JanuszD Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Mój pomysł na ustabilizowanie carbonu przy uchwycie na razie jest taki, aby całkiem pominąć arbory i znaleźć tokarza który zrobi cos takiego jak na fotce : jeden kołnierz do wewnątrz ACSa-ECSa, drugi ciut dłuższy w strone carbonu: no i ładny dla oka pierscionkowy element będzie widoczny jedynie jako cieniutka obrączka Trym.jpg Słuszne podejście, szedłbym tą drogą Jedynie te wpusty zdecydowanie dłuższe jak na tych pierścionkach na zdjęciu bym robił. No nie wiem - nie do końca mnie to przekonuje. Kilka razy juz się przekonałem że blank na odcinku rękojeści również "pracuje". Jak dasz obustronny "pierścionek" wpuszczany z jednej strony w uchwyt a z drugiej w rurke carbonową to będzie w pewnym sensie wisiało w powietrzu - nie boisz się że takie łączenie "puści' ? Najlepiej oczywiście jest spróbować żeby odpowiedzieć na takie pytanie Właśnie ze względu na fakt, że blank pracuje pod rękojeścią, jeżeli grip będzie mocowany na arborach, koniecznie sztywnych, trzeba dać jakiś element sprężysty między uchwyt a grip. W tym miejscu musi być jakiś luz, inaczej będzie kiepsko. Jeżeli będzie to mocowane zgodnie z pomysłem Zbyszka, to ma większe szanse powodzenia. Taki łącznik będzie pracował trochę jak przegub. Połączenia sztywne w takim miejscu to nie najlepszy wybór. Na głowe to element carbonowy przy ECSie tak ustabilizowany... nie ma gdzie się przesunąć, na etapie klejenia, dostep aby wlac zywice w kielich carbonowy będzie doskonały, ów pierścionek z kołnierzami wytoczony na styk zaprze się na uchwycie, a sam element od Janusza jest sztywny. Zreszta ja to widze w lekkich castach - "sportowych" Delfin trzyma się na dwóch "cyckach" a ma jeszcze podpięty kołowrotek i nie "puszcza".... Delfin jest monolitem podpartym w dwóch punktach, trzyma się, połączenia nasadowe też się trzymają i to bez kleju, stożek Morse'a tak już ma, zaciska się sam. W czasie ugięcia blanku zaciska się dodatkowo.Z sensownym osadzeniem gripów nie powinno być problemu. Pytanie zasadnicze brzmi, czy taki kształt, długość, itd. gripów są optymalne. Nad tym wypadałoby podebatować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Ten ze zdjęcia ma całkowita dł 7 cm, jak już rozmawialiśmy przez tel Januszu, przydałby się drugi - ciut krótszy, ale to moje zdanie estetyczne Co do kształtu ( jeszcze przed łowieniem) nie mam zastrzezeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ciezko na sportowo ubrac taki dolnik, ktory pod uchwytem ma +16mm a 40 cm nizej juz 21mm... Ale wspolnie z wlascicielem, na telefonie, z kolejnymi fotkami chyba sie udalo wypracowac pazur:)Talon VI+ 79H uciety od dolu o 3" do 7'6" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Cieplutka para traveli na lodke dla kumpla. Bardziej szczupaki i sandacze, zeby sie dalo i potrolowac i porzucac wieksza guma taka z 15cm (MHX), i zeby jeden byl podobny w pracy do batsonowskiego crankbaita CB70MH (to ten ISP). No i wybralem tak... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Lakier mega polozony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Media (foto) zawsze lekko czaruja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 A ja pochwalę rękojeści - bardzo lubię takie proste , a zarazem bardzo eleganckie kompozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Dzieki Panowie za mile slowa:)... a teraz Talony, bo moi najblizsi kumple nie moga miec mniej jak skromnie liczac... 10 wedek i wiecej:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 I pewnie wszystkie pod szczypaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Yglo kilka postów temu chwaliłes się dropshotem z stajni NFC możesz słów kilka o nim napisać? Dzięki A ten talon 7,9 to co on może w porównaniu do 6,4 30 lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) ...Dzieki Panowie za mile slowa:)... a teraz Talony, bo moi najblizsi kumple nie moga miec mniej jak skromnie liczac... 10 wedek i wiecej:)... Patrz jaki sarkastyczny się ten nasz Yglo zrobił ????????????????Pewnie za mało w pracowni siedzi...Panowie potrzeba Zbyszkowi troszeczkę roboty zapodać, bo się nudzi wyraźnie!???????????? Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez bartolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 ...no ja coś zrobiłem w tym kierunku żeby się nie nudził może pisząc o tych kumplach >10 kijów mnie miał na mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 W myslach z goracym sercem i pieszczotliwa RB czuloscia napisalem o kumplach 10+, sam w roznych stadiach budowy swoich mam razy dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 ...no ja coś zrobiłem w tym kierunku żeby się nie nudził może pisząc o tych kumplach >10 kijów mnie miał na mysli A Ty Pawel to nie bardziej 100+? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 ... w obwodzie ? nie, no 100+ to jeszcze nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Talon VI+ model 79H, dociety od dolu do dl 7'6" 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Hej Zbyszek, oczy już nie te więc zapytam co Ty na nim napisałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Stalarm II - stalowe ramie dwa, pierwsze na blanku Pac Bay MB846 utonelo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Ja bym napisał steel arm no chyba że tak miało być :-) tak czy siak piękny patyś. Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2017 przez rybak109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Kumpel mowi ze tak jest po szwedzku, a z koleczkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Pewnie to po szwedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 No to lux :-) szwedzkiego nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Po duńsku też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Ladne literki w tym wyrazie,moze i mnie cos napiszesz. Np.po szwedzku zadlo Edytowane 4 Maja 2017 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Po niemiecku prawie dobrze bo brakuje tylko literki "h" w słowie stal a tak trochę poważniej to napis sugeruje sporą sztywność blanku co nie jest cechą bardzo pożądaną Wykonanie jak zwykle bajka zdecydowanie moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi