Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Perełek to się w tzw. między czasie przewinęło sporo, tylko właściciel wątku taki oszczędny ostatnio w dawkowaniu emocji...

Pokaż choć pointa...

Faceci to podobno duże dzieci, jak dzieci się zbyt cicho bawią, na 100% coś grubego kręcą :D

Point.... drugi sezon się tym bawię i jakoś nie mogę się nacieszyć. a różnych zabawek trochę mam. Trzeba jednak przyznać, bardzo specyficzne urządzenia, pewnie nie każdemu przypadną do gustu.

Point.... drugi sezon się tym bawię i jakoś nie mogę się nacieszyć. a różnych zabawek trochę mam. Trzeba jednak przyznać, bardzo specyficzne urządzenia, pewnie nie każdemu przypadną do gustu.

Mnie zaskoczył znakomity balans / wyważenie tego blanku.

Ciekawa konstrukcja, z pozoru wydaje się sztywna (może nie pałowata), ale przy wymachu pięknie się ładuje.

Na polowych testach rzutowych machnąłem wstępnie oprzelotkowaną (jeszcze na taśmach) wędką z pazurem około 60 m...

Co prawda masa skupiona 15 gr, ale zawsze.

• Like 3

Wy w płot i na łące testy a już niedługo owy point wyrusza na prawdziwy poligon in sweden . jak lody ustąpią to napiszę jak się sprawuje

Ciekaw jestem Twoich wrażeń. To blank zupełnie innego typu, my raczej nie jesteśmy do tego typu akcji przyzwyczajeni.

Trochę przypomina blank do wyciągania bassów na klatę

• Like 1

Też posiadam :) W delfinie :D  :D Masakra.

Szczerze ,to nie widziałem perfekcyjniej wykonanych blanków.Idealnie prosty z idealnej grubości ściankami.Patrzysz w dupkę i widzisz światłość :lol:  :D  :D a szczycik tylko 1,6mm.Fakt nie każdemu podejdzie sam wygląd ,bo dla większości przy pierwszym kontakcie,przychodzi na myśl tyczka pod fasolę(w dole 13+mm),lecz po wzięciu do łapy kopara opada.

• Like 2

:)

Jak popatrzec w tabele tych kilku modeli jakie ofetuja na mudholu, to wszystkie pointy maja dolniki o duzej srednicy. Wymieniony ma ponad 14mm dol i szczyt 1,8. Materialowo podobno na poziomie SCV÷ a wyglada jak szklak seekera. Wazy normalnie bo 42g ale przez zbieznosc realnie w reku NIC !

Skierowal mnie na niego Pawel @Friko a utwierdzil Wojtek WZ. Szukalismy blanku pod wertikala pod ciezsze wabiki, glowka 20-30-40g + smukla gumka.

Parametry nie sugeruja takich mozliwosci, a jednak zdjecie od Wojtka z Jego Pointem mnie przekonalo, zawierzylem Kolegom i nie zaluje:) Na fotce powieszone 50g

post-47734-0-48485900-1478892277_thumb.jpg

http://pointblankrods.com

• Like 2

fascynację Pointem doskonale rozumiem, jako poniekąd jej inicjator  :rolleyes:   ale jak dla mnie jest istotne ograniczenie - wszystkie blank Pointa są jednoczęsciowe

Sam obecnie najczęściej używam traveli lub dwuskładów, które zresztą w tym wątku też niebawem zagoszczą - nie tracę nadziei ;)

• Like 2

fascynację Pointem doskonale rozumiem, jako poniekąd jej inicjator  :rolleyes:   ale jak dla mnie jest istotne ograniczenie - wszystkie blank Pointa są jednoczęsciowe

Sam obecnie najczęściej używam traveli lub dwuskładów, które zresztą w tym wątku też niebawem zagoszczą - nie tracę nadziei ;)

Powiedzmy sobie szczerze, ze wejscie w 1 sklady w Twoim przypadku wiazaloby sie z wymiana szafy. A to nie jest takie proste 2x2 ;)

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

POINT.

Potrzeba byla taka zeby zrobic wedke w cascie do verticala dla przynet max 50g calosc. Na topowym blanku, lekka, czula, z zapasem mocy. W gre wchodzily MXFy Batsona z serii Immortal, St.Croixa SCV... ale jakby brakowalo "smaczku" nieznanego, nowego... wiec tel do skarbnicy wiedzy grafitowej: Friko, od Pawla drugi tel do WojtkaWZ i Point. Wojtek bez ceregieli mowi: wysle ci blank i sam ocenisz... bedzie OK, zrobisz przelew, nie to odeslesz... Wiedzial ze to wysylka w jedna strone. Po rozpakowaniu tuby jak to sie tu mowi: banan od ucha do ucha. Waga normalna dla tej dl ale balans perfekcyjny, duza zbieznosc, scianki ani grube ani papierowe, takie akuratne no i ta szczytowka... sztywna, cieniutka, plynnie uginajaca sie pod obciazeniem, nie siada, nie ma tej 15cm tej prostki, do animacji wabikow idealna. Rzutowo jeszcze na tasmach koledzy z jb machali ok 70 m ciezarkiem 10g i tym muktikiem:

http://jerkbait.pl/topic/40419-shimano-exsence-dc/#entry1457559

post-47734-0-90388000-1480930436_thumb.jpgpost-47734-0-51587500-1480930463_thumb.jpgpost-47734-0-40286600-1480930525_thumb.jpgpost-47734-0-00341700-1480930555_thumb.jpgpost-47734-0-81980000-1480930628_thumb.jpgpost-47734-0-91433000-1480930658_thumb.jpgpost-47734-0-18836100-1480930688_thumb.jpgpost-47734-0-64481000-1480930713_thumb.jpg

• Like 8

Nic nie słyszałem o tej firmie a znalazłem na ich oficjalnej stronie, że 35 lat współpracują z Fuji. To jak z nimi jest?

Jest szansa na fotę ugięcia mimo soczystego opisu? I jeszcze jedno, będzie nowa moda i szał sprzedaży kijów na giełdzie? ;)

Balans:

od konca ECSa do pianki 28cm, na fotce Curado 201HG z linka 225g

post-47734-0-55369800-1480935735_thumb.jpg

Przelotki:

https://www.sklep.brc.com.pl/mobile/pl/p/Zestaw-przelotek-casting-Fuji-SIC-KR-PKWSG10101/971

+ 1 szt 4,5 KB

Ugiecie:

ma dzis byc u mnie Andrzej @Godski jak dojedzie to zrobimy fotki. Jutro juz Point idzie w tube i w droge...

• Like 1

Udalo mi sie dorwac Zbyszka z Pointem na miescie przed sama wysylka.Super szpada,szybka ,szczytowa z mocnym dolnikiem,ale poddajacym sie pod wiekszym ugieciem.Moim zdaniem swietnie sie zapowiada pod gume,koguta do sandaczowania.Balans-wywazenie ,lekkosc pierwsza klasa.

POINT.

Potrzeba byla taka zeby zrobic wedke w cascie do verticala dla przynet max 50g calosc. Na topowym blanku, lekka, czula, z zapasem mocy. W gre wchodzily MXFy Batsona z serii Immortal, St.Croixa SCV... ale jakby brakowalo "smaczku" nieznanego, nowego... wiec tel do skarbnicy wiedzy grafitowej: Friko, od Pawla drugi tel do WojtkaWZ i Point. Wojtek bez ceregieli mowi: wysle ci blank i sam ocenisz... bedzie OK, zrobisz przelew, nie to odeslesz... Wiedzial ze to wysylka w jedna strone. Po rozpakowaniu tuby jak to sie tu mowi: banan od ucha do ucha. Waga normalna dla tej dl ale balans perfekcyjny, duza zbieznosc, scianki ani grube ani papierowe, takie akuratne no i ta szczytowka... sztywna, cieniutka, plynnie uginajaca sie pod obciazeniem, nie siada, nie ma tej 15cm tej prostki, do animacji wabikow idealna. Rzutowo jeszcze na tasmach koledzy z jb machali ok 70 m ciezarkiem 10g i tym muktikiem:

http://jerkbait.pl/topic/40419-shimano-exsence-dc/#entry1457559

attachicon.gif20161205_094216.jpgattachicon.gif20161205_094239-1.jpgattachicon.gif20161205_094306-1.jpgattachicon.gif20161205_100620.jpgattachicon.gif20161205_101629.jpgattachicon.gif20161205_095233.jpgattachicon.gif20161205_101705.jpgattachicon.gif20161205_095240.jpg

Jaką gramaturę przynęt przy podbijaniu sandaczowym ogarnie Point ?

Edytowane przez lopez77m