Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Subiektywne odczucia :) subiektywnie elitki wydaja mi sie minimalnie bardziej czule czy tez czule w inny sposob niz extreme.... tutaj @WoblerWZ moglby rzucic wiecej swiatla ewentualnie ....

A poza tym maja mniej wydelikacone szczytowki od swoch kolezanek z technologia TET

Ale to naprawde bardzo subiektywne odczucia ktorych nie warto uogolniac

Jesli chodzi o modele to 70MF2 i 70MHF2 sa dosyc podobne tylko roznia sie moca

Natomiast 76MLXF2 to jest panie rodzyneczek prawdziwy ze ze swieca w reku szukac drugiego takiego :) to jest po prostu kij ktory trzeba miec - nie chce sie rozpisywac dlaczego i po co, trzeba wziac do reki po prostu i troche polowic

• Like 1

Czyli parafrazując klasyka, "kto nie łowił dobrze skrojonym st.croix ten przegrał życie" :lol:  :lol:  :lol:  

Chyba nie odwiedziłeś ostatnio tematu "Pochwal się nowym sprzętem"  by Cię zaciukali...........

Mówi to cichy i skryty (w trosce o swoje bezpieczeństwo) miłośnik St.Croix i Cts'a  :lol:

Chyba nie odwiedziłeś ostatnio tematu "Pochwal się nowym sprzętem" by Cię zaciukali...........

Mówi to cichy i skryty (w trosce o swoje bezpieczeństwo) miłośnik St.Croix i Cts'a :lol:

Dobre :D :D

A ten stc bardzo ładnie sie gnie :):) jaki bedzie jego prawdziwy cw ?:)

Chyba nie odwiedziłeś ostatnio tematu "Pochwal się nowym sprzętem"  by Cię zaciukali...........

Mówi to cichy i skryty (w trosce o swoje bezpieczeństwo) miłośnik St.Croix i Cts'a  :lol:

... w tamtym wątku chodzi jak rozumiem o fabryczne "gotowce" st.croix.... no i powiem szczerze ze za extrimki to słowa krytyki pod adresem Park Falls jak najbardziej się należą.... natomiast tutaj may wątek rodbuilderski i rozmawiamy o tym co świadomy rodbuilder (oraz jego klient) są w stanie wyciagnąć z blanku

Przy okazji muszę powiedzieć że swoją spinningową elitkę 70MHF-2 zaprezentowana kilka wpisów wyżej miałem już okazję przetestować na sandaczach i zdaje się na kilku okoniach również - jestem bardzo zadowolony. Blank łączy pewność i przenikliwość zacięcia z niezłą amortyzacją - dużo bardziej uniwersalnie mi się ten kijek jawi po sprawdzeniu na rybach.

I rzecz której wiem że wielu szuka - podbicie jiga jest z samego koniuszka szczytówki :) nie z drugiej czy trzeciej przelotki tylko z samego koniuszka - mały ruch nadgarstka i już jig szybuje. Sprawdzane na gumie 4,5 cala + główka 22 gr. To sie naprawdę rzadko spotyka, wiec warto ten fakt odnotować.

• Like 1

Nie miałem potrzeby sprawdzać tak szerokiej gramatury na razie, przy 22 gr + 4.5 cala radził sobie bez zająknięcia. Przy najbliższej okazji postaram się przetestować skrajne zakresy bo teraz to po prostu łowiłem ryby i nie przyszło mi do głowy żeby metodycznie przebadać cały zakres. Intuicyjnie bym wskazał jako optimum 14-28 gr ołów + guma 4 cale.  Rzuci pewnie wiecej ale czy bedzie dobrze zabierał z dna i czy będzie wystarczająca rezerwa do zacięcia  - musze dopiero sprawdzić.

• Like 1

Nie wiem czy dobrze widzę ale na zdjęciu omotka nad fore jest bardzo blisko napisu Gatti, za blisko... Wg mnie słabo to wyglada... Jesli da radę skróć ta omotke aby miedzy nią, a napisem była większa przerwa.

To taka rada czysto kosmetyczna/wizualna ;)

Nie ma przypadku w długości tej omotki.

Fore jest nakręcany (KDPS) i jezdzic będzie po tej omotce, widać go na zdjęciu, stoi na pólce. Długosc dolnika przy balansie tego blanku musi mieć minimum 32-33 cm do pazura.

Alternatywa była rezygnacja z firmowego opisu, który nie jest nalepka tylko został fabrycznie naniesiony.... Takie to wybory.