peresada Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Nie mówię nie, ale smiac mi się chce jak wielu udowadnia iż beastmaster na przykłąd najlepszym kijem jest. Myślę że nie mieli przyjemnosci połowienia dobrze skojonym st. croix. Ot tyle :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Czyli parafrazując klasyka, "kto nie łowił dobrze skrojonym st.croix ten przegrał życie" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 trafił Pan w sedno tarczy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Friko, a skrobnąłbyś parę słów o 76mlxf2 i 70mf2. - zakres, przeznaczenie, czułość? Porównywałeś Legend Elite z Legend Extreme? Jeśli tak, to co przemawia Za tym, że w Twojej szafie stoją elitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Subiektywne odczucia subiektywnie elitki wydaja mi sie minimalnie bardziej czule czy tez czule w inny sposob niz extreme.... tutaj @WoblerWZ moglby rzucic wiecej swiatla ewentualnie .... A poza tym maja mniej wydelikacone szczytowki od swoch kolezanek z technologia TET Ale to naprawde bardzo subiektywne odczucia ktorych nie warto uogolniac Jesli chodzi o modele to 70MF2 i 70MHF2 sa dosyc podobne tylko roznia sie moca Natomiast 76MLXF2 to jest panie rodzyneczek prawdziwy ze ze swieca w reku szukac drugiego takiego to jest po prostu kij ktory trzeba miec - nie chce sie rozpisywac dlaczego i po co, trzeba wziac do reki po prostu i troche polowic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Gudebrod Dark Green 5896 Bez color preservera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Tak, bez color preservera.... czysta nic pod lakier. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Podziekowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Po wizycie i pomocy Daniela mam kilka fotek ugiecia blankow, na ile to daje wyobrazenie o ich mozliwosciach... sam nie wiem 2SW76LM 12lb i 3/8 oz NFC 964-2(HM) 12 lb 3/4 oz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Czyli parafrazując klasyka, "kto nie łowił dobrze skrojonym st.croix ten przegrał życie" Chyba nie odwiedziłeś ostatnio tematu "Pochwal się nowym sprzętem" by Cię zaciukali........... Mówi to cichy i skryty (w trosce o swoje bezpieczeństwo) miłośnik St.Croix i Cts'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Chyba nie odwiedziłeś ostatnio tematu "Pochwal się nowym sprzętem" by Cię zaciukali........... Mówi to cichy i skryty (w trosce o swoje bezpieczeństwo) miłośnik St.Croix i Cts'a Dobre :D A ten stc bardzo ładnie sie gnie :) jaki bedzie jego prawdziwy cw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 O jego czyli stc wlasciwosciach realnych tych nad woda dowiemy sie pewnie za kilka dni... wiem ze teraz lowi i lowi zgodnie z rybka na nalepce ps.ale jesli pyt dotyczy tego SW to oceniam go na jakies 15g komfortowo w gornym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Tak tak chodzilo o sw może nastąpi u mnie zmiana arsenalu dzieki zakupowi detki z silnikiem i juz po woli rozglądam sie za kijami 7"3-8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Tak tak chodzilo o sw może nastąpi u mnie zmiana arsenalu dzieki zakupowi detki z silnikiem i juz po woli rozglądam sie za kijami 7"3-8Zdecydowanie słuszny kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Zdecydowanie słuszny kierunekMógłbyś Danielu rozwinąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Mógłbyś Danielu rozwinąć ?Atak z wody na dużej rzece to same korzyści. Akurat dopasowanie sprzętu to małe miki przy wejściu w TEN świat. Powodzenia ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Atak z wody na dużej rzece to same korzyści. Akurat dopasowanie sprzętu to małe miki przy wejściu w TEN świat. Powodzenia !Tak Danielu tak samo uważam, inny lepszy świat coś jak elizjum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Chyba nie odwiedziłeś ostatnio tematu "Pochwal się nowym sprzętem" by Cię zaciukali........... Mówi to cichy i skryty (w trosce o swoje bezpieczeństwo) miłośnik St.Croix i Cts'a ... w tamtym wątku chodzi jak rozumiem o fabryczne "gotowce" st.croix.... no i powiem szczerze ze za extrimki to słowa krytyki pod adresem Park Falls jak najbardziej się należą.... natomiast tutaj may wątek rodbuilderski i rozmawiamy o tym co świadomy rodbuilder (oraz jego klient) są w stanie wyciagnąć z blanku Przy okazji muszę powiedzieć że swoją spinningową elitkę 70MHF-2 zaprezentowana kilka wpisów wyżej miałem już okazję przetestować na sandaczach i zdaje się na kilku okoniach również - jestem bardzo zadowolony. Blank łączy pewność i przenikliwość zacięcia z niezłą amortyzacją - dużo bardziej uniwersalnie mi się ten kijek jawi po sprawdzeniu na rybach. I rzecz której wiem że wielu szuka - podbicie jiga jest z samego koniuszka szczytówki nie z drugiej czy trzeciej przelotki tylko z samego koniuszka - mały ruch nadgarstka i już jig szybuje. Sprawdzane na gumie 4,5 cala + główka 22 gr. To sie naprawdę rzadko spotyka, wiec warto ten fakt odnotować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Paweł, a jaki jest zakres tej 70MHF2 właśnie z gumą 4 cale? 15-35 gram ołowiu plus guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Nie miałem potrzeby sprawdzać tak szerokiej gramatury na razie, przy 22 gr + 4.5 cala radził sobie bez zająknięcia. Przy najbliższej okazji postaram się przetestować skrajne zakresy bo teraz to po prostu łowiłem ryby i nie przyszło mi do głowy żeby metodycznie przebadać cały zakres. Intuicyjnie bym wskazał jako optimum 14-28 gr ołów + guma 4 cale. Rzuci pewnie wiecej ale czy bedzie dobrze zabierał z dna i czy będzie wystarczająca rezerwa do zacięcia - musze dopiero sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Będę czekał na testy bo zastanawiam się nad tym blankiem. Edytowane 10 Listopada 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Dzięki, pytam bo już kilka razy na forum były dyskusje co do zakresu i możliwości Legend Elite MF i MHF. Część głosów wskazywała, że zakres 15-25 gram ołowiu + guma to raczej Legend Elite MF niż MHF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Fotka z warsztatu, temat: GATTI SRX805-3TA 8' 20-50g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Nie wiem czy dobrze widzę ale na zdjęciu omotka nad fore jest bardzo blisko napisu Gatti, za blisko... Wg mnie słabo to wyglada... Jesli da radę skróć ta omotke aby miedzy nią, a napisem była większa przerwa. To taka rada czysto kosmetyczna/wizualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Nie wiem czy dobrze widzę ale na zdjęciu omotka nad fore jest bardzo blisko napisu Gatti, za blisko... Wg mnie słabo to wyglada... Jesli da radę skróć ta omotke aby miedzy nią, a napisem była większa przerwa. To taka rada czysto kosmetyczna/wizualna Nie ma przypadku w długości tej omotki.Fore jest nakręcany (KDPS) i jezdzic będzie po tej omotce, widać go na zdjęciu, stoi na pólce. Długosc dolnika przy balansie tego blanku musi mieć minimum 32-33 cm do pazura. Alternatywa była rezygnacja z firmowego opisu, który nie jest nalepka tylko został fabrycznie naniesiony.... Takie to wybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi