Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginalne wzmocnienia jakie robi Xzoga są raczej ozdobne. Są za krótkie i za szerokie żeby mogły coś wnosić do wytrzymałości. Sam dorabiam czasem krótkie tulejki na zakończeniu dolnika. Jakoś lepiej sę wtedy czuję :P

Producent podaje wytrzymałość bez żadnych wzmocnień więc nie ma obawy że coś strzeli.

Robert a czy dysponujesz jakąś fotką takiej tulejki zamontowanej juz na uzbrojonym patyczku.

Nosze się z zamiarem uzbrojenia takiej X-zogi  G-75  12 kg pod sumka.

Rurka dilnikowa, tak ja nazwijmy do blanku TAKA G 75 12kg jest konatrukcyjnie tak zrobiona, ze ze w miejscu laczenia ma minimalnie wieksza srernice niz na samym koncu. dopasowany uchwyt ECS nie przejdzie przez lacznie na wlasciwe sobie miejsce, a rurka poza zlaczem ma juz rowna srednice :) Uznalem ze to zgrubienie jest konstrukcyjnym wzmocnieniem zlacza. Fabryczna tulejka, raz ze krociutka wchodzi na zlacze ze sprym luzem, wiec albo trzeba by nadlozyc.kleju albo zaomotkowac i wkleic owa tulejke, co dla wzmocnienia nie mialo by wiekszego znaczenia. Czesc meska wchodzi w dolnik na dl niecalych 10 cm i wyjmowana wydaje dzwiek podobny do korka z.pustej butelki :)

• Like 1

Napisz koniecznie. Mi po głowie chodzi taki watek: nasze narzedzia, albo nasze myki, bo chyba kazdy jakieś ma przy budowaniu wedki:

Mi bardzo sie sprawdza taki skalpel...  Po pierwszym lakierowaniu, wszelkie dziobki tak sprofilowanym ostrzem podcinam z wielka latwością i równością

post-47734-0-37024000-1400154809_thumb.jpg

Edytowane przez yglo

Fajny. Ja do obcinania skaz pierwszego lakieru używam połówki zwykłej żyletki. Przy pierwszych oznakach stępienia - wyrzucam. Szybko się tępi, ale ścina lakier jak masło. Acha, odradzam półokrągłe skalpele, trudno przewidzieć miejsce kontaktu z powierzchnią lakieru, można ciachnąć nie tam, gdzie trzeba.

Edytowane przez krzysiek