tomasxt Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jak zawsze boleniowa perfekcja. Lubie oglądać twoje wobki, jest na czym oko pocieszyć, prawdziwy majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Jeszcze rzut z przodu i dla porównania z boku Dzięki za mile słowo, niestety obowiązki, praca, dom itd. często bardzo mi rozwleka prace nad przynętami, które niestety są bardzo czasochłonne. Jak się zabiorę z struganie to potrafi mi się przeciągnąć nawet miesiącami z rozgrzebanym "warsztatem" w salonie tylko ja tak mam? Edytowane 30 Marca 2013 przez Homegeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Dominik jak zwykle fajne i od kilku sezonów w tym samym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ja lubię trochę mocniejszą pracę woblera boleniowego.Speedu unikam jak tylko się da , choć też niekiedy daje super efekty .Tyle że wszystko duże co złowiłem ,łowiłem wolniej z przyspieszeniem.Raczej liczę że rybka zassie przynętę w całości-w przypadku wolniejszego prowadzenia 99% ataków tak się kończy.Dlatego wielkość kotwic ograniczam jak się tylko można-wiadomo bez przesady.Praca tego którego oglądałem w twoim wątku była bardzo fajna,mocna i raczej nie trzeba było by go prowadzić speedem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) teraz kwestia 1-2 dni jak wyskoczę je poustawiać nad wodą, okaże się co wobki potrafią Oczywiście mimo to, że wszystkie są do siebie zbliżone budową to każdy jest jednak minimalnie inny.Raczej spodziewam się, że będą pracować zgodnie z założeniami czyli drobna drżąca praca, to jednak wśród 20 czy 30 woblerów, 2 czy 3 egzemplarze trafią się dokładnie tak jak mówisz z szerszą pracą raczej pod troszkę wolniejsze prowadzenie, co wynika z niewielkich różnic w obciążeniu - jego rozmieszczeniu czy też kształcie korpusu - uroki ręcznego wykonywania wobków. Ale ta praca też nie jest do końca przesądzona, można ją modyfikować poprzez delikatne przygięcie steru do przodu, wtedy wobler rzeczywiście dostaje szerszej pracy i wolniejszego prowadzenia lub do tyłu wtedy ją delikatnie wytraca. "Seryjnie" wklejam woblerom stery pod delikatnym kątem co daje lepsze trzymanie się nurtu i większe pole do popisu w kwestii głębokości prowadzenia. Edytowane 30 Marca 2013 przez Homegeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jak uzyskujesz taki fajny efekt łuski? Podkład z siateczki? Czy odciskasz? Jak?Jakie kółeczka łącznikowe stosujesz?Poszukaj siatki cięto-ciągninej o jak najmniejszym oczku (tak zrobiona jest ta łuska). Tomy ostatnio fotografuje na takiej swoje woblery. Od 4 lat jej używam i nic lepszego jeszcze nie znalazłem.. Można ją kupić na allegro. Bardzo fajne są też siatki fototrawione używane w modelarstwie - sprawdzają się przy najmniejszych woblerach. Nimi można wyciskać na foli spożywczej - samoprzylepna jest trochę za gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Część już wykończona, nowe malowanie oliwka z grafitowym grzbietem 8cm i 6cmObraz 004.jpg Obraz 010.jpgSuper ta łuseczka, a co do oliwki to moim zdaniem najlepszy kolor pod bolka no i te oczyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 dzis wpadly mi do pudelka 2 uklejeczki od Dominika powiem szczerze super wykonanie bardzo estetyczne no i pracuja fajnie choc na prawdziwe testy jeszcze chwile poczekaja , luska lux pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Dzisiaj do mnie dotarła duuuża ławica woblerów, wiele z nich gościło na zdjęciach w tym wątku, do tego dostałem kilkanaście przynęt do wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 mam nadzieje, że wobki dadzą wam rybki PS jestem bardzo zaskoczony z jaką sprawnością zadziałała poczta dostarczając paczuszki na drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ten ostani wobler ma przepiękną łuskę jak na siatkę Leduchowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 świetnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Dzięki! pracuje nad usprawnieniem "produkcji", niebawem powonieniem wrzucić tu kolejne produkcje Jak tylko wrócę do polski w przyszłym tyg ruszam z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Piana Dominik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Gdzie Cię zagramanicę rzuciło?A wobaski pierwyj sort!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 taki mały weekendowy a'la "urlop" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Jak się zabiorę z struganie to potrafi mi się przeciągnąć nawet miesiącami z rozgrzebanym "warsztatem" w salonie tylko ja tak mam?Nie tylko Ty tak masz. Ja, na szczęście, tego rozgrzebanego warsztatu nie mam w domu bo by mnie żona razem z woblerami pogoniła Boleniówki pierwsza liga, świetnie się prezentują. Na tym ostatnim zaje... łuska Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Coś tam powoli wychodzi. Łuska i malowanie jak dawniej, minimalne zmiany w kształcie korpusów i jedna nowa bardzo udana konstrukcja 6cm Od lewej :9cm - 12g7cm - 8g6cm - 7g Dzisiaj przy ustawianiu woblerów w wodzie pokazały swój potencjał, uwiesił się taki oto bolo Edytowane 18 Maja 2013 przez Homegeon 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 No wkoncu pokazales wyroby 6cm model bardzo ciekawy podoba mi sie malowanie tego srodkowego z fotki.... zreszta w twoich wyrobach wszystko jest luxus , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 pierwyj sort te boleniowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Powoli wracam do produkcji moich sprawdzonych woblerków, a także pracuję nad kilkoma nowościami Ten rok wniósł bardzo wiele do mojej twórczości woblerków. Pomimo prawie 7 lat tworzenia przynęt ciągle uczę się czegoś nowego z każdym wykonanym woblerem. Na nadchodzącą wiosnę postanowiłem stworzyć na wzór moich starszych, sprawdzonych produkcji kilka woblerków dedykowanych łowieniu kleni, jazi, boleni i innych drapieżników zamieszkujących nasze wody. Jako pierwszy, chciałbym się pochwalić nowym woblerem - DL SMARTImitujący narybek, drobny woblerek o długości 30mm, bardzo lotny, jego waga oscyluje w okolicy 2g, charakteryzuje się drobną migoczącą pracą.Jest bardzo stabilny w mocnym nurcie czy też przy bardzo szybkim prowadzeniu.Jak większość moich przynęt, jest wolno tonący.W zależności od sposobu prowadzenia z powodzeniem można go poprowadzić na głębokości od 20cm do 80cm CDN. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Homegeon 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Siemka Domino ,jak ma 30mm to jakie dwie kotwy podczepiasz by się nie czepiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 czuję tu już piane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Siemka Domino ,jak ma 30mm to jakie dwie kotwy podczepiasz by się nie czepiały?Te akurat się czasem czepiają ponieważ to rozm.14 ale nie jest to uciążliwe, ponieważ szybko się rozplątują, można całkowicie wyeliminować splątania stosując mniejsze kotwiczki w rozm 16-18 tylko niestety ciężko takie dostać czuję tu już piane Kuba, zgadza się, pianka, odkąd zacząłem zgłębiać jej tajniki, odkładam balsę na dalszy plan Edytowane 19 Listopada 2013 przez Homegeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi