yglo Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Bedzie lada moment, troche to trwalo, bo projekt obejmowal piec wedek, oprocz traveli jaszcz te; Edytowane 1 Lutego 2015 przez yglo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Projekt P5 gotowy... travele: Batson IC747-3 IC847-3 MHX905-3Jedosklady: Batson ISWB945 dwie szt dokladniejszy opis wedek i ich wlasciwosci - jak obrobie zdjecia z aparatu fot, te sa z tel... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Uuuu,ładny ten arsenalik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 noooo, ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Piotr, Twoje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Piotr, Twoje?Tez typuje na sylwestrowego żartownisia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Nie trybię. W czym rzecz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Projekt P5 czyli pitt -pięć wędek. Trzy travele i dwa swimaitowe blanki Batsona.Travele żaden problem wybrane z oferty FC i na miejscu, ale blanki 7’10” ft w jednym kawałku... okazałay się trudne do ściagnięcia z USA, ale nie dla Roberta z BRC, tu szczególne podziękowania za sprawne dostarczenie blanków i bez zabijających kosztów.Także kolejne jednoczęściowe długasy jeśli się trafią, są już wyłącznoscią BRC Travele;IC 747-3 którciak trzyczesciowy 25lb, realnie do 100-120g sztywny o pełnym ugieciuIC847-3 trójskład crankbaitowy, 25lb opisowo, ale nie czuc tej mocy więc uzbroiłem go gesto na 10 przelotek + szczyt, bo i ugiecie głebokie... po sam łokiećMHX TR905-3 najdłuzszy 230cm trojskład i znowu 25lb, ale morskie, z niemal nieruchomym dolnikiem, zbieznosc piramidy egipskiej, wędka w załozeniu do swimbaitów +/- 150g Dwa ISWB945 jednoskłady swimbaitowe, blanki dedykowane do tej metody. Prawie 240cm w jednym kawałku, mięso, waga, konkret, 30lb, 2-6ozTu własnie mogłem porównac te same dwa modele gdzie waga jednego 117g a drugiego 107g, szczyt jednego 3mm a drugiego 3,2mm dolniki tez rózniace się minimalnie, srednice i zbieżnosc ciutkę inne w każdym. Jednak w naginaniu przed zbrojeniem i po uzbrojeniu jakiejś szczególnej róznicy nie zauwazyłem... Zbrojenie ekonomiczne fuji alkonity, ECSy 16, jedynie TR ze względu na zbieznosc wymagał 17stki no i trafiła się dwustonnie otwarta z oferty fuji, szczyty we wszystkich wedkach dojechane 6L i zakonczone FST7...Ot i tak, a reszta na zdjeciach i może za pare miesiecy w telefonie i @ - opowiesci znad wody... Edytowane 4 Lutego 2015 przez yglo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Projekt P5 smakowicie to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam, Jaki jest realny gorny c/w jednoczesciowych swimbaitow? Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Tester dla TR905 i dla ISWB Dla ISWB mozna sie pokusic o 200g spokojnie Edytowane 4 Lutego 2015 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 A jak wyszły wagowo travele? Krótszy z Batsonów szczyt uzbroiłeś w przelotki jednostopkowe? Była fajna fotka a po edycji zgineła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Poniewaz travele jeszcze chwile u mnie polezą przed wysyłką to je poważe a jak trafi sie ktos w moim iglo, to porobimy fotki ugięcia.Fotki jeszcze powrzucam, robie to z doskoku.... jestem w pracy wszystkie sa pozbrojone na szycie w Lki 6 Edytowane 4 Lutego 2015 przez yglo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik.kdp Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Cześć Koledzy,To jedna z chwil które najbardziej lubię, chwila podzielenia się efektem pracy, a dokładniej efektem przebudowy.Dostałem do przerobienia wędkę St.Croix WSW90L2, czyli 9ft,1/8-3/8 oz., 4-8lb w szczycie 2.2mm w dolniku 11,5mm czyli na tej długości piękny ołóweczek, kluseczka, a’la mucha o ciepłym, pełnym i kołowym ugięciu. Zachowała się komuś w bardzo dobrym stanie i taka trafiła do mojego Kolegi, który patrząc na wejściową 30LV aluox i kolejne LV aż do nr. 8 na szczycie i taka szczytową zakończoną... uznał że to niemożliwość jest w dzisiejszych czasach... do tego serdel korka na fore i równie grubo zakorkowany dolnik... Pomysł był natychmiastowy, lekko, minimalnie, wiec Minimy Ti chrom Pac, fuji SKSS 16 i troszkę pianki... duplon od Niemców. I nie pierwszy to już raz nim pomyślałem żeby zrobić zdjęcia stanu wyjściowego... stałem z nożykiem nad przelotkami... i z nożem nad korkiem zaspawanym bardzo mocną żywicą, która niemal wżarła się w blank.Z innych ciekawostek to fabrycznie pod DPSem17 była nawinięta ściśle i twardo makulatura jaką się kończy papier toaletowy, stopki LV-ek polakierowane jakimś lakierem o twardości szkła i bardzo chudziutko. Blank obrałem wiec do żywego grafitu, przetarłem bezbarwnym lakierem poliuretanowym. Przelotki ustawiłem w nowych miejscach... od 25LV do 5L i zakończyłem fuji sic FST 5.5 Ilość 9szt + szczyt tak, aby odebrać z blanku to głebokie, niekończące się ugięcie... i moc przekraczającą w moim odczuciu znamionowe 8lb...Witam,Byłbym wdzięczny, jesli mógłbyś cos wiecej napisać o tak przerobionym kijku. Czy komfortowo obsłuży smużaki (1,5 - 2g), czy można go jakość porównać do FX902 lub FX903?Pozdrawiam,DominikEDIT (co by nie zaśmiecać): yglo, oczywiście, nie było pytania. Edytowane 4 Lutego 2015 przez Dominik.kdp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 jbk : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam,Byłbym wdzięczny, jesli mógłbyś cos wiecej napisać o tak przerobionym kijku. Czy komfortowo obsłuży smużaki (1,5 - 2g), czy można go jakość porównać do FX902 lub FX903?Pozdrawiam,DominikDominiku, byłbym wdzieczny gdybys mnie zwolnił z porównywania FXów do St.Croix WSW90L2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Taka dlugosc rurki pewnie fajnie wywaza kij, woven jest dosc ciezki, a tvs bardzo przyjaznie lezy w lapie, choc mozna go ciut podrasowac by jeszcze przyjazniej lezal... ale o tym, i ze to indywidualne odczucie, juz niebawem Fajne wykonanie Yglo , mógłbyś pokazać ten "myk" z podrasowaniem TVS -a , czy jeszcze nie działałeś w tym kierunku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Robas, to zaden "myk" a jedynie zamiana nakretki na SKSSowa i troche lakieru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) jbk:wagi gotowych wedek (waga z Ikei) IC747 155gIC847 161gTR905 196ISWB piankowy 211gISWB burnt 216g Edytowane 5 Lutego 2015 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Morski SCIV a´ka "Kosmita w smokingu" czyli prezentowany na lamach tego watku "SUB ZERO" zbiera zniwo, gdziekolwiek sie pojawi http://jerkbait.pl/topic/50567-pstr%C4%85gi-2015/page-27#entry1613524 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Robas, to zaden "myk" a jedynie zamiana nakretki na SKSSowa i troche lakieru 20150205_085056.jpga to rzeczywiście może poprawić przyleganie palca na wyżłobieniu w tej nakrętce , mnie osobiście uchwyt SKSS nie leży , TVS już bardziej , choć w 17 może lepiej jeszcze podejdzie , przy następnej budowie( z 17-tką ) spróbuję zamienić tą nakrętkę dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 @yglomjölnir rozprawiczony w pierwszy dzien, zdjecia takie sobie ale marcel obiecal poprawe a walorami wedki jest zachwycony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Dzieki, to miod-ryba na moj warsztat Edytowane 11 Lutego 2015 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Napisz coś Zbyszek o naszych MHX-ach do swimbajtów..... Robią się? Prawie bliźniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Andrzeju, Twoj i moj MHX, to blizniaki ale do Batsona jakby daleka droga Ale powaznie... Calkiem niezauwazone az do wyprzedazy staly w FC MHXy z grupy Light Saltwater, dlugosc 7'6, dwusklady, ktore firmowo w dziale aplication maja wpisane: divers, flippin', jerk baits, swim baits.To modele L904-2 i L905-2.Ja wybralem dla siebie 905, smuklejszy, o pelniejszym ugieciu, odczuwalnie lzejszy, choc w opisie tabelkowym mocniejszy 12-25lb, 3/4-2oz, dolnik 15,5mm szyt 2,8mm. Juz po gieciu i po probach z podwieszaniem gum, ocenilem go realnie do 100g z plusem nawet. Po godzinie od zakupu blanku byl u mnie pod praca Friko i po ogledzinach zgarnal nastepnego dnia model 904-2, ten bardziej szczytowy, mocniejszy i ciezszy w lapie pomimo opisu 10-20lb i cw 3/8-1 i 5/8 oz. Nie ukrywam ze najpierw motorem byla wyprzedazowa cena blanku (200zl) ale moj zachwyt z dnia na dzien umacnial sie wraz ze zbrojeniem kolejnego egz 905 na ktory namowilem Andrzeja. Obie 905 ida pod casta, moj jak to u szwca... goly, jedynie ze spasowanym ECSem16, a na Andrzejowy juz beda wchodzic przelotki... ps. gdybym mial tworzyc " dobrana pare" to do swimbaitowego casta MHX 905-2 ubralbym pod spina to: i hajda na szczupaka Edytowane 12 Lutego 2015 przez yglo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi