Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Daniel,a cotototo jest przypięte do Sub-Zero. Zmieniłeś komodę? :D.

Fajny patyk,w Twoim minimalistycznym stylu

A takie tam...testowane motowidlo :)

Patyk taki zdradliwy. Cienki i wygladem dosc finezyjny. Ale jak sie "wlacza" to wychodzi kafar.

Cos jak ten Twoj jaziowiec - kleniowiec . Tyle, ze krotszy i mocniejszy.

• 2 tygodnie później...

Poza fotkami krajobrazowymi, czasami mozna pokazac zywy organizm napotkany dzieki tej SC IV SW w wykonaniu niezrownanego @yglo.

W kategorii pstrag potokowy, to na razie szczytowe osiagniecie granatowej "wandeczki", fota ponizej.

Troche wiecej szczegolow, ale jednak banalow, dotyczacych tejze rybki w watku pstragowym 2014 w dziale wiesci znad wody.

Pozdrawiam

Guzu

61%2B000.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 6

Czesc chlopaki :)

Po dwutygodniowym "odjeciu" od spraw rodbuildingowych spowodowanym wyjazdem na ryby, w koncu powrot do rzeczywistosci... A w niej ostatni projekt czyli Batson RCLB 40 lb. Wedka dla kolegi, ktory lowi na dalekiej polnocy. Bedzie do pary z RCLB 50lb juz sprawdzonym w boju na dorszach i halibutach :)

post-47734-0-99016900-1412659690_thumb.jpgpost-47734-0-88048900-1412659728_thumb.jpgpost-47734-0-80168400-1412659769_thumb.jpgpost-47734-0-86446900-1412659814_thumb.jpgpost-47734-0-61270400-1412659866_thumb.jpg

ps. z mojego wyjazdu musze dac wyraz oczarowaniu jakiemu uleglem dla wedeczki na blanku MHXa DS820. 8lb a poradzila sobie z 45cm okoniem, potem wylozyla z 8m szczupaka 87cm a jakby tego bylo malo wylowilem na nia ok 50cm wegorza... po regularnym braniu :)

Ale o wyjezdzie za kila dni napisze... Pozdrawiam

y.

Edytowane przez yglo
  • Like 2

Czesc chlopaki :)

Po dwutygodniowym "odjeciu" od spraw rodbuildingowych spowodowanym wyjazdem na ryby, w koncu powrot do rzeczywistosci... A w niej ostatni projekt czyli Batson RCLB 40 lb. Wedka dla kolegi, ktory lowi na dalekiej polnocy. Bedzie do pary z RCLB 50lb juz sprawdzonym w boju na dorszach i halibutach :)

attachicon.gifCAM01188.jpgattachicon.gifCAM01186.jpgattachicon.gifCAM01193.jpgattachicon.gifCAM01198.jpgattachicon.gifCAM01199.jpg

ps. z mojego wyjazdu musze dac wyraz oczarowaniu jakiemu uleglem dla wedeczki na blanku MHXa DS820. 8lb a poradzila sobie z 45cm okoniem, potem wylozyla z 8m szczupaka 87cm a jakby tego bylo malo wylowilem na nia ok 50cm wegorza... po regularnym braniu :)

Ale o wyjezdzie za kila dni napisze... Pozdrawiam

y.

Cześć, nadrabiam zaległości w lekturze. Mam nadzieję, że wydarzenia poprzedzające i wyjazd były udane i pozostawiły tylko miłe wrażenia :)

Tak mnie zastanawia, więc choć mimo, że trochę się boję zapytam, ten MHX to może dziwnie i lekko zbrojony był :o

JanuszD... ten MHX zbrojony jeszcze nie "dziwnie" ale juz lekko do 4,5L i LGST 4,5 fuji sic na szczycie.

Daniel... To tytulowa fotka dla mojego watku: wedka jest, las jest... Wszystko gra na 6stke :)

Edytowane przez yglo
  • Like 2

To moze ja odpowiem:) Pianka na fore konczona jest omotka, ktora trzyma zaczep do przynet. Calosc jest zalakierowana.

Dzięki za info , myślałem raczej o tej piance na końcu rękojeści ba tam coś niby jest ale dokładnie nie widać. Zakończenie uchwytu kołowrotka i początek pianki mnie najbardziej interesuje. Tam coś jest tylko nie wiem czy to jest właśnie taka delikatna omotka czy  sam lakier.

Moje pytanie wzięło się stąd,że chciałbym zrobić TVS TS z insertem wewnątrz na fore 2-3 cm pianki, zakończenie podobnie lub tylko pierścień i żadnych omotek. Tylko nie wiem na ile potrzebna jest omotka.

Idealne pytanie do Zbyszka @yglo.

Pewnie niedlugo odpowie :)

zakonczenie npsa w kierunku dolnika robilismy z wc i z omotka, lzej i zgrabniej wychodzi z omotka, to samo z przejsciem z woven carbonu na pianke. Szczegol jest jeszcze taki ze jak sie w jednoczesnie zamawia przez internet rurke i wc to trudno dobrac srednice bo rurki mimo deklarkwanej nie trzymaja zew i potem trudno wc ustabilizowac na rurce.

Edytowane przez yglo
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Fajne ryby Zbyszek  :)

Mam pytanie bo widzę nie po raz pierwszy MHX-a w Twoim wykonaniu a mojemu kumplowi podoba się bardzo Twój styl i MHX-y ;) .

Od kilku osób słyszałem o niedogrzanych szczytówkach w MHX-ach,- czy to prawda? Dotyczy to wszystkich blanków MHX?