Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki sprawnosci Roberta BRC w sprowadzaniu jednoskladow z USA wlasnie odebralem od kuriera blank St.Croixa 2SW76ML na nalepce :LITE POWER, MODERATE ACTION, 6-12lb 1/8-3/8 oz

Na wadze z Ikei blank wazy 49g... Pisze to bo czesto pojawia sie pyt jaki blank pod okonia i teraz wiem, ze taki bym chcial miec w swoim arsenale! Powyginalem go juz i od drobnicy po okoniowe byki, od parochow po 3 calowe gumy, od obrotek 1 po 3 i pod smukle woblerki... Subtelny uniwersal, gnie sie w pelne kolo, bez uczucia ze to juz koniec, gruboscienny, smukly, z masa skupiona w dolniku... Uzbrojony w tytany... do zakochania. No i to cieplo wynikajace z materialu, moze nie dzwieczy modulem, moze nie bedzie elektryczny i "kosowaty" ale zasysacz i trzymacz ryb z niego bedzie wybityny :)

post-47734-0-84692300-1443081537_thumb.jpg

Edytowane przez yglo
  • Like 7

• 3 tygodnie później...

Dzieki sprawnosci Roberta BRC w sprowadzaniu jednoskladow z USA wlasnie odebralem od kuriera blank St.Croixa 2SW76ML na nalepce :LITE POWER, MODERATE ACTION, 6-12lb 1/8-3/8 oz

Na wadze z Ikei blank wazy 49g... Pisze to bo czesto pojawia sie pyt jaki blank pod okonia i teraz wiem, ze taki bym chcial miec w swoim arsenale! Powyginalem go juz i od drobnicy po okoniowe byki, od parochow po 3 calowe gumy, od obrotek 1 po 3 i pod smukle woblerki... Subtelny uniwersal, gnie sie w pelne kolo, bez uczucia ze to juz koniec, gruboscienny, smukly, z masa skupiona w dolniku... Uzbrojony w tytany... do zakochania. No i to cieplo wynikajace z materialu, moze nie dzwieczy modulem, moze nie bedzie elektryczny i "kosowaty" ale zasysacz i trzymacz ryb z niego bedzie wybityny :)

attachicon.gif20150924_092507.jpg

Blank blankiem a gdzie wędka ?

Blank blankiem a gdzie wędka ?

Wedka bedzie na nowy sezon. Na duza rzeke nizinna atakowana z jednostek plywajacych  B)

Na razie dzielnie spisuje sie inne StC zbudowane przez Zbyszka :)

Pokonujac takiego "kasownika" z ligi 50+. Ktory duzej muszce w nurcie NIE przepuscil :D

PA100273.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Kij powinien sie nazywać:  T R O U T Z I L L A    

:lol: 

ps. nie gdniecie Cie w reke ta nakretka Daniel ? Ja powiem szczerze jak kiedyś już zobaczyłem Twój kijek to sie napaliłem i ściagnąłem sobie podobny zestaw NPS+nakretka ale jak przyszedl i zacząłem przymierzać do łapy to jednak się waham czy nie wymienić na standardową płaską nakrętkę

• Like 1

Wedke uzytkuje juz 2 sezony. Nie mam najmniejszych problemow z nakretka "podmieniona".

Ksztalt stopki w prezentowanej na zdjeciach Stelli 14 pogaraszal konfort lowienia. Niespecjalnie jest kompatybilny z NPS16. 

Powrot do Stelli 10 przywrocil pelen komfrot.

Nakretka w zadnym momencie nie sprawiala problemow.

Cos w tym jest, to już czwarty Legend Elite w mojej szafie ( 76MLXF2, 70MF2, 70MHF w wersji cast, no i ten najnowszy 70MHF2 w wersji spin) -  leżą mi.... ale mam tez dwa kapitalne MagBassy z Hydry Ng (MB843 i MB844) i muszę powiedzieć że też mają w sobie "to coś" ;)

• Like 1