Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

O Jezu, trzymaj mnie Grażyna będę miał zawał!!!!! 

Zbychu ekstra to wygląda. 

co do własności urzytkowych to wiem że będzie luksus te dlugości dolnika są ze mną od jakich 3-4 lat i za nic nie zmienię na krótszy.

Przydał by mi się ten kij tutaj, nie musiał bym sie meczyć z tym okropnym shimano biomaster select coś tam :/  

Dużo ryb łowi się na woblery tylu rapala x-rap 10-12cm sw, przynęta lekka 20-30g, a branie typu Udar, jazda 10-15 minut . Nawet ryby po 2-3kg chodzą lepiej niż szczupaki 90-100cm a o GT z przyzwoitości nawet nie wspomnę. 

• Like 4

W 2015 roku Zbyszek zbudowal dla mnie wedke z przeznaczeniem na pstraga.

Podstawa byl blank Lamiglas XMG z serii spin jig.

215 cm

12 lb

1 kawalek

super ugiecie

super parametry

super waga

super blank

super wedka ... :)

Ale czasy sie zmieniaja i pomysly na rekojesci rowniez.

Wedka trafila do Zbyszka i na 2018 w nowym ubranku wyruszyla na trasy pstragowych spacerow.

Uzupelnia sie z referencyjna StC SC4. Oczko delikatniejsza od tamtej i taka bardziej subtelna, bardziej finezyjna w obejsciu.

Wczoraj na zalanej kepie trawsk wygladala tak :

cavar3UeleYxJ1PQuKSeR7fRrJBLC8WnmSNoMo9e

A wczesniej szybko obezwladnila takiego amatora muszyska, mimo ze ow amator bral na raty :

yCF4skX4NDuo-vuiIPyhc0Vcvnv-DM62DTKFUpD_

• Like 6

Nie za długi dolnik?

Chyba 26 cm

W pierwszej wersji z 2015 z nps miał 28

Ale to pewnie Zbyszek lepiej pamięta

Przy tym vss cały uchwyt jest w piance

Zostaje tylko fore - nakrętka skss

Z wyważeniem nie na najmniejszego problemu :)

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

Zdjecie tak zrobione "wydluza", fotka od czola Stellki skrocila by optycznie dolnik. W rzeczywistosci od stopki kolowrotka jest 28 cm. VSS16 zamontowany odwrotnie, naktetka z SKSSa po dokreceniu zamyka stopke kolowrotka bez zadnych szczelin. Calkowita dlugosc tak zbudowanej rekojesci to 31 cm liczac od nakretki do konca dolnika.

• Like 3

Fajny, ciepły uchwyt kołowrotka, pierwszy raz widzę takie rozwiązania, ale bardzo mi się podoba.

Ja też mam w drugą stronę zamontowane tak te uchwyty i jest mi wygodniej trzymać. Kiedyś Kawalec tak mi zaproponował i od razu poczułem różnicę w trzymaniu. Polecam.

Informacyjnie : od początku zeszłego roku używam wędki StC SC4 z rękojeścia oparta o Fuji ips z podobnym rozwiązaniem piankowym

Powiedziałbym : 200 godzin intensywnego łowienia w warunkach rzek pstrągowych...

post-45573-0-04987100-1516254021_thumb.jpg

To ta wędka po lewej.

Po prawej ten świeży lamiglas

Edytowane przez Guzu
  • Like 2

@Guzu,

jeśli dobrze widzę to jest zużycie. Całkiem spore jeśli się nie mylę?

jest pretekst do zrobienia innej, tylko,że dużo prucia bo u Daniela same jednoskłady 

Mój jeden był używany  6 sezonów po około 30 wypadów i  nie widać a pianka na pewno jakaś tania.

• Like 1

@Guzu,

jeśli dobrze widzę to jest zużycie. Całkiem spore jeśli się nie mylę?

Chyba sie nie da przez 200 godz wyslizgac bulkowatego IPSa (STC) do parowkowego VSSa (LAMI). Jak pamietam, to pianki na wedkach pstragowych Daniela, po paru wypadach, beda wygladaly jakby przeszly przez kaktusowe pole. Dziura, dziob, dziura :)

• Like 1

Chyba sie nie da przez 200 godz wyslizgac bulkowatego IPSa (STC) do parowkowego VSSa (LAMI). Jak pamietam, to pianki na wedkach pstragowych Daniela, po paru wypadach, beda wygladaly jakby przeszly przez kaktusowe pole. Dziura, dziob, dziura :)

Sam jesteś kaktus :)

To jeżyny i dzikie róże :)

Jak byśmy robili wędki do parku to mogłyby być z kości słoniowej.

Te są do łowienia ;)

Nie wiem czy duże zużycie. Tam trzymam rękę jak łowię.

A jak nie łowię, to wędka w skarpecie i w rurze pcv.

Serio - ma robić, mi się podobać i być super wygodna.

Życzę każdemu by miał na jedną wędkę tyle takich Pstrągów, ile ja mam na tą StC :)

Pozdrawiam

• Like 4