majatony Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 A cóż to za kij został tak brutalnie cegłą potraktowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Wzruszenie ramionami bezcenne !Pieknie dziekuje Apioo za tak oryginalny wklad w moim watku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagu Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Jaki to blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 MHX MB842-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Tymczasem w Polsce: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 MHX MB842-2Jak go nie chcesz i masz się z nim tak obcodzic ... to lepiej oddaj mi... Myślałem ze kot będzie robił za "rybę " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Musiałbym Ci wszystkie oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Znaczy sie, ze kolowrotek jest w Delfinie i nie wypada pod ceglowka... Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Tak, kołowrotek jest zamocowany w delfinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Nie ma szans wypaść,bo go z tyłu rura trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Jakby nie patrzeć normalnie jest tam ręka, ja nie widzę w swoim uchwycie w ogóle możliwości wypadnięcia. Edit; Chociaż po przemyśleniu sprawy, muszę przyznać, że masz rację-rura dociskała...pasowałoby drugi film nagrać ,ale na razie chyba mi się nie chce, jutro 1 maj Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Przykra sprwawa z ty uchwytem zarówno dla posiadacza i konstruktora...na filmiki który przedstawił Guzu ewidentnie widać,że coś jest nie tak ze sprężyną rygla,to nie może działać tak lekko.Mam dwa starsze uchwyty (inny wzór splotu na macie węglowej) i naprawdę trzeba przyłożyć sporo siły (na pewno nie jednym paluszkiem),aby wpiać i wypiąć kołowrotek czy to Daiwa czy Shimano...a pary w dłoniach mam sporo...przez 11lat pracowałem jako tapicer.Mój przyjaciel ''macając'' oględnie kije które posiadam nawet delikatnie zasugerował użycie małej ilości smaru silikonowego,aby módz łatwiej demontować kołowrotek...bo miał z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Sprawdzilem z 12 shimano vanquish 2500s.Sytuacja identyczna jak ze stella 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Wg mnie to problem z pojedynczym egzemplarzem tego uchwytu. Moze faktycznie jest cos nie tak ze sprężyna napinająca mechanizm. Nie sadze, aby wpływ miał błędny montaż uchwytu do kija, bo Zbyszek napewno zamontował juz wiele Delfinów i wie co i jak. Daniel, a moze masz mozliwosc polowic jakaś inna wędka z takim uchwytem? Wtedy sie przekonasz czy to jednorazowy problem, czy moze po prostu specyfika Twojego chwytu i trzymania kija powoduje luzowanie sie mechanizmu Delfina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Wg mnie to problem z pojedynczym egzemplarzem tego uchwytu. Moze faktycznie jest cos nie tak ze sprężyna napinająca mechanizm. Nie sadze, aby wpływ miał błędny montaż uchwytu do kija, bo Zbyszek napewno zamontował juz wiele Delfinów i wie co i jak. Daniel, a moze masz mozliwosc polowic jakaś inna wędka z takim uchwytem? Wtedy sie przekonasz czy to jednorazowy problem, czy moze po prostu specyfika Twojego chwytu i trzymania kija powoduje luzowanie sie mechanizmu Delfina.Kwestia trzymania tak a nie inaczej tego uchwytu nie ma nic wspólnego z ''wypadywaniem'' kołowrotka,....ja trzymam dokładnie tak samo jak Guzu czyli mały palec za stopką,ciąłem okonie,sandacze...nawet szczupaka i nic się nie działo (kołowrotek Shimano).Ewidentnie spężyna jest do wymiany,sprawdzalem dzisaj w swoich i opuszkiem kciuka nie da rady wpiąć kołowrotka,a jak wpiąłem dość starą Daiwę to był problem wypięciem ,ponadto obydwa trochę bardziej ordynarnie się zachwują niż ten z filmiku,bo nie tylko klikają ale i trzeszczą podczas montażu kołowrotka.Tak jak pisałem uchwyty mam 2 według skali Janusza to średni i mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Zapomniałem że kij już w Polsce. Edytowane 1 Maja 2016 przez woblerwz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 A za chwile bedzie u mnie i poczekamy z nygusem na Janusza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Pewnie dostałeś powiadomienie na maila i znasz treść wyedytowaną. Raczej to właśnie obstawiam. Sam jednego szlifowałem. reszta poszła w świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Wojtku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Daiwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Nic nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 To masz pw i czekamy na anatomopatologa Janusza. Będzie jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Jak tam patolodzy, juz po sekcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Jak tam patolodzy, juz po sekcji ? Tak:)Oficjalny komunikat po godz 20 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Dzis spotkalem sie z Januszem w celu ustalenia przyczyn awarii jaka spotkala Daniela, czyli wypadniecie stopki Stelli 2500 z zamka Delfina podczas zaciecia.Zaczelo sie od kawyPotem bylo mierzenie ustawienia sprezynyNastepnie Januszowa Stellka przymierzyla sie w szeregu DelfinowZa pomoca plasteliny Janusz zmierzyl glebokosc otworu gdzie wsuwa sie stopka od str szpuli.Wnioski:Wybierajac z calej torby najladniejszy uchwyt trafilem na egz, który np na Daiwie bylby OK a na Stelli polegl, bo sprezyna byla ustawiona o 1mm odbiegajacy od wzoru natomiast gniazdo od szczytu okazało sie za plytkie o 2mm. Stopka Stelli jest w koncowce bardziej plaska od innych modeli i nałożenie się tych trzech elementów spowodowało awarie na łowisku. Zapewne Janusz dopisze wiecej od str tech i niebawem wprowadzi korekty w uchwycie ze wzgledu na stopki Shimano.... A my z Danielem wrócimy do Delfina, bo już nie jest tak łatwo po Delcie łowić wedkami w klasycznych uzbrojeniach !Potem dolaczyl Bartolo i tarasowe otwarcie przebiegalo z mocnym, delfinowym zacieciem 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi