karolkrause Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Oryginalne wzmocnienia jakie robi Xzoga są raczej ozdobne. Są za krótkie i za szerokie żeby mogły coś wnosić do wytrzymałości. Sam dorabiam czasem krótkie tulejki na zakończeniu dolnika. Jakoś lepiej sę wtedy czuję Producent podaje wytrzymałość bez żadnych wzmocnień więc nie ma obawy że coś strzeli.Robert a czy dysponujesz jakąś fotką takiej tulejki zamontowanej juz na uzbrojonym patyczku.Nosze się z zamiarem uzbrojenia takiej X-zogi G-75 12 kg pod sumka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Rurka dilnikowa, tak ja nazwijmy do blanku TAKA G 75 12kg jest konatrukcyjnie tak zrobiona, ze ze w miejscu laczenia ma minimalnie wieksza srernice niz na samym koncu. dopasowany uchwyt ECS nie przejdzie przez lacznie na wlasciwe sobie miejsce, a rurka poza zlaczem ma juz rowna srednice Uznalem ze to zgrubienie jest konstrukcyjnym wzmocnieniem zlacza. Fabryczna tulejka, raz ze krociutka wchodzi na zlacze ze sprym luzem, wiec albo trzeba by nadlozyc.kleju albo zaomotkowac i wkleic owa tulejke, co dla wzmocnienia nie mialo by wiekszego znaczenia. Czesc meska wchodzi w dolnik na dl niecalych 10 cm i wyjmowana wydaje dzwiek podobny do korka z.pustej butelki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Robert a czy dysponujesz jakąś fotką takiej tulejki zamontowanej juz na uzbrojonym patyczku.Nosze się z zamiarem uzbrojenia takiej X-zogi G-75 12 kg pod sumka. Chodzi Ci o coś takiego?: http://jerkbait.pl/topic/12864-ręcznej-roboty-cd-customy-krzyśka/page-4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) Ma zdjeciu firmowa tulejka Edytowane 12 Maja 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Chodzi Ci o coś takiego?: http://jerkbait.pl/topic/12864-ręcznej-roboty-cd-customy-krzyśka/page-4Tak Krzysiek o to mi chodziło Swoją drogą piękne projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Dawno i nieprawda.W dwóch przypadkach to były tuleje z nierdzewki wytoczone przez Piotrka Matusiaka, w jednym - masywny winding check, w jednym mosiężna, chromowana tulejka od węża od natrysku - akurat miała odpowiednie fi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 No dokładnie tak to wygląda jak w projekcie z tym castem. Bardziej w przypadku Xzogi jako zabezpieczenie przed zgnieceniem lub rodzaj zakończenia ozdobnego. Robilem to z roznych materiałów, nierdzewka, aluminium, mosiądz, brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 No X-Zoga Taka66 4kg już ma ok.10 ryb na koncie i mogę powiedzieć z czystym sumieniem że jest to zarąbisty patyk Boleniowy.Świetnie amortyzuje mocne strzały Rap.Szybkość blanku w sam raz pod bezsterowce.No i Panowie-MOC!!!w dolniku.Dla mnie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Krzysiek czy "dawno i nieprawda" oznacza ze teraz nie krecisz wedek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Pojedyncze sztuki. I nie wstawiam zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Ze nie wstawiasz to szkoda... wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Cóż zrobić, nawet nie za bardzo mam czym focić. Tak sobie dłubię po domowemu, od wieczora, do wieczora. Czasu nie mam i skończenie kija zajmuje mi do dwóch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Zawsze mi gały na wierzch wychodziły na widok wędek spod Twojej ręki!!! No to gdzie sie uczyc i podpatrywac???? Edytowane 15 Maja 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Dawaj sygnał, kiedy będziesz mógł wpaść i jak akurat będę coś robił - usiądziemy, napijemy się kawy, wypalimy po jednym Nawiniemy coś, nałożymy lakierek, obejrzymy neta, zdjęcia, pogadamy, pogładzimy lakierek... Robię teraz Lamarem, a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Od dłuzszego czasu ProcoteTyle ze ja Krzysiu po 22 to juz nie widze na oczy, mam ten luksus ze moge krecic w dzien i wieczorami, a Ty nocny jastrząb jesteś Ale zaproszenie oczywiscie przyjmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 O, to może jak będę miał chwilę czasu napiszę coś o jednym i drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Napisz koniecznie. Mi po głowie chodzi taki watek: nasze narzedzia, albo nasze myki, bo chyba kazdy jakieś ma przy budowaniu wedki:Mi bardzo sie sprawdza taki skalpel... Po pierwszym lakierowaniu, wszelkie dziobki tak sprofilowanym ostrzem podcinam z wielka latwością i równością Edytowane 15 Maja 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Fajny. Ja do obcinania skaz pierwszego lakieru używam połówki zwykłej żyletki. Przy pierwszych oznakach stępienia - wyrzucam. Szybko się tępi, ale ścina lakier jak masło. Acha, odradzam półokrągłe skalpele, trudno przewidzieć miejsce kontaktu z powierzchnią lakieru, można ciachnąć nie tam, gdzie trzeba. Edytowane 15 Maja 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Ta plastikowa raczka zapewnia duza stabilnosc a ciecie odbywa sie koncówką zakrzywienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Jasne, jasne. Chodzi mi o te wypukłe. Jak już takiego zaokrąglonego-wypukłego używam, to tylko z lupą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 (edytowane) Ukręcił mi sie kolejny NFC G.Loomis czyli St 865-2 (IM) Kierunek napisu na wyraźne życzenie właściciela Edytowane 20 Maja 2014 przez yglo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 O, to może jak będę miał chwilę czasu napiszę coś o jednym i drugim. http://jerkbait.pl/topic/31244-własne-filmy-z-lakierowania-omotek/page-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Krzysiu, dla Ciebie.... toczenie moze byc calkiem przyjemne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Fajne stanowisko pracy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 I z wiatrem ale bardzo sezonowe... zdjecie on line... zmykam toczyc... bo Odra za tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi