Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Yglo lubi wedki tak po skosie pokazywac w kadrze...

to tu jeden z jego absolutnych HITow.

Wedka, ktora u mnie lowi, lowi i jeszcze lowi.

Od czasu powstania tego StC, razem zesmy zbudowali z pewnoscia nascie wedzisk...ale ta wciaz jest punktem odniesienia i wyznacznikiem dla bycia wedka - towarzyszem moich pstragowych spacerow.

Niezastapiony :

St Croix 4SW70MLF

IPkEYp-0ecZudmLY9gqk5iubZGMoVZRGjh6Rt4EU

• Like 3

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Z tym "naginaniem" Karolu to będziesz miał trochę problem, bo to niezła laga jest i trochę energii trzeba włożyć.

Ale kijek zacny, szczególnie do cięższych zabawek.

Miałem poprzednika w ręku nad wodą i wrażenia jak najbardziej pozytywne. 200 gr łyka jak pelikan świeżą rybkę...

Edytowane przez bartolo
  • Like 1

Z tym "naginaniem" Karolu to będziesz miał trochę problem, bo to niezła laga jest i trochę energii trzeba włożyć.

Ale kijek zacny, szczególnie do cięższych zabawek.

Miałem poprzednika w ręku nad wodą i wrażenia jak najbardziej pozytywne. 200 gr łyka jak pelikan świeżą rybkę...

O ''naginanie'' jestem spokojny .... w warunkach mojego łowiska to nie problem ....w każdej chwili może przetestować go jakaś wąsata pani.... ;)  ;)  ;)

• Like 2

O ''naginanie'' jestem spokojny .... w warunkach mojego łowiska to nie problem ....w każdej chwili może przetestować go jakaś wąsata pani.... ;)  ;)  ;)

200g ???? moim zdaniem  nie da rady   :)

ale Miszcz Zbyszek obronił ten kij to sztuka bo srednica dolnika jest naprawde powalająca 

Edytowane przez Tu nie ma ryb.

no skoro tak mówicie :) nie bede się kłócił, porównał bym go raczej mocowo do m1 25lb ale ja nie lubie przeciążąć badyli :P

Tak się złożyło, że w Szwecji na łódce porównywaliśmy oba ww patyki i Talon jednak jest mocniejszy.

200 gr to absolutnie nie przesada, sprawdzone na łowisku...

Warunek, to odpowiednio długi dolnik, ale o tym Zbyszek wie doskonale.

Zresztą wystarczy sobie porównać grubość obu dolników, o czym już napisałeś powyżej.

Edytowane przez bartolo
  • Like 1

Użytkownik z SE podaje ze 50g to dolna granica i ze mega czuły, a łowienie zaleca w izolowanych podeszwach bo tak kopie !

Niech On lepiej uważa żeby nie kopnęło Go za mocno, bo nie będziemy mieli z kim pływać...

No i po co mu Zbyszku taki elektryczny patyk ukręciłeś?

Edytowane przez bartolo

• 3 tygodnie później...