yglo Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A to jest taka moja styropianowa podkładka z "rynną" do opisywania blanku, można mieć kilka takich podkładek o różnej głębokości rynny, naprawdę pomaga 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Wreszcie cos dla siebie zlozylem Blank SWB956 Blend MHXa 7'11" 25lb 1-4oz, lzejsza swimbaitowka MHXa dotarl bez rujnowania kieszeni dzieki Robertowi BRC... Kolorystycznie pod multik, pod lape korkoguma, rekojesc taliowana ( wirus od pitta), dl 39cm od konca gruszki do pazura...Yglo, a masz może zdjęcie z ugięciem tego blanku? Czy faktycznie ważył tyle ile podaje producent? Dobrze jest wyważony? Czy te 4oz ogranie bez problemu? Ja tam lubię swojego Lamiego, ale lubię też szlifowany grafit i zastanawiam się czy by nie złożyć czegoś lżejszego pod jerki 100g i buldawgi regular . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Robson,jutro wieczorem skrobnę i wrzuce.... będzie u mnie Guzu i zrobimy zdjęcia. Na razie wedka czeka na skandynawskie otwarcie, które nastapi po 16 lipca.... Edytowane 29 Czerwca 2015 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Spotkanie blankowo - wedkowe z Danielem odbyło się dziś u mnie na tarasie... Jak zwykle mało czasu, temat za tematem, naginania, testy, rzucanie przynętami, ciąganie butli 2,5l z woda po trawie... która to butla miała udawac rybe... kawa, czeresnie i paczki... Słowo ze nie wiem co napisac... istny kalejdoskop Na pewno ustaliliśmy harmonogram prac, Danielowi przybyło wedek... mi blanków bilans jednym słowem na duzy plus... A sedno wyłania się takie, ze wedki maja być crankbaitowe w ugięciu, mięsiste ale lekkie, wysokomodułowe i tez nizej ale nie tak nisko...RX7, MHXowy blend... nawet SCII... ale maja mieć płynne głębokie ugięcie.Na zdjęciach moj MHX Swimbait SWB956 ale gielismy tez Batsona CB76H, MHXa CB907 oba w kalasie 25lb, Lamiglasa Black Salta 17lb, Batsona CB76MH (14lb), perełke któera odeszła już do historii czyli XSW72MM (15lb).... 130g pod szczytówką SWB956 Głeboko pracujący o adekwatnej mocy SWB956 Edytowane 30 Czerwca 2015 przez yglo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dziękuje pięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ten SWB956 ile maksymalnie machnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ten SWB956 ile maksymalnie machnie? Maksymalnie to wedle umiejetnosci, siły rzucającego i potrzeb. Firmowo opisany jest do 4 oz... które na nim nie robia wrazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Dzieki Mistrzu za goscine i mozliwosc poprzyginania paru patyczkow w warunkach laboratoryjnych Do nastepnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 jak juz Panowie naginaliście Lamiglasa Black Salta 17lb , to jak go porównać do Lamiglasa IM7 17lb , blank wolniejszy , porównywalny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 jak juz Panowie naginaliście Lamiglasa Black Salta 17lb , to jak go porównać do Lamiglasa IM7 17lb , blank wolniejszy , porównywalny ?Porownanie black salta do poppinga im700 17 lb jest bardzo łatwe.To kompletnie inne konstrukcje.Black salt mocniejszy - saltwater.Czuly szczyt. Potem jeszcze trochę zycia, a od polowy pien.dosłownie. Taki bardzo ucywilizowany hot shot na duże ryby.także zupełnie co innego niż im700. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 ok ,dzięki za odpowiedzchciałem robić z niego uniwersał łódkowy - morze za jakiś czas zrobię , ale na razie zostanę przy IM700 , typowo pod gumę , kijek na jesień mam nadzieję że powstanieTwój IM700 to w jakiej jest długości ? używałeś go do gum czy tylko za pstrągalami gonisz na twarde przynęty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 ok ,dzięki za odpowiedzchciałem robić z niego uniwersał łódkowy - morze za jakiś czas zrobię , ale na razie zostanę przy IM700 , typowo pod gumę , kijek na jesień mam nadzieję że powstanieTwój IM700 to w jakiej jest długości ? używałeś go do gum czy tylko za pstrągalami gonisz na twarde przynęty ? Moj im700 to poping im700 213 cm 17 lb.Lowie nim pstragi roznymi przynetami. Aczkolwiek technika "opadu" jeszcze nie lowilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Moj im700 to poping im700 213 cm 17 lb.Lowie nim pstragi roznymi przynetami. Aczkolwiek technika "opadu" jeszcze nie lowilem.no właśnie o tego mi chodzi , będzie uzupełnieniem do słabszego modelu , muszę jeszcze raz go obdukać , choć chodzi za mną jeszcze infinity bassno i tylko do tzw" opadingu " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 NFC ST964-2 (IM)czyli 9'6" długości, dwuskład opisany 10-21g i mocy 12lb, fast/medium o szczytówce 2mm i dolniku 13mm. Szczyt bardzo długo jakby nie przyrasta w średnicy, potem loomisowy kielich i dolnik istna " kierownica" dla szczytówki, rzutowo fenomenalny, wydłubałem z mojej prehistorii jakąs mikroskopijna rapalke bez kotwic 3g i srrru leci az miło, powyżej 10g przynętą skupioną... wrazenie pocisku a wedka po wymachu staje jak zamurowana.... Kielich na złaczu nie łamie linii ugięcia i mocy przez to jakby więcej od deklarowanej, i bez utraty czułości.... Ma być dla właściciela wielkorzecznym GRALEM (jaziowo-kleniowym, z brzanowym przyłowem) ... i ta myśl w czasie składania dość mocno mnie tremowała, bo od pierwszego dotkniecia blanku a potem po testach na sucho miałem wrazenie ze ta "gralowość" może stać się faktem... Zobaczymy, mysle ze właściciel długo nie wytrzyma i za kilka dni będzie już po testach na wodzie... A mi zostają pamiątkowe zdjęcia 20150426_074010.jpg 20150426_073912-1.jpg Tym samym dobiegła końca moja prywatna Moda na sukces, zatytułowana roboczo Kij 2,9 do 21 g. Szukałem latami aż po przekonanie, że szukam dla samego szukania. Wild River i Avid, Blue Rapid, VI+, kilka Certified Pro, Ti2000 i XMG… i Sage, jakby jeszcze było mało. Wszystkie świetne, każdemu czegoś brakowało, by mógł się stać genialnie wszechstronną wędką od maja po wrzesień, na klenie, bolenie, brzany, na burty i rafy, główki i opaski. Jeden za słabo rzucał dołem zakresu, drugi górą, ten za sztywny a tamten zbyt ustępliwy; jak już niby wszystko OK – za długi albo za krótki. I to nie są wnioski z przymiarek w fotelu, każda z wędek miała swoje szanse nad wodą, jakieś ryby, nierzadko fajne przygody (mówimy przecież, bądź co bądź, o topowych konstrukcjach); koniec końców zdarzały się wyjścia nad wodę obmyślane głównie pod kątem testowania wędki... I zawsze kończyło się tak samo: „dlaczego nie może rzucać Hermesem równie komfortowo, jak Hornetem 3?”; „Fajnie się gnie, ale nie ma z czego zaciąć”; „Przydałoby się te naście centymetrów więcej, żeby manewrować między kamieniami na rafie” albo dla odmiany „ta długość to już nie na moje lata”; i jeszcze to, najdurniejsze „fajny, szkoda, że nie amerykański”... Właściwie powyżej już wszystko zostało powiedziane. NFC St 964-2 (IM) wchodzi i zamiata. Klenie na woblery od 3-4 g + żyłka 0,18 (lepiej 0,2) – nie ma sprawy. Bolenie z dna na RH8 i RH10 albo z wierzchu na Spirity, Hermesy, bezsterowce – wymarzony kij do takiej roboty. I ładne okonie, które często przyławiały się na RH i spadały ze sztywniejszych kijów, które dotąd stosowałem do tych przynęt. Na koniec brzanka 71 cm z ostrego nurtu na niegrubym FC i poczucie pełnej kontroli nad silną i nieustępliwą rybą. Dwa tygodnie nad ukochaną rzeką z jedną wędką, tak to zawsze miało wyglądać, mimo pozorów chorobliwej sprzętomanii. Dzięki Zbyszek & Gary, świetny z Was duet 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Fajne zadanie zrobic spincasty... 8'6" kazy i kazdy 25lb w dwuskladzie do trolla... SCII, Lamiglas, Batson... Co to za jegomoscie napisze jutro z komp Edytowane 8 Lipca 2015 przez yglo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Yglo, jesli to nie tajemnica, to z jakiego zrodla bierzesz pianke? Szukam czegos lepszego niz obecnie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Pianka glownie z CMW, ta na fotach jest z Tackle24. Najbardziej zamszowa, twarda, podatna w obrobce byla ta z Tackle24. Ostatnie dostawy Bastonowskich EVA do FC wskazuja na skok jakosciowy... duzy, FC ma tez pianki "made in japan" w dl 40cm....o twardosci kamienia Edytowane 8 Lipca 2015 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Ta z Tackle24 to ta okragla, czy ta cieta na bloczki 5/5cm?Podobna cieta w bloczki mam z Guides&Blanks i dla mnie zbyt miekka.Kiedys zamawialem z CMW i byla fajna, twarda, ale mechacila sie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Z Tackle24 okragla, ma male sr wew przy odpowiedniej dlugosci...http://tackle24.de/index.php?a=778〈=eng 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Dzieki, bede cos tam u nich niedlugo zamawial to tez sobie wezme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Ja używam na rękojeści dzielone tej http://tackle24.de/index.php?a=816 , ale jak będę coś budował w pełnej rękojeści to skorzystam z opcji @yglo a kijaszki "miodzio" Edytowane 8 Lipca 2015 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Kije ladne, bo nie widac opisow Pewnie znowu zamawiajacy nawymyslal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Prawda Danielu, te moje kulfony psuja ladnosc... Edytowane 8 Lipca 2015 przez yglo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Kulfony?! A co ja mam powiedzieć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Bardzo zgrabne rekojesci zrobil @yglo w tych wedkach do trollingu. DPS 17tka i dobrej jakosci pianka to idealne otoczenie dla nawijarki tego typu : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi