Skocz do zawartości

"wobki DL"

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

wychodzę  założenia, że naturalne i proste malowanie w zupełności wystarczy żeby przynęta była atrakcyjna dla ryby, resztę odwali już sama akcja wobka :)

Witam.

Zgadzam się z Kolegą. Akcja woblera jest nadrzędnym jego atutem.

Bardzo podoba mi się kształt i malowanie Twojej boleniówki "Slim 6" - SUPER!!! .

Łuk grzbietowy jaki zastosowałeś w kształcie korpusu (przy założeniu "standardowego" przesunięcia środka ciężkości w stronę przedniej dolnej części korpusu) prawdopodobnie będzie woblera dobrze "trzymał wody" - nie powinien wyskakiwać nawet przy większym migotaniu (nieco bardziej agresywnej pracy...a kształt takowej troszkę sprzyja....oczywiście ostatecznie wszystko zależy od ilości i rozmieszczenia obciążenia) i szybkim tempie prowadzenia.

Też obecnie działam nad dość mocno "wygrzbieconą" boleniówką ...obecnie sprawdzam różne warianty wyważenia. Jednak moja to nie będzie "slim" lecz prawdziwy "grubas" :).

Pozdrawiam i życzę kolejnych ciekawych woblerowych pomysłów.

Dokładnie jest tak jak mówisz :)

obciążenie skupione przy przedniej, dolnej krawędzi woblera, co sprawia, że wobler przy ekspresowym prowadzeniu jest bardzo stabilny i dostaje b.drobnej drżącej pracy o dużej częstotliwości.

Ja raczej skłaniam się ku możliwie najbardziej spłaszczonych bocznie - smukłych korpusach, szczególnie w boleniówkach. Łatwiej jest w takim woblerze nadać zamierzoną prace i nie trzeba dodawać dużej ilości ołowiu.

DR 3cm ... oj piękne...

ciekawe czy potrafią myszkować ;)

Ostatnio jak czytam o tym myszkowaniu i tzw. mykach to zastanawiam się jakim cudem do tej pory udawało mi się łowić na woblery które mam w pudełkach, bo i myków i myszkowania zaimplemetowanego nie mają -_- ;).

hahah, Rafał te wobki nawet laske robią :DDD

W takim razie poproszę 100szt, zamierzam wszystkie przetestować ;).

@Homegeon, fajne boleniówki w wersji slim robi także @spinnerman.

Powiedz mi, jest jakaś mośliwość wytargać od Ciebie Twoje slimowe bolenióweczki ?

• Like 1

Udało mi się wykończyć kilka wobków do prezentacji :D
2 modele Stream 3 i 4, mocna ogonowa praca, stabilne w nurcie, myślę, że brzanki nie przejdą obojętnie :)

A w  Diverkach i doszło jedno nowe malowanko z "ciepłym" brzuszkiem.

post-47292-0-20797800-1391769800_thumb.jpg post-47292-0-33852200-1391769854_thumb.jpg

post-47292-0-89326600-1391770033_thumb.jpg

Edytowane przez Homegeon
  • Like 6

Świetne woblery, stout ma zjawiskową pracę, nie mam jeszcze boleniówek ale kleniowe naprawdę trzeba mieć w pudełku, wszystko jest filigranowe o bardzo naturalnej pracy. Dobra robota, polecam. 

Faktycznie,na filmie Stout wygląda super,boleniówka też zachęcająco błyska :)