Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Gratuluję.

Kolejny projekt wstępnie miał być oparty na FUJI TVS, ale oglądając powyższe zdjęcia mam mętlik w głowie. Nie miałem do czynienia z uchwytem Alps MVT. Można go jakoś porównać do TVS-a? Mi to wygląda (swoimi słowami) na mieszankę samych zalet TVS i DPS Fuji.

• 3 tygodnie później...

Odjechany to za mało, to odlotowy wzór ;)

Odwrócony IPS16, a w nakrętce od SKSSa podebrany materiał tak, ze stopka się zasłania na tyle, ze znika ząbek z fot:

post-47734-0-77901100-1488477934_thumb.jpg

Po całości czyli pod pianka i uchwytem grafitowe arbory pac bay

post-47734-0-48793700-1488478113_thumb.jpg

Za IPSem pianka stoczona tak... ze kłab i kłebik maja najlepsze podparcie a trójka palczasta może brykac po blanku gdy najmniejszu wisi na stopce :D

1_powierzchnia%20r%C4%99ki.jpg

• Like 2

Yglo w jakim celu te arbory pod pianką 

Tę "odlotowaść" proszę traktować z przymrużeniem oka, choć faktycznie wedka odleci... samolotem.

Arbory po całości to wynik tego, ze możliwie najdłuższy piankowy adapter do IPSa jaki udało mi się znaleźć miał wewnętrzną  średnice 15mm a blank w dolniku 10,2mm.  Zniwelowanie tej różnicy arborami było najlżejszym wagowo rozwiązaniem. Mozliwie długi adapter potrzebny był aby łączenie pianek wypadło jak najbliżej  dolnika.

• Like 1

Nowy, "dziwnie wymyslny" model rekojesci zdecydowanie sprawdzil sie w warunkach lowiska. 

A po to powstal.

Jest wygodny, super sie trzyma. Srednica dostosowana do moich dloni. Nie ma przekladania paluchow w trakcie godzin lowienia. 

Na srodrzecznej, marcowej wyspie wyglada to mniej wiecej tak :

UtGSuFOUc9ShmMgVOInwAmaR5jOP9fyMJpbzBILE

• Like 3

Fajny pomysł z tą nakrętką muszę przyznać, przymierzałem w domu cos podobnego i faktycznie bardzo dobrze leży "pod palcem" - może to kwestia uchwytu, nie wiem, ale jest ergonomiczne bardziej niż mogłoby się wydawać na zdjęciu. Osobiście odczucie miałem takie że wygodniejsza jest dla mnie ta nakrętka w uplockingu jak tutaj niż w klasycznym downlocku gdzie trochę gniotła mnie w łapę

• Like 1