (az sam sie zdziwilem, ze tu takie sa??? ) i mnie ogarnela ciekawosc jak one pracuja w szybszym nurcie paczke wabikow andrzeja dostalem w tamtym tygodniu ... i nie koniecznie smuzaki bardzo dziekuje za liczne i bardzo konkretne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Przepraszam ze się wetnę.A nie lepiej wziąć much?łwkę?I przynęty bardziej realistyczne, i jakby metoda do takiego łowienia stworzona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 barwena1977 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Gorzej jak się spodoba .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Kuba - pewnie ?źe mo?źna, tylko.... ja całkiem świadomie unikam much?łwki, bo wiem jak wciąga... p?łźniej cię?źko za spina chwycić... Poza tym, te spinningowe robactwo jest całkiem urokliwe i jednak bywa r?łwnie skuteczne, a i pod prąd mo?źna prowadzić... oj... ile?ź to razy obiecywałem sobie, ?źe właśnie much?łwką dobiorę się do tych wszystkich odrzańskich opaskowych cwaniak?łw, co to zbierają jakieś meszki z powierzchni i w nosie mają mniej lub bardziej klasycznego wobka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bluzer Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 oj... ile?ź to razy obiecywałem sobie, ?źe właśnie much?łwką dobiorę się do tych wszystkich odrzańskich opaskowych cwaniak?łw, co to zbierają jakieś meszki z powierzchni i w nosie mają mniej lub bardziej klasycznego wobka... mam ten sam problem (choć łowisko inne) i ten sam niecny plan <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 E Panowie, bez przesady. Fakt ?źe mo?źna się czasem zajawić i sezon - dwa stracić na udowadnianie kwadratury koła. Jednak z czasem wraca się do oczywistych wniosk?łw:Na lina ze spławikiemna suma z castemna du?źą rzekę ze spinemna ryby ?źrące owady z muchą... Są oczywiście opcje pośrednie, mo?źna wszak i za sumem z much?łwką chodzić. Zawsze jednak trzeba pamiętać, ?źe jest to trochę sztuka dla sztuki, stojący obok spino-castingowiec du?źo łatwiej wykorzysta miejsce do skutecznego łowienia (na og?łł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Pewnie tak... pewnie masz rację... ale szafa i tak nie mieści całego sprzętu, a tu kolejna dyscyplina... a czasu coraz mniej... Mając komfort czasu (ile bym dał za ilość wolnego czasu, choćby z okresu studiowania) i dzisiejsze fundusze... hmmmmm się rozmarzyłem normalnie... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pitt
czy mozecie sie podzielic wiedza na temat tych wabikow?
jakosc? powtarztalnosc? producent ew. dystrybutor? stosunek ceny do jakosci?
i czy sa w ogole lowne?
http://www.microbait.pl/
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi