Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Taką wrzutkę tutaj umieszczę bo Zbyszkowy temat zacny i sporo zainteresowanych wokół patyków.

NFC właśnie umieścił na swojej oficjalnej stronie promocję blanków.

Wszystkie(!) blanki do 7kwietnia o 50% taniej.

Oferta na wewnętrzny rynek USA

• Like 1

Ech...

Obok znanych juz blankow SM, IM, HM pojawila sie nowa konstrukcja - Delta... Czyzby nasz JanuszD dostal etat u Loomisa? :)

The "Delta" series is new from NFC for 2017. Utilizing material (modulus) blends, we have re-created our best selling actions. These blanks are left unsanded to preserve their superior strength. These blanks have "flat ridges' which feel comfortable in the hand but add additional strength and impact resistance. Built on a premise that weight is a deterrent to performance, these blanks are incredibly powerful and amazingly light.

• Like 3

Ech...

Obok znanych juz blankow SM, IM, HM pojawila sie nowa konstrukcja - Delta... Czyzby nasz JanuszD dostal etat u Loomisa? :)

The "Delta" series is new from NFC for 2017. Utilizing material (modulus) blends, we have re-created our best selling actions. These blanks are left unsanded to preserve their superior strength. These blanks have "flat ridges' which feel comfortable in the hand but add additional strength and impact resistance. Built on a premise that weight is a deterrent to performance, these blanks are incredibly powerful and amazingly light.

No i cena tych blanków! Nie odstrasza, jak to NFC ma w zwyczaju.

Edytowane przez Remicki

Ech...

Czy Garego na mnie stać :D

Czy my byśmy się dogadali? co do blanków na pewno, ale co do reszty? :lol:

• Like 2

Zbyszku, ależ ja pamiętam, już dawno przygotowałem jakąś propozycję :) Raczej staram się nie odkładać podjętych zobowiązań "na święty nigdy", z chwaleniem się osiągnięciami mam problem, czyli tak naprawdę zapomniałem zameldować, że gotowe  :doh: 

Jutro wysyłam do oceny. Nie mam pewności, czy Ciebie dobrze zrozumiałem, raczej "syfon" to nie jest. Butt grip zmodyfikowałem pod względem rozmiaru, o tym rozmawialiśmy, ale czy ja wystarczająco rozgarnięty jestem i czy zrobiłem to dobrze :( ocenisz i poprawki skonsultujemy na  telefon :ph34r: na ogólnym to mogłoby być zbyt upokarzające :D

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Super wyglądają elementy karbonowe wykonane przez Janusza

dobrze ,że Ci się podobają bo niebawem będziesz tak owe kleił :) niech ja tylko myśli pozbieram...

Zbyszku ;)  jak zawsze zaskakujesz jakąś nowinką :) niby bez tytanów i popiołu po ptakach a chętnie tu zaglądam.

• Like 2

Mój pomysł na ustabilizowanie carbonu przy uchwycie na razie jest taki,  aby całkiem pominąć arbory i znaleźć tokarza który zrobi cos takiego jak na fotce : jeden kołnierz do wewnątrz ACSa-ECSa, drugi ciut dłuższy w strone carbonu: no i ładny dla oka pierscionkowy element będzie widoczny jedynie jako cieniutka obrączka :)

post-47734-0-08899100-1491758717_thumb.jpg

• Like 4

Mój pomysł na ustabilizowanie carbonu przy uchwycie na razie jest taki,  aby całkiem pominąć arbory i znaleźć tokarza który zrobi cos takiego jak na fotce : jeden kołnierz do wewnątrz ACSa-ECSa, drugi ciut dłuższy w strone carbonu: no i ładny dla oka pierscionkowy element będzie widoczny jedynie jako cieniutka obrączka :)

Świetne podejście, bez gąbki i innego shitu.

• Like 1

No nie wiem - nie do końca mnie to przekonuje. Kilka razy juz się przekonałem że blank na odcinku rękojeści również "pracuje". Jak dasz obustronny "pierścionek" wpuszczany z jednej strony w uchwyt a z drugiej w rurke carbonową to będzie w pewnym sensie wisiało w powietrzu  - nie boisz się że takie łączenie "puści' ? Najlepiej oczywiście jest spróbować żeby odpowiedzieć na takie pytanie :)

Na głowe to element carbonowy przy ECSie tak ustabilizowany... nie ma gdzie się przesunąć, na etapie klejenia, dostep aby wlac zywice w kielich carbonowy będzie doskonały, ów pierścionek z kołnierzami wytoczony na styk zaprze się na uchwycie, a sam element od Janusza jest sztywny. Zreszta ja to widze w lekkich castach - "sportowych" :)

Delfin trzyma się na dwóch "cyckach" a ma jeszcze podpięty kołowrotek i nie "puszcza".... ;)

• Like 1

Na głowe to element carbonowy przy ECSie tak ustabilizowany... nie ma gdzie się przesunąć, na etapie klejenia, dostep aby wlac zywice w kielich carbonowy będzie doskonały, ów pierścionek z kołnierzami wytoczony na styk zaprze się na uchwycie, a sam element od Janusza jest sztywny. Zreszta ja to widze w lekkich castach - "sportowych" :)

Delfin trzyma się na dwóch "cyckach" a ma jeszcze podpięty kołowrotek i nie "puszcza".... ;)

Żywice w dwóch rodzajach, uchwyt i pierścień sztywny beton a dół do połączeń elastycznych. Zwykły Epidian 5 z PAC w odpowiednim stosunku bez szukania specjalnych wynalazków da radę.